Η «Ανατροπή» στο Ηραίον: Δημιουργούμε το μέλλον – Ζητήματα και προτεραιότητες

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, η “Ανατροπή” επισκέφτηκε το Ηραίον. Το Ηραίον ανήκει διοικητικά στη δημοτική κοινότητα Παγώνδα και είναι ο μεγαλύτερος οικισμός στη Σάμο, με 849 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ξεκίνησε την ομιλία του με τις αλλαγές που έχουν ψηφιστεί με τον νέο νόμο 4555/2018, γνωστός ως Κλεισθένης. Επιπροσθέτως, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν αναφορικά με τους βασικούς άξονες της ορθής διοίκησης του δήμου σύμφωνα με την “Ανατροπή” και ακολούθησε συζήτηση, όπου αναλύθηκαν λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Σημαντικά ζητήματα που παραμένουν άλυτα πολλά χρόνια είναι η λειτουργία του Μουσείου Ναυπηγικών Τεχνών και η προστασία της παράκτιας ζώνης (δημιουργία δοντιών, επέκταση μόλου) με δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου και χώρου ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών.

00AnatropiIreon02

 Εκτός των παραπάνω ζητημάτων που πρέπει να λυθούν, οι προτεραιότητες έργων για την περιοχή, σύμφωνα με την “Ανατροπή”, είναι οι εξής:

Επέκταση δημοτικού φωτισμού εντός οικισμού και περιφερειακά αυτού, όπως και σε καίριας σημασίας σημεία (π.χ. δρόμος προς αρχαιολογικό χώρο Ηραίου).

Αντικατάσταση γέφυρας Ηραίου με καινούργια διπλής διέλευσης.

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης από δεξαμενή Καμινάκι προς Ηραίο.

Βελτίωση πλατείας (συντήρηση, λάμπες φωτισμού, πλακόστρωση).

Επέκταση πλακόστρωσης παραλιακού δρόμου, από Μουσείο μέχρι εστιατόριο Βούρου.

ds2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα