Η απάντηση του καθηγητή Χρ. Στεφανάδη σε δημοσίευμα του zougla.gr

Η απάντηση του καθηγητή Χρ. Στεφανάδη σε δημοσίευμα του zougla.gr

Τη δική του απάντηση έδωσε ο καθηγητής καρδιολογίας και βουλευτής της ΝΔ Χριστόδουλος Στεφανάδης, σχετικά με το δημοσίευμα του Zougla.gr.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Στεφανάδη:

«Η συγκεκριμένη λίστα που συμπεριλαμβάνομαι στους κορυφαίους ερευνητές διαχρονικά, μαζί με άλλους 7 Έλληνες επιστήμονες, (h-index >100) αντλεί όλα τα δεδομένα αποκλειστικά από τη πιο έγκυρη βάση δεδομένων, το Google Scholar (είναι η πιο εμπλουτισμένη και αντικειμενική βάση δεδομένων παγκοσμίως). Επεξεργαστήκαν στοιχεία που αφορούν ερευνητές τις παρούσης εποχής αλλά και του παρελθόντος (πρόσφατου και απώτερου) που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες. 

Επίσης σε ότι αναφορά τον οργανισμό που δημοσίευσε την εν λόγω λίστα (webometrics) χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους δημόσιους φορείς, γεγονός που απαλλάσσει την συγκεκριμένη λίστα από κάθε είδους υποψίες περί μεθοδεύσεων και ελλιπούς αντικειμενικότητας

Ως προς τη λίστα που δημοσιεύει ο ιδιωτικός οργανισμός Thomson Reuters, τα κριτήρια αξιολόγησης είναι τελείως διαφορετικά και αναφέρονται σε ορισμένες ερευνητικές εργασίες η οποίες συγκεντρώνουν μεμονωμένα πολύ μεγάλο αριθμό αναφορών. 

Αντιλαμβάνεσθε ότι συνήθως αυτές οι εργασίες δεν είναι αμιγώς ερευνητικές, είναι πολύ-συγγραφικές, αναφέρονται σε guide lines κ.ο.κ.

Επομένως πιστεύω θα συμφωνήσετε, ότι δεν αποτυπώνουν την πραγματική ερευνητική επίδοση των υπό αξιολόγηση ερευνητών.   

Το ερευνητικό μου έργο αποτυπώνεται σε 1529 πλήρεις ερευνητικές εργασίες, δημοσιευμένες σε διεθνώς αναγνωρισμένα έντυπα (που περιλαμβάνονται στο index medicus). (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/?term=Stefanadis).

Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος που έχει να παρουσιάσει Έλληνας επιστήμονας έως σήμερα και από τους μεγαλύτερους σε παγκόσμιο επίπεδο διαχρονικά. 

Κάτι που προφανώς εκ παραδρομής δεν σχολιάζεται στο άρθρο σας, είναι η αναγνώριση μου ως του ερευνητή με τις περισσότερες Original ερευνητικές εργασίες  (όχι ανασκοπήσεις, guide lines, κλπ) διεθνώς, τη τελευταία εικοσαετία. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4347106/)

Δεν θέλω να επεκταθώ σε άλλα αντικειμενικά στοιχεία όπως π.χ στις πολυάριθμες διεθνείς βραβεύσεις, στις εκατοντάδες διεθνείς προσκλήσεις για ομιλίες, στις πολυάριθμες πατέντες στη βιοϊατρική έρευνα και στις έδρες ενεργού καθηγητού που κατέχω σε δύο Μεγάλα Αμερικανικά πανεπιστήμια (Yale University Connecticut, Emory University Atlanta). 

Με αυτά τα στοιχεία που σας παραθέτω πιστεύω ότι το σχόλιο σας περί fake news είναι υπερβολικό και με αδικεί». 

Zarbanis340X230


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος. Μεγάλο

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Πρώτο «καμπανάκι» ΕΟΔΥ -2 νεκροί & 97 νέα κρούσματα το τετραήμερο. ΠΟΥ: Η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι διασωληνωμένοι – 2.186 νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109.655, εκ

Περισσότερα »