Γιώργος Στάντζος: Συστήνουμε σε όλους ψυχραιμία, ομόνοια, είναι η ευκαιρία να δείξουμε και την καλύτερη πλευρά του χαρακτήρα μας, ως άνθρωποι

Γιώργος Στάντζος: Συστήνουμε σε όλους ψυχραιμία, ομόνοια, είναι η ευκαιρία να δείξουμε και την καλύτερη πλευρά του χαρακτήρα μας, ως άνθρωποι

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιος Στάντζος.

Μέσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Σάμου από το μεταναστευτικό – προσφυγικό, ήρθε να προστεθεί και το ζήτημα της πανδημίας από τον Covid-19. Σύνεση, ατομική ευθύνη και κοινωνική οργάνωση όπως είπε ο κ. Στάντζος, χρειάζεται για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων.

Ο Δήμος έχει λάβει όλα τα μέτρα που χρειάζονται: «Λάβαμε μέτρα μετά από οδηγίες από τα συναρμόδια υπουργεία και τον εθνικό συντονιστή. Να συστήσουμε σε όλους ψυχραιμία, ομόνοια, είναι η ευκαιρία να δείξουμε και την καλύτερη πλευρά του χαρακτήρα μας όλοι ως άνθρωποι. Πολλοί άνθρωποι δικοί μας ή και ξένοι, άγνωστοι θα χρειαστούν την βοήθειά μας τα επόμενα 24ωρα.

Ο Δήμος επεκτείνει τις δράσεις του από την Τετάρτη (18/03), ξεκινάμε απολυμάνσεις κοινοχρήστων χώρων από το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλεως Σάμου με δικά μας συνεργεία. Ξεκινάμε υπηρεσία παροχής βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους ή ανθρώπους που ζουν μόνοι τους και δεν έχουν την δυνατότητα να κινηθούν και είναι καλό να μην κινηθούν στο πλαίσιο του ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, για την αγορά τροφίμων, φαρμάκων.

Θα υπάρχουν νούμερα και θα αξιολογούνται τα αιτήματα και θα προβαίνουμε στην ανάλογη δράση, όπως και σε ψυχολογική υποστήριξη από τους κοινωνικούς λειτουργούς και τον ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας. Σε περίπτωση που θα έχουμε περαιτέρω μέτρα που θα ανακοινωθούν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο, αυτή η υπηρεσία δεν θα δίνεται μόνο σε ώρες εργασίας αλλά με 24 ώρες σε 2 βάρδιες, ενώ θα γίνει και ανάκληση αδειών από την υπηρεσία καθαριότητας».

Για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ο Δήμαρχος έχει κάνει κινήσεις για επέμβαση και λήψη έκτακτων μέτρων προστασίας της μεγάλης πληθυσμιακής ομάδας η οποία από μόνη της είναι ευπαθής, όπως τόνισε ο κ. Στάντζος.

«Έχω προτείνει συγκεκριμένα μέτρα και θέλω να πιστεύω θα τα δούμε να υλοποιούνται, εφόσον αξιολογηθούν, μαζί με την ιδιαιτερότητα ότι είναι το μοναδικό ΚΥΤ στα νησιά το οποίο στην ουσία έχει ενωθεί με τον πολεοδομικό ιστό της πόλης.

Τα μέτρα αυτά αφορούν ενίσχυση υγειονομική της πληθυσμιακής ομάδας, φυσικά ο απεγκλωβισμός είναι το νούμερο 1, διότι η μετακίνηση του πληθυσμού πρέπει να γίνει έστω και σε μισθωμένα πλοία και βέβαια απαγόρευση της κυκλοφορίας με ήπια μέτρα αστυνόμευσης και να παρέχονται όλα οι δυνατές δράσεις αρωγής σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται προσωρινά πάνω στο νησί μας».  

00CharismaMikro     

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: «Για το θέμα της αντιπολιτεύσεως που ανήκουμε, δεν είναι «ζωηρή», δεν είναι όπως την φανταζόμουνα, δεν είναι να συμφωνούμε σε όλα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος , κ. Δημήτρης Έλληνας. Μια σειρά γεγονότων συμβαίνουν τον τελευταίο

Περισσότερα »
Κορονοϊός: 209 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 342 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 5 κρούσματα στην ΠΕ Σάμου

Σήμερα ανακοινώνουμε 342 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Σε τηλεδιάσκεψη ο Κώστας Μουτζούρης με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε τηλεδιάσκεψη ο Κώστας Μουτζούρης με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο είχε σήμερα 24.09.2020 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, παρουσία και του Συμβούλου

Περισσότερα »