Η «Δράση – Ενότητα – Προοπτική» για τη φωτιά στον ΧΥΤΑ Ανατολικής Σάμου

Η «υπνωτισμένη» Δημοτική αρχή για άλλη μια φορά ευθύνεται για την δημιουργία επικίνδυνων για την δημόσια υγεία καταστάσεων επιβαρύνοντας το περιβάλλον. Δυσφημεί έτσι και το νησί μας παγκοσμίως εν μέσω της θερινής σαιζόν, λόγω εγκληματικής αδιαφορίας.

Παρά το σχετικό δελτίο τύπου μας στις 25/4/17  και τις οχλήσεις μας στη δημοτική αρχή προγενέστερα, σχετικά με την εγκατάλειψη του ΧΥΤΑ  ανατολικής Σάμου, ο Δήμος μας αγνόησε και μας απαξίωσε για άλλη μια φορά μη λαμβάνοντας  τα απαραίτητα μέτρα ταφής αλλά και στοιχειώδους προστασίας του χώρου.

Η παράταξη μας επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά σχετικά με την προχειρότητα αντιμετώπισης ενός τόσο σοβαρού θέματος από τη Δημοτική αρχή. Αυτό της διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και τις συνθήκες εγκατάλειψης του χώρου εν μέσω πολλών περιβαλλοντικών παραβάσεων.  

Επιβεβαιώνει επίσης πλέον όχι μόνο τα μηδενικά αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής αλλά και την παγερή αδιαφορία της στο θέμα της τακτοποίησης  κι αποκατάστασης του χώρου σύμφωνα και με τους περιβαλλοντικούς όρους.

Ενώ υπάρχουν τα απαραίτητα εργαλεία και πρωτοφανής αριθμός συμβασιούχων καθαριότητας, φαίνεται πως δεν υπάρχει η βούληση για την αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος.

Στο ΧΥΤΑ καταστρέφονται ολοσχερώς και οι προστατευτικές μεμβράνες λόγω της πυρκαγιάς. Οι συνέπειες για το περιβάλλον και την δημόσια υγεία ανυπολόγιστες.

Ζητούμε οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τα αρμόδια όργανα να τις αποδώσουν εκεί που πρέπει.

Ζητούμε επίσης την άμεση αποκατάσταση του χώρου σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους που διέπουν τη λειτουργία των ΧΥΤΑ.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα