Η Δράση – Ενότητα – Προοπτική για τις παρεμβάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου

Στο Δημοτικό συμβούλιο της 23/3/2017, έγινε τελικά δεκτό το αίτημα για τη μετακίνηση κτηνιάτρων από την Αθήνα, οι οποίοι θα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις απαραίτητες υπηρεσίες σε αδέσποτα.

Σχετικά με τα σφαγεία και γιατί δεν προχωρά η υπόθεση, ενώ υποτίθεται ότι ο Δήμος έψαχνε χώρους για την δημιουργία νέου σφαγείου, ο Δήμαρχος απάντησε ότι ανησυχεί για την βιωσιμότητα του σφαγείου και αντιμετωπίζει τη δημιουργία ενός δημοτικού σφαγείου με επιφύλαξη.

Σχετικά με τους δασικούς χάρτες ενώ είχε υποσχεθεί σε προηγούμενο συμβούλιο ότι θα φέρει κείμενο -διαμαρτυρία του Δήμου, δεν ετέθη το θέμα. Θυμίζουμε ότι είχαμε καταθέσει πρόταση προς ψήφιση, διαμαρτυρόμενοι για πολλές παραλείψεις και αδικίες του νόμου. Σε ερώτηση μας για το αν έχουν σταλεί τα προβλεπόμενα έγγραφα εμπροθέσμως στην Κτηματική υπηρεσία, μας απάντησε πως έχουν σταλεί τον Ιανουάριο του 2017 στην Εταιρεία Εθνικού Κτηματολογίου & Χαρτογραφήσεων σχετικά με «οικιστικές πυκνώσεις».

Ερώτηση υπεβλήθη σχετικά με το ΣΧΟΑΠ Μαραθοκάμπου και σε ποια φάση βρίσκεται η ολοκλήρωση του.

Σχετικά με το αίτημα διαμαρτυρόμενων κατοίκων από την Αγ.Παρασκευή – Νησί ζητήσαμε να τηρηθούν οι υποσχέσεις για κατάλληλες μονώσεις και για διασφάλιση της προβλεπόμενης χημικής επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού.

Για άλλη μια φορά θίξαμε το θέμα της μη παραχώρησης  προβλεπόμενου κι από το νόμο χώρου, στην αξιωματική αντιπολίτευση, προς τον Δήμαρχο και τους επιτελείς του. Ας ελπίσουμε ότι μετά από 2,5 χρόνια θα τηρηθούν οι υποσχέσεις τους. Μετά από πολλές προσπάθειες ορίστηκε και η καθιερωμένη από την παράταξη μας μηνιαία συνάντηση με τον Δήμαρχο.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »