Η εκπαίδευση συναντά την τέχνη. Επίσκεψη του 2ου Δημοτικού σχολείου Σάμου στη Δημοτική Πινακοθήκη

Ξεκινούν τα μαθήματα από τον Σύλλογο Γυναικών Πύργου Σάμου «Η Κυβέλη»

Η πρώτη επίσκεψη στα πλαίσια προγράμματος με τίτλο “Η εκπαίδευση συναντά την τέχνη”,  πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές όλων των τάξεων του 2ου Δημοτικού σχολείου Σάμου, στη Δημοτική Πινακοθήκη (Γερογιαννάκειο), όπου φιλοξενούνται έργα του διάσημου ζωγράφου Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη (1909-1992), με μέριμνα των διαχειριστών των έργων του.

00Episkepsimathiton2oDimotiko01

Τους μικρούς μαθητές υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ενώ η κα Έλενα Χουσνή, συμπαραστάτης του δημότη και εκπαιδευτικός, τους εξήγησε τις βασικές έννοιες της ζωγραφικής και της έκθεσης. Η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου κα Δάφνη Παναγιώτου, εξήγησε στα παιδιά την σημαντικότητα της τέχνης και της επίσκεψής τους στον χώρο της νέας πινακοθήκης, χώρος που θα στεγάσει για την φετινή χρονιά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος στις δηλώσεις του, λόγω των αναγκαίων εργασιών ανακατασκευής που θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του σχολείου.

00TeleionPlus

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »