Γιώργος Στάντζος: «Το κράτος ν’ ασκεί και να εξαντλεί την αυστηρότητά του και αλλού, σε επίπεδο επικράτειας και όχι μόνο στα νησιά που υποφέρουν»

Γιώργος Στάντζος: «Το κράτος ν’ ασκεί και να εξαντλεί την αυστηρότητά του και αλλού, σε επίπεδο επικράτειας και όχι μόνο στα νησιά που υποφέρουν»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος.

«Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που θα το αποφασίσουν τα έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια και όχι μονομερώς είναι: Όχι στην κατασκευή μεγαθηρίου όπως προγραμματίζεται και υλοποιείται από την κυβέρνηση, κλείσιμο του ΚΥΤ της πόλεως Σάμου με συγκεκριμένες γραπτές εγγυήσεις και χρονοδιάγραμμα και άμεσος απεγκλωβισμός από τα νησιά μας των προσφύγων μεταναστών.

Αυτό είναι το πλαίσιο, η πρόταση και η εισήγηση και των παρατάξεων Δυτικής Σάμου και του Δημάρχου, θα είναι κινητοποίηση στο χώρο της επίταξης και βέβαια ζητάμε άρση της επίταξης και αποκλεισμό της γύρω περιοχής».    

Ο κ. Στάντζος, όπως τόνισε ήταν ξεκάθαρος και πριν τις εκλογές και μετά, ότι οι εξελίξεις οι γεωπολιτικές στην περιοχή μας και οι ροές των προσφύγων, δεν ήμουν και δεν είμαι ποτέ οπαδός του τίποτα, πρέπει να υπάρχει δομή η οποία όμως να είναι μικρού μεγέθους και βραχύβιας παραμονής του πληθυσμού. Αυτό συνεχίζω να λέω ως Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, δεν έχω αλλάξει σε κανένα σημείο, σέβομαι τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου».

Ο κ. Στάντζος πρόσθεσε πως δεν επιτρέπεται να αφήσουμε να γίνει δομή 10.000-15.000 ατόμων πάνω στο νησί.

«Σκοπός μας δεν είναι να πάρουμε απλά το πρόβλημα από εδώ και να το πάμε παραδίπλα, γιατί είναι στον ίδιο Δήμο. Άρα δεν θέλουμε κάτι γύρω από αυτό, ζητάμε την άρση στο κομμάτι του σχεδιασμού που αφορά το μέγεθος, το χρόνο παραμονής και βέβαια συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κλεισίματος της δομής της πόλεως Σάμου».

Για κρίσιμο χρονικό σημείο (2016-2017) έκανε λόγο ο κ. Στάντζος όταν επιτράπηκε η επέκταση της δομής της Σάμου, αλλά επρόκειτο για λανθασμένη εκτίμηση των καταστάσεων.

«Εμείς θέλουμε μικρή δομή πρώτης καταγραφής και ταυτοποίησης και ο κόσμος να μετακινείται από το νησί. Είναι πιστεύω αίτημα όλων και το κράτος να ασκεί και να εξαντλεί την αυστηρότητα του και αλλού, σε επίπεδο επικράτειας και όχι μόνο στα νησιά που υποφέρουν».    

00VKDMarket1

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »