Η αναταραχή εντός και εκτός του ΚΥΤ Σάμου… συνεχίζεται. 30 προσαγωγές στην Αστυνομία και 9 άτομα στην Εισαγγελέα για τους εμπρησμούς και τα επεισόδια

Η αναταραχή εντός και εκτός του ΚΥΤ Σάμου… συνεχίζεται. 30 προσαγωγές στην Αστυνομία και 9 άτομα στην Εισαγγελέα για τους εμπρησμούς και τα επεισόδια

Δεύτερη μέρα συνέχεια, με εμπρησμούς σκηνών και οικίσκων, αυτή τη φορά μέσα στο ΚΥΤ και το ίδιο έργο να συνεχίζεται. Πυροσβέστες, αστυνομικοί, προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, μετανάστες να προσπαθούν να σώσουν κάτι από τα υπάρχοντά τους και να βρουν ένα ασφαλές μέρος για να μείνουν, πρώτα τα μικρά παιδιά τους και έπειτα οι ίδιοι.

Ο μεγάλος συγχρωτισμός που υπάρχει στο ΚΥΤ, οι φυλετικές και θρησκευτικές διαφορές που υπάρχουν, η διαφορετική κουλτούρα των πολιτισμών, είναι όλα αυτά που κάνουν κάποιους να ενεργούν παράνομα και να δημιουργούν αστάθεια στην καθημερινή συνύπαρξή τους εντός ΚΥΤ.

Σήμερα το πρωί είχαμε πάλι εμπρησμούς σκηνών και οικίσκων εντός ΚΥΤ προς τη νότια πλευρά αυτού. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και πάλι στο πόδι, με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Γιατί πλέον έχουμε δεί και αυτό το έργο. Όταν εκδηλώνεται φωτιά, τόσο εντός όσο και εκτός ΚΥΤ, οι πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά, ρισκάροντας ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα δεχόμενοι πολλές φορές πέτρες και άλλα αντικείμενα.

00FireKYT02

Από το πρωί πάντως και μέχρι το μεσημέρι υπήρξαν τριάντα προσαγωγές μεταναστών στην Αστυνομία και εννέα από αυτούς στο πλαίσιο του αυτοφώρου οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Περίπου 400-500 άτομα αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στο υπαίθριο γήπεδο απέναντι από το ΚΥΤ, ενώ άλλοι 300 περίπου με την παρουσία αστυνομικής δύναμης διανυκτέρευσαν στο παρκινγκ του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.

Επίσης τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας (27/04), πολλοί δρόμοι κοντά στη νότια πύλη του ΚΥΤ, έχουν καταληφθεί από μετανάστες, είναι ξαπλωμένοι στη γη, προφανώς έχοντας καταστραφεί η σκηνή ή ο οικίσκος τους, είτε γιατί νιώθουν φόβο να επιστρέψουν στο ΚΥΤ. Κυρίως πρόκειται για οικογένειες με πολλά μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το politischios.gr, eκτάκτως στη Σάμο αναμένεται να βρεθεί το πρωί της Τρίτης 28/4 ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, στον απόηχο των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας 27/4, που είχαν ως αποτέλεσμα το κάψιμο σκηνών και οικίσκων στο Κ.Υ.Τ. του νησιού.

Παράλληλα ο Υπουργός Μετανάστευσης αναμένεται μέσα στην ημέρα να ζητήσει τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των Δημάρχων του Βορείου Αιγαίου καθώς και του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στα νησιά και να ληφθούν επιπλέον μέτρα, με δεδομένο ότι σε Χαλκειός, Βαθύ και Μόρια η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη.

00FireKYT01

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται στη Σάμο και διμοιρίες YAT για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται και ενεργούν επιχειρησιακά στο νησί της Σάμου.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ …

00CharismaMikro

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: Με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο εξετάσαμε επί τόπου τα προβλήματα των λιμανιών μας

Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη: Με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο εξετάσαμε επί τόπου τα προβλήματα των λιμανιών μας

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, κα. Μαρία Κονδύλη-Πανουράκη,

Περισσότερα »