Γιώργος Στάντζος: «Το Βαθύ πρέπει να απαλλαγεί από τους μετανάστες, αλλά χωρίς να φορτωθεί όμως κάποιο άλλο σημείο του Δήμου ή του νησιού. Γι αυτό γίνεται η κινητοποίηση…»

Γιώργος Στάντζος: «Το Βαθύ πρέπει να απαλλαγεί από τους μετανάστες, αλλά χωρίς να φορτωθεί όμως κάποιο άλλο σημείο του Δήμου ή του νησιού. Γι αυτό γίνεται η κινητοποίηση…»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε στο στούντιο ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιος Στάντζος. Όπως είπε ο κ. Στάντζος το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο συμφωνεί σε ένα μικρό κέντρο με 1.500 άτομα και τίποτα παραπάνω.

«Είναι αυτό που ήδη κατασκευάζει η κυβέρνηση, το είχε προκηρύξει η προηγούμενη, δεν ακυρώθηκε ποτέ που σημαίνει άμεση ή έμμεση παραδοχή απ’ όλους. Αυτή η δομή, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του νησιού πρέπει να υφίσταται και δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο εκτός από τα αυτονόητα. Αν υπάρχει κάποιος δημοτικός σύμβουλος, πέρα από μία παράταξη που την τιμώ, είναι σταθερή στη θέση «καμιά δομή», αν υπάρχει κάποιος να βγει και αυτή τη στιγμή να πει ότι διαφωνεί».

Όπως είπε ο κ. Στάντζος θα επαναφέρει το θέμα στο Δ.Σ αν υπάρχει κάποιος που διαφωνεί ότι πρέπει να γίνει δομή με αρχική δυναμική 1.200 ατόμων και 300 ΠΡΟΚΕΚΑ στου Ζερβού.

«Το Βαθύ πρέπει να απαλλαγεί από τους μετανάστες, αλλά χωρίς να φορτωθεί όμως κάποιο άλλο σημείο του Δήμου ή του νησιού. Γι αυτό οριοθετούμε τη δυναμικότητα, γι αυτό γίνεται η κινητοποίηση στου Ζερβού προκειμένου ν’ αρθεί και πιστεύω ότι ωριμάζει λόγω των εξελίξεων και της αλλαγής στάσης στα σύνορά μας και μιλάω για μια ξεκάθαρη πλέον αποτροπή εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης, μια ξεκάθαρη πλέον αλλαγή δόγματος.

Ξέρω πολύ καλά ότι και το Λιμενικό Σώμα και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, γενικά όλη η διακλαδικότητα, όλες οι δυνάμεις σέβονται τις ανθρώπινες ζωές».

Ο κ. Στάντζος τόνισε ότι είναι σοβαρό το θέμα και πλέον το είδε όλος ο κόσμος και κατάλαβε λόγω των γεγονότων στον Έβρο, το τι συμβαίνει στα νησιά και πρέπει πλέον και για εθνικούς λόγους τα νησιά να ξεφορτωθούν κόσμο. Ο ανθρωπισμός δεν έχει χαθεί από τους Έλληνες και η Σαμιακή κοινωνία έχει καταφέρει να έχει αντιδράσεις ισχυρές και παράλληλα να ισορροπεί τον ανθρωπισμό.

«Εγώ νιώθω περήφανος, αλλά θέλουμε εδώ και τώρα άρση της πράξεως, όχι γιατί το λέμε εμείς, προκύπτει από τη γενναία πράξη του Έλληνα κυβερνήτη, οι κοινωνίες που δοκιμάζονται τώρα που έχουμε σε εξέλιξη εθνικό θέμα τόσο σοβαρό με τις διαστάσεις που έχει πάρει, να άρει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και κατά αρχήν να αρχίσει να μετακινεί πληθυσμό οπουδήποτε».

Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά, προς το παρόν ο Δήμος Ανατολικής Σάμου εμμένει στην απόφασή του για το μπλόκο στη θέση ΖΕΡΒΟΥ, με κύριο αίτημα το κλείσιμο του ΚΥΤ της πόλεως Σάμου και την άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.        

Σημαντικό δε, να προχωρήσει η επίλυση θεμάτων του Δήμου και είναι ευκαιρία, όπως τόνισε ο κ. Στάντζος, είναι μεγάλη ευκαιρία με την ιδιαιτερότητα του ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου και ότι θα κλείσει και θα γίνει αποκατάσταση του χώρου και απόδοση του χώρου στο Δήμο.

«Είμαστε εδώ να εκπέμψουμε ένα μήνυμα ασφάλειας και οι Ένοπλες δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα, όλα τα σώματα ασφαλείας φυλάσσουν τη Σάμο σε όλες τις εκδοχές της ζωής της. Δεν χρειάζεται περαιτέρω να προσθέτουμε ένταση, ας μην ξεχνάμε πόσο εύθραυστες είναι σήμερα κάποιες ισορροπίες που ζούμε με αυτές τις αναλογίες».

Για το θέμα της πανδημίας που έχει ξεσπάσει (Κορωνοϊός), προς τα παρόν δεν υπάρχει οδηγία απολύμανσης στα σχολεία αλλά αν χρειαστεί θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Κάποια έργα στην πόλη της Σάμου συνεχίζουν κανονικά μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχουν, το μεγάλο πρόβλημα βέβαια είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί το έργα από τις ροές των ανθρώπων. Ο χώρος γύρω από το ΚΥΤ, αν και καθαρίζεται από τον Δήμο, συνεχίζει να είναι σε απαράδεκτη κατάσταση, επιτακτικό λοιπόν να φύγει το ΚΥΤ μέσα από την πόλη.

Zarbanis340X230

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κώστας Μουτζούρης: Στο δεύτερο έτος η Περιφερειακή αρχή, ισχυρότερη, με μεγαλύτερη εμπειρία και αποφασιστικότητα

Πρόσκληση για την Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

H Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει την προδημοσίευση της Πρόσκλησης “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19

Περισσότερα »
Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αναστασία Αντωνέλλη, εισηγήθηκε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης και υιοθέτησης των αιτημάτων για την στήριξη των

Περισσότερα »
Εργατικό Κέντρο Σάμου: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους άστεγους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των μαθητών για το δικαίωμα στη μόρφωση και την υγεία

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου χαιρετίζει και στηρίζει το δίκαιο αγώνα και τις κινητοποιήσεις των μαθητών της Σάμου και της χώρας για μόρφωση και

Περισσότερα »