Γνωρίστε τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ανατολικής Σάμου Ευάγγελο Καρρά

H «ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο» στους Μυτιληνιούς. Συνάντηση με τους φορείς της Κοινότητας

Συνέντευξη παραχώρησε στο Samostoday.gr, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ευάγγελος Καρράς, με το συνδυασμό του Γιώργου Στάντζο (ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο). Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις ερωτο – απαντήσεις:

Samostoday: Ποιοι είναι οι λόγοι που σας ώθησαν να θέσετε υποψηφιότητα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές;

Ευάγγελος Καρράς: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σάμο. Μετά το πέρας των σπουδών μου αποφάσισα να επιστρέψω εδώ και να κάνω οικογένεια. Ασχολούμαι χρόνια με τα κοινά, γνωρίζω (λόγω του επαγγέλματος μου) το νησί και έχω καθημερινή επαφή με πολλούς συνανθρώπους μου. Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στο τόπο, στην ιστορία του, το παρόν και το μέλλον του, μα κυρίως απέναντι στα παιδιά και τη νέα γενιά αποφάσισα και εγώ να συμπορευτώ σε αυτή τη προσπάθεια και δηλώνω παρών να αγωνιστώ για μια ισχυρή δημοτική αρχή.

Samostoday: Έχετε ξαναμπεί σε αυτή τη διαδικασία;

Ευάγγελος Καρράς: Ναι. Άλλες δυο φορές το 2010 και το 2014. Και τις δύο φορές ήμουν πρώτος επιλαχών δημοτικός σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου.

Samostoday: Πώς εκτιμάτε το Δήμο Ανατολικής Σάμου, οικονομικά και διοικητικά με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής;

Ευάγγελος Καρράς: Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει την τύχη να είναι μια περιοχή με ιστορία, πολιτισμό, άριστη γεωγραφική θέση, τουριστική ανάπτυξη. Τα τελευταίο χρόνια μετά τη συνένωση των δήμων (νόμος Καλλικράτη) όλη η Ελλάδα όπως και η Σάμος μας βίωσαν μια δύσκολη οικονομική περίοδο με μνημόνια, μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων, οικονομική δυσπραγία των κατοίκων πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα την κακή οικονομική κατάσταση του δήμου μας. Στόχος μας είναι το νοικοκύρεμα των οικονομικών, η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και όσον αφορά τα ανείσπρακτα: κυνήγι οφειλετών- να πληρώσουν οι έχοντες- ελάφρυνση ευπαθών ομάδων. Είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν πρόκειται να υποθηκεύσουμε το μέλλον του δήμου, δεν διαπραγματευόμαστε την οικονομική του βιωσιμότητα και θα σχεδιάσουμε αναγκαία έργα με πραγματικούς πόρους. Τώρα ο Δήμος μας διαθέτει αξιόλογο ανθρώπινο προσωπικό το οποίο είναι και η δύναμη του. Αν υπάρξει οργάνωση και σωστή διαχείρηση του τότε πιστεύω ότι θα μπορέσει ο καθένας να αποδώσει τα μέγιστα και να αλλάξει η εικόνα του Δημοτικού προσωπικού προς τους πολίτες.

Samostoday: Ποια είναι τα σοβαρότερα προβλήματα που, κατά την γνώμη σας, αντιμετωπίζει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου;

Ευάγγελος Καρράς: Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και μέσω των επισκέψεων μας σε όλες τις κοινότητες και τις γειτονιές του δήμου, μας δόθηκε η δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με αρκετούς δημότες μας και να ακούσουμε τα προβλήματα τους. Τα περισσότερα αφορούν την καθημερινότητα (νερό, καθαριότητα, αποχετευτικό, χώροι αναψυχής και στάθμευσης, αγροτική οδοποιία). Ναι εν έτη 2019 ο Δήμος Σάμου αδυνατεί να εξασφαλίσει στους δημότες του τα αυτονόητα, τα αναγκαία. Δεν μιλάμε για τις υποδομές, την τουριστική προβολή του νησιού, την ανάπτυξη του. Πριν λίγες ημέρες όλοι είδαμε τί συνέβη στο Πυθαγόρειο αυτή είναι η πραγματικότητα. Έλλειψη ή ακαταλληλότητα υποδομών. Πως να μιλήσουμε για εξωστρέφεια, για ανάπτυξη; Πως να σχεδιάσεις;

00Karras02

Samostoday: Γιατί κάποιος να ψηφίσει το συνδυασμό σας;

Ευάγγελος Καρράς: Είμαστε μια ανεξάρτητη παράταξη με πολυφωνία αλλά πολύ καλό συντονισμό και λειτουργία κάτι που έχει καταφέρει ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Στάντζος με την προσωπικότητα του, την πείρα του και τον χαρακτήρα του. Είναι ένας νέος άνθρωπος δοκιμασμένος επαγγελματικά και αυτοδιοικητικά με μεγάλη προσφορά στα κοινά του τόπου μας. Πιστεύω γνωρίζει καλά τον τόπο, τα προβλήματα του, τη λειτουργία της δημοτικής αρχής, τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν. Ο συνδυασμός μας εκφράζει κάτι καινούργιο, εκπέμπει υγεία. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά είναι ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από όλη αυτή τη κατάσταση και θέλει κάτι καινούργιο. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα με επιτυχημένα επαγγελματικά και κοινωνικά άτομα. Άτομα που το καθένα έχει προσφέρει στη κοινωνία μας. Άτομα που έχουν λόγο, που μπορούν να σχεδιάσουν το πρόγραμμα της παράταξης και του τόπου, άτομα που έχουν τη διάθεση να αλλάξουν το τρόπο άσκησης της διοίκησης και να εφαρμόσουν ένα αποτελεσματικό σχέδιο λειτουργίας του δήμου με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Η ΑΝΑΣΑ δεν είναι μια παρέα λίγων που θα αποφασίσουν πίσω από κλειστές κουρτίνες για να προασπίσουν τα συμφέροντα φίλων και γνωστών. Η ΑΝΑΣΑ είσαι εσύ, είμαστε όλοι…

Samostoday: Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει ή να βελτιωθεί ώστε τα δημοτικά συμβούλια να πάψουν να είναι πολύωρα και τελικά κουραστικά και για το ίδιο το Δ.Σ. και για όσους τα παρακολουθούν;

Ευάγγελος Καρράς: Ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί λίκνο της δημοκρατίας. Η λειτουργία του πρέπει να είναι υποδειγματική. Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος πρέπει να καταθέτει τις απόψεις του και να τοποθετείται, λαμβάνοντας υπόψη, ότι η δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου προϋποθέτει τον σεβασμό αυτού που αγορεύει προς τον δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους, τον πρόεδρο, τους αντιδημάρχους κ.λπ., αλλά και των ως άνω αναφερόμενων προς αυτόν που αγορεύει. Δυστυχώς όσες φορές έτυχε να παρακολουθήσω δημοτικό συμβούλιο διαπίστωσα πέρα από την αδικαιολόγητη απουσία αρκετών συμβούλων την πολύωρη διάρκεια τους. Αυτό οφείλεται στα πολλά προ ημερησίας θέματα που τυγχάνει να είναι αρκετά, και στην μη τήρηση από το προεδρείο του κανονισμού λειτουργίας του συμβουλίου. Θα πρέπει να υπάρχουν οργανωμένες εισηγήσεις από το πρόεδρο και οι οποίες θα πρέπει να έχουν αποδοθεί εγκαίρως στους συμβούλους πριν την ημέρα σύγκλησης του οργάνου.

Samostoday: Ποιο είναι το αύριο που εσείς οραματιζόσαστε για τον τόπο;

Ευάγγελος Καρράς: Θέλω να ελπίζω ότι οι συνδημότες μας στις επερχόμενες εκλογές θα ψηφίσουν με σύνεση και λογική και θα εμπιστευτούν τον συνδυασμό μας ώστε η ΑΝΑΣΑ να είναι η επόμενη δημοτική αρχή. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τους μάγους και να υποσχεθούμε λύσεις σε όλα τα συσσωρευμένα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας. Όμως είμαστε διατεθειμένοι να σπάσουμε αυγά, να δώσουμε λύσεις στην καθημερινότητα, τις υποδομές, το μεταναστευτικό και να οργανώσουμε τη λειτουργία του δήμου μας. Επόμενο βήμα είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας. Ένα πρόγραμμα πραγματικό, ρεαλιστικό με στόχο την εξωστρέφεια του νησιού μας και την ανάπτυξη του. Βασικές μας αρχές είναι η διαφάνεια, η κοινωνική αλληλεγγύη, η ίση μεταχείριση των πολιτών, η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στόχος μας ένας καλύτερος Δήμος, ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Ευάγγελος Καρράς: Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι σε όλα τα ψηφοδέλτια διαπιστώνω την ύπαρξη αρκετών νέων υποψηφιοτήτων. Είναι ελπιδοφόρο σε μια περίοδο κρίσης και απαξίωσης θεσμών και αξιών, νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των κοινών. Άνθρωποι με γνώσεις, ιδέες, επαγγελματική εμπειρία και διάθεση προσφοράς. Θα ήθελα να τους συμβουλέψω ότι είναι καιρός να πιστέψουν στις ικανότητες τους, στις γνώσεις τους, στις ιδέες τους. Να διεκδικήσουν την αλλαγή σελίδας του τόπου μας μέσα από το όραμα τους. Να σταθούν απέναντι σε κάθε λογική που αντιστέκεται σε ότι θέλουν να αλλάξουν.

00Karras01

Και να μην επιτρέψουν να αφομοιωθούν από το υπάρχον πολιτικό σκηνικό. Προτείνω στους πολίτες του νησιού να εμπιστευτούν νέα πρόσωπα, πρόσωπα χωρίς φθορά εξουσίας, πρόσωπα που δεν εξυπηρετούν κομματικές γραμμές και συμφέροντα. Ευχή μου είναι να εκλεγεί ένα νέο κυριολεκτικά Δ.Σ με νεοεκλεγέντες συμβούλους, χωρίς καρεκλοπατέρες. Κάποιοι ότι είχαν να προσφέρουν το πρόσφεραν. Καιρός να πάνε σπίτια τους. Αρκετοί οι οποίοι άσκησαν εξουσία ειδικά τα πέντε τελευταία χρόνια, και φέρουν μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση του τόπου, έχουν το θράσος να ξαναβάλουν υποψηφιότητα κρυμμένη σε άλλους συνδυασμούς και επιρρίπτοντας ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Δεν είδα κανένα εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο να απολογηθεί δημοσίως, να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη που έγιναν, να κάνει αυτοκριτική και να πει απέτυχα, φεύγω. Στις εκλογές ο πολίτης σε τιμάει με τη ψήφο του για να τον εκπροσωπήσεις, να πάρεις μέρος στη λήψη αποφάσεων και στο μέλλον αυτού του τόπου.

Ας κοιτάξουμε λοιπόν σοβαρά όλοι μας τις επερχόμενες εκλογές που πιστεύω ότι είναι από τις κρισιμότερες των τελευταίων ετών. Ο τόπος μετά τη πενταετία αυτή δεν έχει την πολυτέλεια άλλου χαμένου χρόνου. Πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το νησί να πάρει το δρόμο της ανάπτυξης και να αποκαταστήσει τη θέση του στο παγκόσμιο χάρτη. Η Σάμος το νησί του Πυθαγόρα, του Αριστάρχου, του πολιτισμού, της ιστορίας, του Ευπαλίνειου ορύγματος, του μοσχάτου κρασιού, του Ναού της Ήρας, ένα μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ναι η Σάμος μας που σύμφωνα με τον Ηρόδοτο πολίων πασέων πρώτη, Ελληνίδων και βαρβάρων, που και ορνίθων φέρει γάλα….

Αγαπητέ συμπολίτη, η ψήφος σου είναι η δύναμη σου. Αυτή που θα κρίνει την πορεία αυτού του τόπου. Ψήφισε υπεύθυνα, σκέψου το μέλλον του τόπου και των παιδιών σου. Όταν φτάσεις μπροστά στη κάλπη πάρε μια γερή ΑΝΑΣΑ και δώσε μας την εντολή να προχωρήσουμε. Η αλλαγή έρχεται…, Εσύ αποφασίζεις..

giagiamas logo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Ν. Μηταράκης: Η εντυπωσιακή μείωση των ροών στα νησιά μας κατά 92% αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια της χώρας μας για την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Μειωμένες κατά – 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή τους μήνες κατά τους οποίους είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, καταγράφηκαν οι

Περισσότερα »