Γιώργος Υφαντής: Το Κ.Υ. Καρλοβάσου διαθέτει απινιδωτές, τα ασθενοφόρα του είναι εξοπλισμένα με απινιδωτές που λειτουργούν

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, κ. Γιώργος Υφαντής.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στο Καρλόβασι, έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά και για το Κ.Υ Καρλοβάσου, το οποίο είναι πλήρως στελεχωμένο και διαθέτει απινιδωτές και όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υφαντής οι απινιδωτές ανέρχονται σε 12 τον αριθμό, μετά από σχετική απογραφή που έχει γίνει.

«Μπορώ να ενημερώσω ότι το Κ.Υ. διαθέτει απινιδωτές, τα ασθενοφόρα του είναι εξοπλισμένα με απινιδωτές που λειτουργούν. Έχουμε δύο (2) ασθενοφόρα σε κανονικότατη λειτουργία, υπάρχει ένα τρίτο ασθενοφόρο το οποίο είναι παροπλισμένο και δεν χρησιμοποιείται, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.


Οπότε, δεν μπορώ να γνωρίζω πως ξεκίνησε αυτή η φημολογία ότι το Κ.Υ δεν διαθέτει απινιδωτή και πολύ δε περισσότερο ότι ο θάνατος του νεαρού στις 16/08, οφείλεται σε απουσία απινιδωτή από το Κ.Υ. Καρλοβάσου. Δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό, όπως καταλαβαίνεται κάτι τέτοιο θα ήταν πάρα πολύ σοβαρό και γι’ αυτό το λόγο έσπευσα αμέσως, την Κυριακή που τα πληροφορήθηκα όλα αυτά, να βγάλω μία σύντομη ανακοίνωση για να ενημερώσω τον κόσμο και να καθησυχάσει όσων αφορά το συγκεκριμένο αντικείμενο».

Τα ασθενοφόρα του Κ.Υ. ανήκουν εκεί και όχι στο ΕΚΑΒ και κατ΄ επέκταση στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, με έδρα τον Πειραιά, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένα με ότι κρίνεται απαραίτητο.

Στον αντίποδα υπάρχουν προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού, αν και συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια η κατάσταση είναι καλύτερη, καθώς πλέον υπάρχουν 5 οδηγοί – διασώστες ασθενοφόρου, 4 μόνιμοι και ένας επικουρικός. Οι συνολικές θέσεις που διαθέτει το Κ.Υ. είναι επτά (7), ενώ μένουν 2 οργανικές θέσεις κενές.

Βέβαια, όπως τόνισε ο κ. Υφαντής, ακόμα και οι επτά (7) δεν επαρκούν για τις βάρδιες. Στην ουσία περίπου στο 40-50% υπάρχει ένα ασθενοφόρο στο νησί, το οποίο έχει έδρα την Ανατολική Σάμο και το νοσοκομείο Σάμου με αποτέλεσμα η άλλη μεριά να μένει ακάλυπτη.


Το Κ.Υ. Καρλοβάσου για να λειτουργήσει ιδανικά, χρειάζεται δύο ακόμη ειδικότητες, ακτινολόγο και καρδιολόγο που θα μπορεί να παρεμβαίνει σε επείγοντα περιστατικά.

Για την υπόθεση της μετακίνησης του κ. Υφαντή στο νοσοκομείο Σάμου, ο ίδιος απάντησε πως, «Έχει γίνει ΕΔΕ κατόπιν εντολής του υπουργού, εγώ κλήθηκα να καταθέσω ως μάρτυρας και όχι ως κατηγορούμενος ή ως εν δυνάμει κατηγορούμενος, διότι το Γ.Ν Σάμου με μία ανακοίνωση του στις 01/08/2019 με ονοματίζει ως πιθανά ένοχο».


Όπως τόνισε ο κ. Υφαντής δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα της ελεγκτικής διαδικασίας αλλά λυπάται πολύ για τη θέση του Νοσοκομείου Σάμου, ενώ δεν μπορεί να εξηγήσει και ο ίδιος τους λόγους για τους οποίους δεν δέχονται παιδίατροι να διοριστούν στο νοσοκομείο και θα πρέπει να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα στους γιατρούς.   

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Παράταση στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Παράταση στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, ενημερώνει τους κατοίκους ότι  λόγω των κείμενων διατάξεων, οι οποίες θέτουν αποκλειστικές προθεσμίες, εκδόθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου και απεστάλησαν

Περισσότερα »
Επιστολή Γιώργου Κυριαζή στον Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη για προβλήματα επιχειρήσεων σχετικά με Covid-19

Επιμελητήριο Σάμου: Να δοθεί παράταση για τις αιτήσεις χρηματοδότησης 1ης φάσης 2020 μεταφορικού ισοδυνάμου

Επιστολή στη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου για παράταση κατάθεσης αιτήσεων χρηματοδότησης για την 1η φάση 2020 του Μεταφορικού Ισοδυνάμου  που

Περισσότερα »