Γλίτωσαν τα χειρότερα οι κάτοικοι της «Αγίας Κυριακής» Μαραθοκάμπου

Γλίτωσαν τα χειρότερα οι κάτοικοι της «Αγίας Κυριακής» Μαραθοκάμπου

Είδαν το χάρο με τα μάτια τους οι κάτοικοι του οικισμού «Αγία Κυριακή» και Λιμνιώνα στον Μαραθόκαμπο της Σάμου, όταν η ξαφνική νεροποντή που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, φούσκωσε τα δύο ρέματα  της περιοχής  με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

00AgiaKirioaki01

Ο μεγάλος όγκος νερού  παρέσυρε αυτοκίνητα, γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία ενώ κατέστρεψε και καλλιέργειες. Το νερό σε κάποια στιγμή έφτασε σε ύψος τριών μέτρων και απείλησε τα σπίτια της περιοχής. Ο Μιχάλης Μαρκουλής πέρασε δύο ώρες αγωνίας προσπαθώντας μαζί με την οικογένειά του να κρατήσει την πόρτα του σπιτιού τους για να μην μπει μέσα το νερό.

00AgiaKirioaki010

«Έβλεπα το αυτοκίνητό μου να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά άλλα αν έβγαινα έξω θα πνιγόμουν. Ευτυχώς δεν χάθηκε άνθρωπος…». Κανείς στην περιοχή δεν θυμάται να έχει υπάρξει ξανά τέτοια καταστροφή τα τελευταία σαράντα χρόνια.

«Το νερό είχε τέτοια ορμή που παρέσυρε το αυτοκίνητό μου 4 χλμ. μακρά» δήλωσε ο Γιώργος Μαρκουλής που είδε να καταστρέφεται  σχεδόν όλη του η περιουσία στην περιοχή.

00AgiaKirioaki02

Από την πρώτη κιόλας στιγμή ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθοκάμπου Παρασκευάς Καλβίνος και ο αντιδήμαρχος  της περιοχής Δημήτρης Βολακάκης έσπευσαν στην περιοχή  για να απεγκλωβίσουν με τα μηχανήματα του Δήμου Δυτικής Σάμου τους κατοίκους από τους τόνους λάσπης που είχαν γεμίσει όλους τους δρόμους του οικισμού.

«Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας με αυτό που αντικρίσαμε μόλις ξημέρωσε η μέρα» δήλωσε.

00AgiaKirioaki04

«Η ένταση της βροχής ήταν τέτοια που  μέσα σε δύο ώρες κατέβασε τόνους νερού, φερτά υλικά και μπάζα  μέσα από τα δύο ρέματα που περνούν από τον οικισμό με αποτέλεσμα να προξενήσει τεράστιες ζημιές στους κατοίκους του οικισμού» είπε ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος  Λυμπέρης  που βρέθηκε  κοντά στους κατοίκους.

Το ακραίο καιρικό φαινόμενο προξένησε ζημιές και στην περιοχή της Καλλιθέας με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της περιοχής.

Στο σημείο έκανε παρεμβάσεις το γκρέιτερ της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου μετά την παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πανουράκη ενώ την Δευτέρα το πρωί αναμένεται όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  για τον καθαρισμό των δρόμων. Εξάλλου και τα μηχανήματα της Π.Ε Σάμου και του Δήμου θα βρίσκονται στην περιοχή για την αποκατάσταση των ζημιών.

00AgiaKirioaki05

Ακόμη και οι αρμόδιες  υπηρεσίες θα ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών  ενώ ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Λυμπέρης έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά για να υπάρξει βοήθεια στους πλημμυροπαθείς.

00AgiaKirioaki09

«Ο οικισμός της Αγίας Κυριακής είναι πανέμορφος και παραδοσιακός. Αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες. Πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά  για να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές» τόνισε με έμφαση ο κ. Λυμπέρης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ

teleion maketa16

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κοινή απόφαση των Δ.Σ. των φορέων υγείας με αφορμή τη σύσκεψη φορέων που κάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου

Ευχαριστήριο του Νοσοκομείου Σάμου προς τον Όμιλο DORYSSA και την Οργάνωση «JUST ACTION»

Ο Όμιλος DORYSSA ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας για τη διάθεση επιτοίχιων  τηλεοράσεων, για τη τοποθέτησή τους στην ανακαινισμένη Παιδιατρική Κλινική και στις Κλινικές του Χειρουργικού

Περισσότερα »