Γιώργος Στάντζος: «Το νησί βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Έκτακτη σύσκεψη απόψε με τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων

Γιώργος Στάντζος: «Το νησί βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Έκτακτη σύσκεψη απόψε με τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Αν. Σάμου, κ. Γεώργιος Στάντζος.

Τεταμένη η κατάσταση στην πόλη της Σάμου με τα μικροεπεισόδια να συνεχίζονται. «Δεν θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, θα ήταν ψευδαίσθηση σε ένα τόσο μεγάλο και ανεξέλεγκτο πλήθος να υπάρχει. Τα δεδομένα από μόνα τους είναι ασύμμετρα, ανά πάσα στιγμή δημιουργείται θέμα και έχουμε τις συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε ή φοβόμαστε».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτυλίχθηκε το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό- μεταναστευτικό και την αποσυμφόρηση των νησιών «που όμως είναι σε βάθος χρόνου και δυστυχώς τα δεδομένα μας δεν το επιτρέπουν, για αυτό και σοφά το δημοτικό συμβούλιο με τόσο ισχυρή πλειοψηφία και για λόγους μόνο συμβολισμού, μίλησε για 48ωρη προθεσμία προκειμένου να γίνουν τα αυτονόητα, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων και των μεταναστών προσφύγων και μεγάλη αποσυμφόρηση μαζική του πλήθους. Δεν έχουμε δει την παραμικρή αποσυμφόρηση στο χρόνο που πέρασε από την τελευταία συνεδρίαση».

Η κατάσταση είναι γνωστή και στην ΚΕΔΕ και πρέπει εδώ και τώρα να δοθούν λύσεις, «η πόλη της Σάμου και ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ξυπνάει και κοιμάται με αυτό, πως θα πάει τα παιδιά στο σχολείο, πως θα φτάσει σπίτι από το σούπερ μάρκετ, τι κάδους θα βρούμε εμείς το πρωί κι αν θα έχει ξυπνήσει το Βαθύ όρθιο. Έτσι όποιος πει ότι αυτά είναι κινδυνολογία, του λέμε ότι δεν είναι, είναι ξεκάθαρο ότι η κατάσταση μετράει ενάντια, κάποιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, είναι συγκεκριμένα πλέον τα δεδομένα, διεκδικούμε έναντι της Ευρώπης και διεκδικούμε και έναντι της Ελληνικής κυβέρνησης και του υπόλοιπου κοινοβουλίου, ότι η παραμεθόριος χρειάζεται άμεσα Εθνική πολιτική και μέτρα στήριξης».

«Ξέρω ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να πάρει το οποιοδήποτε κόστος πάνω του, αρκεί να σωθεί μία κοινωνία και να νικήσει και αυτό δεν είναι κραυγή αγωνίας. Το νησί αυτή τη στιγμή είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είτε έχουν μπει σφραγίδες είτε δεν έχουν μπει μαζί με τις υπογραφές, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Η Σάμος μετράει τις ώρες, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ούτε νομική, ούτε άλλης φύσεως, κινδυνεύει ο πληθυσμός του, άρα τον περιφρουρείς. Ο τρόπος περιφρούρησης δεν είναι άλλος από το να φύγει ο πληθυσμός των αλλοδαπών από το νησί ή έστω να ξεκινήσει, αλλά με μαζικό τρόπο. Η πραγματικότητα είναι πως το νησί είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το βράδυ της Πέμπτης (17/10) στις 21:30, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων για τις περαιτέρω κινήσεις. Επιπρόσθετο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι ο φόβος και των ίδιων των ανθρώπων που δεν θέλουν να επιστρέψουν στο ΚΥΤ, καθώς φοβούνται για τη ζωή τους.

«Είναι οι ώρες κρίσιμες, δεν έχει κηρυχθεί τυπικά μόνο η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διότι υπάρχουν και άλλου είδους παρεπόμενα. Περιμένουμε και οι ώρες μετράνε και μετράνε και ανάποδα. Εύχομαι να μη μετράνε για κάτι πολύ αρνητικό όσο αφορά τη διασφάλιση των ζωών, όχι μόνο των δικών μας, αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ. Δεν το εύχομαι πραγματικά».

VKDMarketMegalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας: 6 στις 10 κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες στην Αττική

Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας: 6 στις 10 κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες στην Αττική

Στα όριά τους βρίσκονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Αττική πριν ακόμη μπει ο χειμώνας. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας,

Περισσότερα »
Ιερά Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Παλαιό Καρλόβασι

Ιερά Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Παλαιό Καρλόβασι

Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν μας, ὅτι περατωθείσης τῆς ἐκ βάθρων ἀνακαινίσεως τοῦ Καθολικοῦ Ναοῦ τῆς Ἱερᾶς καί Σεβασμίας Μονῆς Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου

Περισσότερα »