Η «Ανατροπή» για το Δημοτικό Συμβούλιο 10ης Μαρτίου 2020

Η «Ανατροπή» για το Δημοτικό Συμβούλιο 10ης Μαρτίου 2020

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2020, τα θέματα-ερωτήσεις που τέθηκαν πριν την έναρξη της ημερήσια διάταξης από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, Θεοφάνη Βακρά και Στέλιο Βακρά, ήταν τα εξής:

Κατόπιν της χθεσινής συνεδρίασης, στην οποία παρευρέθηκε ο αρμόδιος Υπουργός για θέματα μετανάστευσης και ασύλου, όλοι βγάλαμε τα συμπεράσματά μας, και δυστυχώς για την “Ανατροπή” τα συμπεράσματα αυτά ήταν αρνητικά, εκβιαστικά, και φάνηκε ότι ο Υπουργός δεν είναι διατεθειμένος να ακούσει τον σαμιακό λαό και το δίκαιο. Ρωτήσαμε ως παράταξη τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα ο Δήμος. Παίρνουμε καμιά απόφαση, συνεχίζουμε κινητοποιήσεις, συμφωνούμε με τις επιτάξεις ή δηλώνουμε τις διαφωνίες μας; Δυστυχώς η δημοτική αρχή απάντησε ότι οι θέσεις μας είναι γνωστές και έχουμε τελειώσει με αυτό το θέμα.

Αναφορικά με τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ρωτήθηκε η δημοτική αρχή γιατί ακόμα δεν έχει διευθετηθεί το εν λόγω ζήτημα. Η απάντηση του Δήμαρχου ήταν ότι είναι ένας θεσμός που πρέπει να στηριχτεί και θα το δούμε εν ευθέτω χρόνω.  

Τα έγγραφα που πρωτοκολλώνται στον Δήμο από διάφορους φορείς και ζητάνε να προωθηθούν και στις λοιπές δημοτικές παρατάξεις, πρέπει να προωθούνται ως κοινοποίηση στις παρατάξεις αυτές. Ποτέ όμως ο Δήμος δεν μας τα έχει στείλει. Η εξήγηση της δημοτικής αρχής δια μέσου του Γενικού Γραμματέα αυτής ήταν ότι ο Δήμος δεν είναι ταχυδρομική υπηρεσία, αλλά κάθε φορέας που στέλνει έγγραφα πρέπει να τα κοινοποιεί με δικό του τρόπο και στις άλλες παρατάξεις.

Όσον αφορά τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, υπάρχει απόφαση από την 1η Νοεμβρίου 2019 να προβεί ο Δήμος σε δημοπρασία για την εκποίηση των προς περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων, σύμφωνα με το Π.Δ. 116/2004, αλλά ακόμα δεν έχει λυθεί το ζήτημα. Η απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου ήταν ότι ο διαγωνισμός απέβη άγονος και θα επανέλθει το ζήτημα στο μέλλον.

Κατά την ημερήσια διάταξη, σημαντικά θέματα στα οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης πρότειναν αλλαγές ήταν τα εξής:

Στο 3ο θέμα, στο οποίο έπρεπε να ληφθεί απόφαση σχετικά με την ανανέωση της μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση γραφείων ωφέλιμου εμβαδού 887,40 τμ στο κτίριο ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου / Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, προτάθηκε αντί να λαμβάνουμε τα χρήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών (80.000€ το χρόνο) γι’ αυτό το σκοπό, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ως Δήμος ότι με συνεννόηση με το Υπουργείο θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα για να φτιάξουμε τον δικό μας μόνιμο χώρο, ο οποίος στο μέλλον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πιο αποδοτικά. Κατά την συζήτηση έγινε γνωστό ότι ο Δήμος ήδη χρωστάει 3 ετήσια ενοίκια (αν και τα χρήματα τα έχει εισπράξει) και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πανουράκης που ήταν παρών δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα στείλει εξώδικο για το εν λόγω ζήτημα.

Στο 5ο θέμα, έπρεπε να καθοριστούν οι θέσεις ασκούμενων σπουδαστών (ΤΕΙ), οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν την εξάμηνη πρακτική τους στον Δήμο. Προτάθηκε από την “Ανατροπή” να μην είναι μόνο 2, αλλά περισσότεροι, ώστε τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά από την Σάμο να μπορούν να κάνουν την πρακτική τους στο νησί τους (η αμοιβή ανά μήνα έκαστου σπουδαστή ανέρχεται σε 176,08€). Η πρόταση της παράταξης είχε απήχηση και ελπίζουμε στο μέλλον ο Δήμος να δει το θέμα θετικά και να εγκαταλείψει τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τέτοια ζητήματα.  

teleion maketa16

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: Οτιδήποτε συμβαίνει σήμερα εντός του ΚΥΤ Σάμου αρμοδιότητα διαχείρισης των θεμάτων φέρει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Βασίλης Πανουράκης: Οτιδήποτε συμβαίνει σήμερα εντός του ΚΥΤ Σάμου αρμοδιότητα διαχείρισης των θεμάτων φέρει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Σχετικά με τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο ΚΥΤ Σάμου και σε συνέχεια των ενημερώσεων που εκδίδει καθημερινά ο ΕΟΔΥ περί κρουσμάτων του Κορονοϊού η

Περισσότερα »
Δημήτρης Κουρσουμπάς: κ. Υπουργέ πρέπει να αντιληφθείτε πως η Μυτιλήνη και οι γύρω περιοχές της, έχουν «καταληφθεί από πρόσφυγες και μετανάστες»

Δημήτρης Κουρσουμπάς: κ. Υπουργέ πρέπει να αντιληφθείτε πως η Μυτιλήνη και οι γύρω περιοχές της, έχουν «καταληφθεί από πρόσφυγες και μετανάστες»

Έντονη ανησυχία στον Τοπικό πληθυσμό της Μυτιλήνης και των όμορων Δημοτικών Ενοτήτων, προκαλεί ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στους εισερχόμενους στη νέα  προσωρινή Δομή στο

Περισσότερα »