Η “Ανατροπή” ενημερώνει όλη τη Σάμο… (Σημαντικές αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου βαθμού)

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανατροπή”, από την πρώτη μέρα της ενεργού παρουσίας της στο νησί της Σάμου, έδωσε έμφαση στο ζήτημα της ενημέρωσης όλων των κατοίκων πάνω σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα με την πρακτική της να δημοσιοποιεί τις θέσεις της τακτικά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η “Ανατροπή” έθεσε τις βάσεις μιας «διαφορετικής» πολιτικής προσέγγισης που στόχο είχε την άμεση επαφή της παράταξης με τους δημότες. Με βάση αυτή τη διαφορετική προσέγγιση, τα βασικά στελέχη της παράταξης με επιμονή και συνέπεια επιχείρησαν να έρχονται σε επαφή και διάλογο με τους κατοίκους της Σάμου. Η παράταξη κέρδισε αυτό το στοίχημα πραγματοποιώντας και επίσημες επισκέψεις για 4 έτη σε όλες τις κοινότητες της Σάμου, όπου τις συνεχίζει και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Σε αυτές τις επισκέψεις ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, μαζί με βασικά στελέχη της παράταξης, ενημερώνουν τους κατοίκους για τα τρέχοντα θέματα που απαιτούν συλλογική και συστηματική αντιμετώπιση και αφουγκράζονται τους προβληματισμούς τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι δημότες της Σάμου ακόμη και στην πιο μικρή και απομακρυσμένη κοινότητα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τις ιδέες και τις σκέψεις της μόνης παράταξης που είναι κοντά στον απλό δημότη, έχουν την ευκαιρία να συνθέσουν και να εκφράσουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις.

Η δημοτική μας παράταξη «ανατρέπει» τη συνηθισμένη τακτική άλλων παρατάξεων που παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα θέσεων λίγο πριν τις εκλογές χωρίς κανένα σεβασμό και ενδιαφέρον για τις προτάσεις και τις θέσεις των δημοτών. Η όλη τους συμπεριφορά καταδεικνύει το μόνο τους ενδιαφέρον: οι δημότες να είναι παθητικοί δέκτες των δικών τους ιδεών. Αντίθετα, η “Ανατροπή” εμπλουτίζει περαιτέρω τον άμεσο διάλογο που έχει ανοικτό εδώ και πέντε χρόνια με τους κατοίκους του νησιού: στις φετινές επισκέψεις της παράταξης η “Ανατροπή” επιχειρεί να εξειδικεύσει το πρόγραμμά της, να καταστήσει γνωστές τις προτεραιότητες που θέτει για κάθε συγκεκριμένη περιοχή.

Το ενημερωτικό χρέος της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” δεν περιορίζεται μόνο στα παραπάνω. Από το πρόσφατο καλοκαίρι έχει ψηφιστεί ένας νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση, γνωστός ως “Κλεισθένης I“, ο οποίος φέρνει σημαντικές αλλαγές στο εκλογικό σύστημα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου βαθμού.

Η “Ανατροπή”, πιστή στο καθήκον της ενημέρωσης, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις με στόχο να εξηγήσει όλα τα σημαντικά του νέου νόμου. Τα στελέχη της παράταξης θα βρεθούν σε όλη τη Σάμο, αφού προηγούμενα μελετήσουν σε βάθος τα «ψιλά γράμματα» του νόμου, ώστε να ενημερώσουν όλους τους κατοίκους. Ο “Κλεισθένης I” επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο τοπίο της τοπικής αυτοδιοίκησης που πρέπει να γίνουν γνωστές, ώστε να ενεργοποιηθεί η κοινωνία. Μόνο με αυτό τον τρόπο οι αλλαγές θα επιφέρουν θετικά αποτελέσματα.

Η γνώση είναι δύναμη και η “Ανατροπή” την στηρίζει…

Το πρόγραμμα ενημέρωσης όλης της Σάμου, για τις αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου βαθμού, λόγω της νέας νομοθεσίας, είναι το εξής:

Δευτέρα 17/9 Κονταίικα (17.00) – Αγ. Θεόδωροι (18.00) – Πλάτανος (19.00) και
Μανολάτες (17.00) – Σταυρινήδες (18.00) – Άμπελος (18.30) – Α. Κων/νος (19.30)
Τρίτη 18/9 Μαυρατζαίοι (17.00) – Κουμαραδαίοι (18.00) – Μύλοι (19.00) – Ηραίον (20.00) και
Υδρούσσα (18.00) – Κοντακαίικα (19.30)
Τετάρτη 19/9 Πάνδροσο (17.30) – Μεσόγειο (18.30) – Πύργος (19.30) και
Νεοχώρι (17.30) – Σκουραίικα (18.30) – Κουμαίικα ( 19.30)
Πέμπτη 20/9 Άνω Βαθύ (17.30) – Βλαμαρή (18.30) – Παλαιόκαστρο (19.30) και
Όρμος Μαραθοκάμπου (18.00) – Μαραθόκαμπος (19.30)
Παρασκευή 21/9 Βαθύ (10.00) και
Παγώνδας (18.00) – Σπαθαραίοι (19.30)
Σάββατο 22/9 Καρλόβασι (10.00) και
Χώρα (18.00) – Μυτιληνιοί (19.30) και
Δρακαίοι (17.30) – Καλλιθέα (18.30) – Κάμπος Μαραθοκάμπου (19.30)
Κυριακή 23/9 Πυθαγόρειο (10.00) και
Κοσμαδαίοι (17.30) – Καστανιά (18.30) – Λέκα (19.30) και
Βουρλιώτες (18.00) – Κοκκάρι (19.30)

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »