Η «Ανατροπή» στους Μύλους: Δημιουργούμε το μέλλον – Αξιοποίηση ιστορίας

Φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια: Ομιλία με τον καθηγητή κ. Δημήτρη Νανόπουλο «Η προέλευση των Φυσικών Νόμων»

Την Τρίτη 31 Ιουλίου, η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα των Μύλων, ένα από τα πρώτα χωριά της Σάμου, χτισμένο στην αρχή της επανακατοίκησής της, και ως εκ τούτου η πρώτη πρωτεύουσα του νησιού για 50 περίπου χρόνια (1550-1600).

Οι Μύλοι συνδέονται με διάφορα στοιχεία πολιτισμού και ιστορίας, που συναντώνται στην ευρύτερη περιοχή, δυστυχώς όμως παραμένουν αναξιοποίητα. Ο ποταμός Ίμβρασος, οι παλιοί νερόμυλοι, ο τάφος των Μυκηναϊκών χρόνων, η ελιά της Εύας, το Δωδεκάπορτο, το Σπήλαιο της Νεροτρουβιάς και πολλά άλλα.  

Κατά την συζήτηση με τους κατοίκους, αναλύθηκαν διάφορα ζητήματα αναφορικά με τους άξονες της ορθολογικής διοίκησης του δήμου, που υποστηρίζει η “Ανατροπή”. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, αναφέρθηκε στα παραπάνω με πολλά παραδείγματα και απαντήθηκαν διάφορες ερωτήσεις.

00AnatropiMyloi02

Οι προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” για το συγκεκριμένο χωριό, οι οποίες θα βοηθήσουν την ανάπτυξή του, είναι οι εξής:

Βελτίωση και αξιοποίηση του κεντρικού αγροτικού δρόμου που ενώνει τους Μύλους με την Χώρα, μέσω Δενδριάδων (διαπλάτυνση, τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση).

00AnatropiMyloi03

Διαμόρφωση και αξιοποίηση του προαύλιου χώρου του σχολείου και του ευρύτερου χώρου της κοινότητας, με ταυτόχρονη ανάδειξη του τάφου των Μυκηναϊκών χρόνων.

Ανάδειξη της ελιάς της Εύας (αγορά ιδιοκτησιακού χώρου, διαμόρφωση – αξιοποίηση μονοπατιού).

Μελέτη δημιουργίας χώρου επισκεψιμότητας και αξιοποίησης του Σπηλαίου της Νεροτρουβιάς.

00CharismaLogo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα