H «Ανατροπή» για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Όλοι μαζί και θα τα καταφέρουμε!

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Κατά την συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου για να συζητηθεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ακούστηκαν οι απόψεις πολλών φορέων, αλλά και αιρετών. Συμπέρασμα όλων, ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο πρόβλημα που άμεσα πρέπει να λυθεί.

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστου Χατζηχριστοδούλου, ήταν η ακόλουθη:

«Το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα φλέγον ζήτημα και δυστυχώς με λάθος κινήσεις έχουμε παρατηρήσει ότι έχει γίνει ένα μεγάλο πρόβλημα για τον τόπο μας. Συνεχώς βλέπουμε αύξηση ροών, συνεχώς βλέπουμε περισσότερους πρόσφυγες-μετανάστες να βρίσκονται στο νησί μας· ξεκινήσαμε με 1000, πήγαμε 2000, 3000, 5000 και το ερώτημα είναι που φτάνει αυτή η κατάσταση.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ούτε θέλουν να μείνουν σε αυτό τον τόπο ούτε μπορούν να μείνουν στο νησί μας και ούτε πρέπει να μείνουν στο νησί μας· ούτε το θέλουν ούτε μπορούν ούτε πρέπει. Είμαστε νησιωτική Ελλάδα, δίπλα στην Τουρκία, δεν πρέπει για κανέναν λόγο να μείνει τόσος κόσμος εδώ.

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι για μας: ούτε δεύτερο Hot Spot χρειαζόμαστε, ούτε μεγαλύτερο, και ίσως αν γίνεται και κανένα Hot Spot. Σίγουρα πρέπει να γίνει μια αποσυμφόρηση, πραγματική, έμπρακτη, όχι με κοροϊδίες. Να μένουν ελάχιστες μέρες εδώ όσοι έρχονται και να φεύγουν για την Ηπειρωτική Ελλάδα, και όχι να εγκλωβίζονται συνέχεια και να αυξάνεται το νούμερό τους.

00KYT03

Βεβαίως όλο αυτό το ζήτημα, αυτό που δεν το έχουμε δει από την πρώτη μέρα, είναι ότι πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, όλοι μαζί ενωμένοι, μια γροθιά, ενάντια στον υπουργό, στην μεταναστευτική πολιτική, στο κράτος, σε όσους δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Ειδικά οι θεσμικοί άρχοντες, οι θεσμικοί φορείς θα έπρεπε από την πρώτη μέρα να είναι ενωμένοι και όλοι μαζί, στο γραφείο του υπουργού ή όταν ο υπουργός βρίσκεται εδώ στο νησί μας, να απαιτούνε το ίδιο και όχι ο καθένας από το διαφορετικό του μετερίζι να ζητάει το ίδιο πράγμα, αλλά με άλλα λόγια, και να τους μπερδεύουμε.

Ίσως το ζήτημα δεν είναι καθαρά τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι κρατικό, είναι ευρωπαϊκό, είναι παγκόσμιο και γι’ αυτό όπως είπα πριν, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Όλοι μαζί να ζητήσουμε το αυτονόητο, να το καταφέρουμε, και κατά την γνώμη μας δεν χρειάζονται αντισταθμιστικά μέτρα γιατί έχουμε το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα. Άλλο το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, άλλο όλα τα άλλα. ‘Ότι είμαστε νησί, ότι έχουμε προβλήματα, ότι είμαστε μακριά από την Αθήνα.

Πρέπει να δείξουμε ότι δεν πάει άλλο, δεν αντέχει ο τόπος μας, το νησί μας, η πρωτεύουσα, όλο το νησί δεν αντέχει αυτό το ζήτημα. Αυτή η αποσυμφόρηση πρέπει, όχι πλέον με κοροϊδίες, να φανεί έμπρακτα. Αν μας πει ο υπουργός ότι τα 5000 άτομα σε 15 μέρες θα γίνουν 3000 άτομα, πρέπει να γίνουν 3000 άτομα. Αν δεν γίνουν 3000, δεν μπορεί εμείς πάλι να ξαναστέλνουμε άλλες επιστολές ή να ξαναπηγαίνουμε εκεί και πάλι από την αρχή.

Αν δεν γίνουν, πρέπει να βρούμε τους τρόπους να πιέσουμε, να βρούμε τι ενέργειες πρέπει να κάνουμε και εκεί αν είμαστε όλοι μαζί, όταν δεν θα γίνει επακριβώς αυτό που μας υποσχέθηκε, την άλλη μέρα ένα νησί να σταματάει να δουλεύει. Να κλείνουν τα πάντα, να κλείνουν τα σχολεία, να μην πηγαίνουμε στις δουλειές μας, να είναι όλα μαύρα. Μήπως και καταλάβουν, όταν μας κοροϊδεύετε εσείς, εμείς θα κάνουμε δυναμικές κινητοποιήσεις στις δημόσιες υπηρεσίες, στην εφορία, ό,τι πρέπει να γίνει, μήπως και συνειδητοποιήσουν ότι δεν αντέχουμε άλλο.

Ελπίζω να είμαστε όλοι ενωμένοι, να ζητήσουμε τα αυτονόητα, που σίγουρα τα αξίζουμε για ένα τόπο που έχει μέλλον.»

Η “Ανατροπή” ευελπιστεί στη σημερινή συνάντηση (Παρασκευή 23 Νοεμβρίου) που θα πραγματοποιηθεί με τον δήμαρχο, τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους θεσμικούς φορείς να αποφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για τις άμεσες κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Το τρίπτυχο: αποσυμφόρηση, κατάργηση της υφιστάμενης δομής, όλοι μαζί για το καλό του νησιού μας, πρέπει να κερδίσει…

00CharismaMikro

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την Κυριακή (25/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα,

Περισσότερα »