Γιώργος Χατζημιχάλης: «Το νησί το ίδιο πρέπει να γίνει πιο τουριστικό, δεν μπορείς να χτίσεις μια σοβαρή ξενοδοχειακή μονάδα, θα πρέπει ν’ αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τουριστικά

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά και μίλησε ο κ. Γιώργος Χατζημιχάλης, Διευθυντής του τουριστικού οργανισμού TUI ΗΕLLAS.

Ο τουρισμός γενικότερα και ειδικότερα στη Σάμο, παρουσιάζει μια σημαντική κάμψη, πράγμα που όπως είπε ο κ. Χατζημιχάλης φαινόταν από το χειμώνα.

«Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί, υπερπροσφορά, ο καλός καιρός στη Βόρειο και Δυτική Ευρώπη, το ότι η Ελλάδα είναι πολύ ακριβή, το ότι η Σάμος δεν είναι στους βασικούς προορισμούς της Ελλάδος, οπότε η όποια πτώση μας αγγίζει πολύ περισσότερο, η αύξηση στην Τουρκία, οι ανταγωνιστικές τιμές της Τουρκίας και της Βόρειας Αφρικής».

Ο κ. Χατζημιχάλης αισιοδοξεί πως όταν θα γεμίσουν οι άλλοι τουριστικοί προορισμοί, θα πάρει και η Σάμος μερίδιο από την αγορά. Η Κως και η Ρόδος δουλεύουν με προσφορές και οι επιχειρηματίες είναι πιο προνοητικοί και δίνουν πιο νωρίς προσφορές. Αεροπλάνα έρχονται, χωρίς όμως να έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα που δημιούργησε το κλείσιμο Γερμανικής αεροπορικής εταιρείας.

Το θέμα με τις κλίνες παραμένει, αλλά πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα των κλινών που προσφέρονται.

Ως άνθρωπος που ασχολείται με τον τουρισμό ξέρει πως «θαύματα δεν γίνονται, από τη μια μέρα στην άλλη πράγματα δεν αλλάζουν και αυτό που λέγαμε και προεκλογικά είναι πως, πρέπει να γίνει μία σωστή χωροθέτηση όλου του νησιού».

Το νησί το ίδιο πρέπει να γίνει πιο τουριστικό, τόνισε ο κ. Χατζημιχάλης, καθώς αυτή την στιγμή δεν είναι, δεν μπορείς να χτίσεις μια σοβαρή ξενοδοχειακή μονάδα αλλά και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τουριστικά, συμπλήρωσε. Γίνονται προσπάθειες ανακαίνισης παλιών ξενοδοχείων, με αυτό θα κερδίσει και ο ξενοδόχος και ο πράκτορας αλλά και κάθε επαγγελματίας που εμπλέκεται με τον τουρισμό.

Έχουν γίνει συναντήσεις και συζητήσεις με το νέο Δήμαρχο για την καλύτερη λειτουργία του ΔΟΤΟΥΡΣ και γενικότερα τη λειτουργία του Δήμου πάνω στον τουρισμό.

dreams3

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, δηλαδή στο «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή

Περισσότερα »
2η συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Καρλοβάσου στο μπάσκετ

Δύσκολη αποστολή για το Καρλόβασι στη Μύκονο. Σκέψεις για την αναστολή των πρωταθλημάτων της ΕΟΚ λόγω κορονοϊού

Για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, το Καρλόβασι βρίσκεται ήδη στη Μύκονο, όπου την Παρασκευή (30/10) στις 14:30

Περισσότερα »
Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου, πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες σήμερα (29 Οκτωβρίου 2020) στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Ειδικότερα, στη Λέσβο ορκίστηκαν

Περισσότερα »