Γιώργος Στάντζος: Στις εκλογές της 26ης Μαΐου δεν υπάρχουν διλήμματα, αλλά συνειδητές επιλογές

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού μεγάρου Σάμου πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση παρουσίασης του Δημοτικού συνδυασμού «ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γιώργο Στάντζο.

Στην αρχή της εκδήλωσης παρουσιάστηκε βίντεο διάρκειας περίπου 10 λεπτών, όπου προβλήθηκαν στιγμιότυπα από την μέχρι τώρα προεκλογική δραστηριότητα του συνδυασμού σε πόλεις και χωριά του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο κ. Γιώργος Στάντζος που περιληπτικά ανέφερε στην ομιλία του:

00Stantzos021

«Στις 10 Μαρτίου μου έγινε τιμητική πρόταση από κίνηση πολιτών με τις ίδιες αγωνίες και προσδοκίες για τον τόπο μας να τεθώ επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, ως πρώτος μεταξύ ίσων και να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση της κοινωνίας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, από την απλή αλλά ταυτόχρονα ουσιαστική θέση του Υποψήφιου Δημάρχου. Στις 15 Μαρτίου επικυρώθηκε με πλατιά και ανοιχτή διαδικασία η επιλογή μου ως επικεφαλής της κίνησης και ονοματοδοτήθηκε από εσάς αβίαστα ως δύναμη απελευθέρωσης και δημιουργίας ο δημοτικός μας συνδυασμός ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο.

Η ΑΝΑ.Σ.Α. γεννήθηκε μέσα από γνήσια κοινωνικές διεργασίες, η ελπίδα και το χαμόγελο γεννήθηκαν ξανά μαζί της τα πρόσωπα ανθρώπων, δημιουργικών ανθρώπων του κάματου και της προκοπής. Η κίνησή μας πρώτα από όλα αποτελεί κίνηση σεβασμού στον άνθρωπο, στον εργαζόμενο, στον συνταξιούχο, τον επιχειρηματία, στον πολίτη, στον άνεργο, στον νέο. Στις 15 Μαρτίου γεννήθηκε μία σύγχρονη δημοκρατική, αυτοδιοικητική παράταξη η οποία και απέδειξε έμπρακτα αυτούς τους δύο μήνες ότι γεννήθηκε για να ενώνει, αντί να διαχωρίζει τους δημότες, να αφυπνίζει, αντί να «κοιμίζει» της συνειδήσεις, να δημιουργεί φρέσκα οράματα, αντί να βολεύεται με «φαντασιώσεις», να προσελκύει τη νεολαία στα κοινά, αντί να την σπρώχνει ολοένα και περισσότερο στο περιθώριο.

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου δεν υπάρχουν διλήμματα αλλά συνειδητές επιλογές.

Επιλογές σύγκρουσης το παλιού με το νέο, της ευθύνης με την ανευθυνότητα, της εργατικότητας με την οκνηρία, του σχεδίου με το εφήμερο, της προοπτικής με την οπισθοδρόμηση, της δράσης με την αδράνεια, της αποφασιστικότητας με τη διστακτικότητα, της σύνθεσης με τη διάλυση, της δυναμικής με την αδυναμία, της πολυχρωμίας με το ασπρόμαυρο ή γκρίζο. Το δικό μας «αποτύπωμα» θέλουμε και θα είναι αποτύπωμα δημιουργίας και ανάπτυξης.

00Stantzos031

Ζούμε σε μία πολύ δύσκολη και τρικυμιώδη εποχή, με έντονα προβλήματα που μας αγγίζουν όλους. Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή, ο καθένας μας οφείλει να αναλογιστεί την ευθύνη του απέναντι στον τόπο και ιδιαίτερα στη νεολαία, στα παιδιά μας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να προδώσουμε τις προσδοκίες και τα όνειρά τους. Στους νέους, που περισσότερο απ’ όλους έχουμε το μεγάλο χρέος να δώσουμε στήριξη, δύναμη και προοπτική για το μέλλον.

Όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες και τα νέα δεδομένα, ο Δήμος είναι ο θεσμός που μπορεί και οφείλει να βρίσκεται πιο κοντά και δίπλα στον πολίτη. Και αυτός ο ρόλος, τα επόμενα χρόνια θα γίνεται ολοένα και πιο σημαντικός. Όλοι εμείς, λοιπόν, που θέλουμε να υπηρετήσουμε το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουμε καθήκον να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Τώρα στα δύσκολα είναι που χρειάζεται γνώση και εμπειρία αλλά και ικανότητα και θέληση.

00Stantzos051

Η Σάμος μας, ένα «ακατέργαστο διαμάντι». Ένα διαμάντι που αν κατανοήσουμε την αξία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, αυτός ο τόπος θα πάρει τη θέση που του αξίζει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Ο στρατηγικός σχεδιασμός για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νησιού μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ΑΝΑ.Σ.Α.

Ο νέος Δήμος πρέπει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει την πολιτική που θα ακολουθήσει για τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον σε συνεργασία με τους ιδιώτες, με την περιφέρεια, αλλά και με τον ΕΟΤ.

00Stantzos041

Αυτόν λοιπόν τον αγώνα θα τον δώσουμε όλοι μαζί, με ενότητα, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, χωρίς κομματικούς αποκλεισμούς. Η ΑΝΑ.Σ.Α. είναι η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη όλων των πολιτών και βάζει πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών. Το όραμά μας είναι σαφές και συγκεκριμένο και ταυτίζεται με τη δημιουργία της Σάμου ως ένα σύγχρονο μοντέλο «πόλης – νησιού». Η ΑΝΑ.Σ.Α. είναι εδώ, είναι ενωμένη, είναι δυνατή, είναι αποφασισμένη να δώσει έναν καθαρό και έντιμο αγώνα.

Στις 26 Μαΐου, στην κάλπη των δημοτικών εκλογών, σκεφτόμαστε την Σάμο και τους ανθρώπους της. Δίνουμε δύναμη στους ανθρώπους της ΑΝΑ.Σ.Α. Με όραμα για την αυτοδιοίκηση, με στρατηγικό σχέδιο για τον Δήμο μας, με την εμπειρία και τη γνώση των παλαιοτέρων αλλά κυρίως με τη θέληση και την αποφασιστικότητα για το αύριο. Γιατί πρέπει ο τόπος αυτός επιτέλους να πάρει μια ΑΝΑΣΑ. μέσα από την ψυχή μου μία μεγάλη ανάσα Ελπίδας και ένα μεγάλο, μεγάλο ευχαριστώ».

00Stantzos061

Αμέσως μετά παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι υποψήφιοι Δημοτικοί αλλά και τοπικοί σύμβουλοι, λαμβάνοντας το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Αντώνης Σίμος, με μέλη του συνδυασμού του.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Ν. Μηταράκης: Η εντυπωσιακή μείωση των ροών στα νησιά μας κατά 92% αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια της χώρας μας για την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Μειωμένες κατά – 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή τους μήνες κατά τους οποίους είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, καταγράφηκαν οι

Περισσότερα »