Γιώργος Χατζημιχάλης: Τα προβλήματα στον τουρισμό δεν θα λυθούν με την παύση του μεταναστευτικού – προσφυγικού

Γιώργος Χατζημιχάλης: Τα προβλήματα στον τουρισμό δεν θα λυθούν με την παύση του μεταναστευτικού - προσφυγικού

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο διευθυντής της TUI κ. Γιώργος Χατζημιχάλης.

Στις 26 Οκτωβρίου η Σάμος αποχαιρετά τυπικά τους τελευταίους τουρίστες, ενώ ο Σεπτέμβριος πήγε σχετικά καλά, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Το ποσοστό της πτώσης στον τομέα του τουρισμού είναι στο -5%, αλλά δεν θεωρείται μεγάλη πτώση.

Τα νέα συμβόλαια για την επόμενη τουριστική σεζόν έχουν ολοκληρωθεί και αναμένονται στα ίδια επίπεδα. Για την πόλη της Σάμου, το μεταναστευτικό-προσφυγικό ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα καθώς δεν υπάρχουν και πολλές ξενοδοχειακές μονάδες μέσα στην πόλη. Βέβαια οι τουρίστες είναι συνηθισμένοι να βλέπουν ανθρώπους άλλης κουλτούρας, απλά σε μια μικρή πόλη όπως το Βαθύ το να βλέπεις μόνο μετανάστες-πρόσφυγες είναι θέμα.

Η πόλη της Σάμου γενικά δεν είναι φιλική προς τους επισκέπτες, δεν έχει ξενοδοχεία, δεν έχει παραλίες, δεν υπάρχουν χώροι για να κινηθεί ο επισκέπτης, υπάρχουν κλειστά μαγαζιά. Το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί χρόνια πριν με τις εργασίες για το βιολογικό στην πόλη της Σάμου, ενώ δεν ισχύει πως τα προβλήματα του τουρισμού θα λυθούν με την παύση του μεταναστευτικού.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου, δεν θα έρθουν οι άλλοι να μας ψάξουν για να μας βάλουν στα προγράμματά τους».    

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας: 6 στις 10 κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες στην Αττική

Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας: 6 στις 10 κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες στην Αττική

Στα όριά τους βρίσκονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Αττική πριν ακόμη μπει ο χειμώνας. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας,

Περισσότερα »
Ιερά Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Παλαιό Καρλόβασι

Ιερά Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Παλαιό Καρλόβασι

Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν μας, ὅτι περατωθείσης τῆς ἐκ βάθρων ἀνακαινίσεως τοῦ Καθολικοῦ Ναοῦ τῆς Ἱερᾶς καί Σεβασμίας Μονῆς Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου

Περισσότερα »