Γιορτή μελιού και παραδοσιακών προϊόντων στους Φούρνους. Κάτι διαφορετικό, που αν δεν το έζησες, αξίζει να το ζήσεις

Πολύ μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση σημείωσε η γιορτή μελιού και παραδοσιακών προϊόντων που διοργανώνεται στο τέλος Ιουλίου στους Φούρνους.

Ένα νησί που τη συγκεκριμένη μέρα την ζει πολύ έντονα. Στην κυριολεξία τα πάντα είναι γεμάτα. Από ύπνο, μέχρι φαγητό, ποτό, γλυκό. Άνθρωποι ευδιάθετοι που είναι πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν σε ότι τους ζητήσεις. Και το βράδυ του Σαββάτου (21/07), στην πλατεία των Φούρνων όλοι έγιναν ένα. Μικροί μεγάλοι, γνωστοί – άγνωστοι, Έλληνες – ξένοι τουρίστες. Ζούνε το μοναδικό. Αυτό που έχουν οι Φουρνιώτες. Απλότητα, φιλοξενία, χαμόγελο.

Το Σάββατο βράδυ, είδαμε σε μια μικρή αναπαράσταση πως συγκεντρώνεται το θυμαρίσιο μέλι που είναι το καλύτερο στο Αιγαίο. Ακόμα και οι τουρίστες δοκίμαζαν με το «δάχτυλο».

Και δεν ήταν μόνο το μέλι. Τοπικοί παραγωγοί και μάγειροι παρουσίασαν τα προϊόντα τους. Γεύσεις μοναδικές.

00GiortiMeliou03

Κι αμέσως μετά χορός και τραγούδι. Τρία χορευτικά συγκροτήματα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό χορεύοντας τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φούρνων, Η Ένωση Μικρασιατών Λέρου και ο ΧΟΡ.Ο.Σ. από τη Σάμο.

Στην πλατεία των Φούρνων το αδιαχώρητο. Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φούρνων είχε ετοιμάσει τα πάντα. Φαγητό και κρασί, ενώ το γλέντι πήρε φωτιά όταν ανέλαβε ζωντανή ορχήστρα και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, χωρίς να ενοχληθεί κανείς (σε σύγκριση με τη Σάμο!!!!!).

Πραγματικά όποιος δεν το έχει ζήσει, αξίζει τον κόπο να το προγραμματίσει την επόμενη χρονιά. Είναι κάτι μοναδικό που μένει ως ευχάριστη ανάμνηση.

00GiortiMeliou02

Θα ήθελα να κλείσω το ρεπορτάζ με κάτι που γράφηκε στο facebook από φίλους του Συλλόγου Επαγγελματιών Φούρνων (ΣΕΦ):

«Είμαστε ευτυχισμένοι που είμαστε καλεσμένοι σε αυτό το γλέντι, και που απολαμβάνουμε με όλες μας τις αισθήσεις την αυθεντική αυτή γιορτή σ’ ένα μαγικό και μακρινό νησί, όπου οι κάτοικοί του με αξιοπρέπεια, μεράκι και αγάπη στέκονται όρθιοι μέσα στην κρίση και συνεχίζουν τον καθημερινό τους αγώνα, δίνοντας στον τόπο τους προστιθέμενη αξία».

Να είναι πάντα καλά και να προχωρούν μπροστά.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ …κι ΕΔΩ

Βίντεο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ..  ΕΔΩ..  κι ΕΔΩ

ASTRA 10Y 300X370 A

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »