Η «Δράση – Ενότητα – Προοπτική» για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στις 16η Φεβρουαρίου 2018  συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαμίων με μοναδικό θέμα συζήτησης, έγκριση Ισολογισμού – Απολογισμού οικ. έτους 2016.

Η παράταξή μας «Δράση Ενότητα Προοπτική», καταψήφισε τον Ισολογισμό – Απολογισμό, βασιζόμενη στις παρατηρήσεις – επιφυλάξεις της έκθεσης του Ορκωτού Λογιστή – Ελεγκτή, οι οποίες αναφέρονταν στα εξής:

Α. Στην μη ύπαρξη ακόμη και σήμερα όλων των νομιμοποιητικών εγγράφων

που απαιτούνται για την κυριότητα των πάγιων στοιχείων του Δήμου.

Αυτό σημαίνει ότι η περιουσία του Δήμου που εμφανίζει ο Ισολογισμός, δεν είναι πλήρως κατοχυρωμένη.

Β. Τα αναλώσιμα υλικά, που βρίσκονται στις διάφορες αποθήκες του Δήμου, δεν έχουν απογραφεί, με συνέπεια ο Ισολογισμός, να μην εμφανίζει την πραγματική εικόνα. Λόγω αυτού του γεγονότος, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος των αποθεμάτων των υλικών.

Γ. Τέλος από την ανάγνωση του Ισολογισμού, προκύπτει η εντύπωση ότι ο Δήμος βρίσκεται σε μία διαρκή στασιμότητα.

Μετά το τέλος της Συνεδρίασης του Δ.Σ. για το παραπάνω θέμα, το Δ.Σ., στις 20:00 συνεδρίασε για διάφορα θέματα. Η παράταξή ενώ υπερψήφισε τα περισσότερα θέματα, τα οποία ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, καταψήφισε τους Ισολογισμούς των Νομικών Προσώπων του Δήμου, εκτός από τον Ισολογισμό του Γηροκομείο, λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα του Νομικού Προσώπου. Ο εξαιρετικά σοβαρός – εκτός των άλλων – λόγος που η παράταξή μας καταψήφισε τους Ισολογισμούς των Ν.Π., είναι ότι σε κανένα, από αυτά, δεν υπάρχει αποτίμηση των παγίων στοιχείων, με συνέπεια η εικόνα της περιουσίας των Ν.Π. να μην είναι η πραγματική.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »