Η Αυστρία στέλνει στην Ελλάδα 181 ειδικά κοντέινερ για υγειονομική απομόνωση και φροντίδα μεταναστών και προσφύγων. 40 στη Σάμο

Η Αυστρία στέλνει στην Ελλάδα 181 ειδικά κοντέινερ για υγειονομική απομόνωση και φροντίδα μεταναστών και προσφύγων. 40 στη Σάμο

Διμερής σύμβαση παραχώρησης από την Αυστρία στην Ελλάδα 181 ειδικών κοντέινερ διαμονής και υγειονομικής φροντίδας προσφύγων και μεταναστών υπογράφηκε σήμερα μεταξύ των δύο χωρών.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλει η πανδημία, η υπογραφή του κειμένου έγινε από κάθε υπουργό χωριστά κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης και θα ολοκληρωθεί με την ανταλλαγή των υπογεγραμμένων κειμένων δια της διπλωματικής οδού.

Από την ελληνική πλευρά τη σύμβαση υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, παρουσία της πρέσβειρας της Αυστρίας στην Ελλάδα Χερμίνε Πόπελερ.

Από την αυστριακή κυβέρνηση τη σύμβαση υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, παρουσία της πρέσβειρας της Ελλάδας στην Αυστρία Αικατερίνης Κόικα.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Κουμουτσάκος, επισήμανε ότι “η εφαρμογή της αρχής της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στην πράξη συνεχίζεται σήμερα με την υπογραφή συμφωνίας για την παραχώρηση 181 κοντέινερ από την αυστριακή κυβέρνηση. Είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας των δύο χωρών και κυβερνήσεων στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων Ελλάδας και Αυστρίας”.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, η παράδοση των πρώτων κοντέινερ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, στις 2.00 μ.μ., στο σιδηροδρομικό σταθμό Σίνδου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου και της πρέσβειρας της Αυστρίας στην Ελλάδα.

Από εκεί τα κοντέινερ θα μεταφερθούν σε δομές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την ενδοχώρα, με προτεραιότητα τη Σάμο, λόγω των έκτακτων αναγκών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Πηγή: www.capital.gr

 

*** Οι δέκα από αυτούς θα τοποθετηθούν στο ΚΥΤ στη θέση αυτών των οικίσκων που κάηκαν στο διάζωμα 5 από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Οι υπόλοιποι 30 θα τοποθετηθούν στη θέση “Ζερβού” σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Όσον αφορά για τους μετανάστες των οποίων οι σκηνές τους κάηκαν θα μεταφερθούν μόλις στηθούν στο ίδιο σημείο οι νέες σκηνές μετά τον καθαρισμό του χώρου. Άρα η παραμονή των μεταναστών στην αλάνα απέναντι του ΚΥΤ θα συνεχιστεί για λίγες ημέρες ακόμη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Χειροτονία του Διακόνου π. Πορφυρίου, Μοναχού της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Σάμου

Χειροτονία του Διακόνου π. Πορφυρίου, Μοναχού της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Σάμου

Τήν Δευτέρα 18η Ἰανουαρίου ἐ.ἔ., ἡμέρα τῆς ἑορτῆς τῶν δύο μεγάλων Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας μας,  Ἀθανασίου τοῦ Μεγάλου καί Κυρίλλου, Πατριαρχῶν Ἀλεξανδρείας, τελέσθηκε στόν Ἱερό

Περισσότερα »