Η «Ανατροπή» για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Απάντηση στη δημοτική αρχή για την επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Με αφορμή το αίτημα της δημοτικής αρχής, που εστάλη το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου 2018 σε όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή μας στην επικείμενη συνάντηση με τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κ. Βίτσα στις 28 Νοεμβρίου, αναφέρουμε τα εξής:

Η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” δεν αντιτίθεται σε σχεδιασμένη συνάντηση με τον υπουργό για το φλέγον θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, όμως δεν είναι διατεθειμένη να νομιμοποιήσει με την παρουσία της αποφάσεις που ενδεχομένως έχουν ήδη παρθεί και ούτε πρόκειται να συμμετάσχει στην συνάντηση αυτή έχοντας παθητικό ρόλο.

Το πρόβλημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ήδη από την πρώτη ημέρα εμφάνισής του εντείνεται και δυστυχώς οι αρμόδιοι φορείς παραμένουν άπραγοι. Οι ολοένα αυξανόμενες εισροές των πληθυσμών αυτών στο νησί μας συνεχίζεται – ίσως και οργανωμένα – δημιουργώντας μία κατάσταση δραματική.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ναι μεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην επικείμενη συνάντηση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα παραστεί τυπικά δίπλα στη δημοτική αρχή. Αντ’ αυτού, ζητά από τον δήμαρχο να έχει τον δικό του λόγο απέναντι στον υπουργό, προκειμένου να του γνωστοποιήσει την αδιέξοδη κατάσταση που βιώνει το νησί μας. Επιπλέον, να του παραθέσει αδιαπραγμάτευτα μέτρα για την επίλυση του ζητήματος με σκοπό την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού – μέτρα που θα έπρεπε ήδη να έχουν εφαρμοσθεί. Στην περίπτωση που προκύψουν ουσιώδεις δεσμεύσεις από την συνάντηση, ο επικεφαλής θα επιδιώξει την υπογραφή τους, ούτως ώστε αν οι δεσμεύσεις αυτές τελικά δεν υλοποιηθούν, να υπάρχει νομική κάλυψη.

Η “Ανατροπή” δεν είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί και δεσμεύεται να εκπροσωπήσει τον σαμιακό λαό με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Τέλος, η δημοτική αρχή πριν προβεί στη συγκεκριμένη επιστολή, θα έπρεπε πρώτα να είχε ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο. Ενώ, για την επίλυση του ζητήματος αυτού κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία όλων των τοπικών και θεσμικών φορέων, καθώς οι μονόπλευρες ενέργειες έχουν ήδη αποδείξει ότι δεν αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα και συμβάλλουν στη διαιώνιση του προβλήματος.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την Κυριακή (25/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα,

Περισσότερα »