Γιώργος Στάντζος: «Σαν άνθρωπος δικαιούμαι ν’ απογοητεύομαι, σαν θεσμός δεν δικαιούμαι να δηλώνω απογοητευμένος. Ο αγώνας συνεχίζεται»

Γιώργος Στάντζος: «Σαν άνθρωπος δικαιούμαι ν’ απογοητεύομαι, σαν θεσμός δεν δικαιούμαι να δηλώνω απογοητευμένος. Ο αγώνας συνεχίζεται»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιος Στάντζος.

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές και εννέα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της πρώτης δημοτικής αρχής στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, μετά τη διάσπαση των δήμων, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Στάντζος ευχαριστεί τους ανθρώπους της παράταξής του αλλά και την παράταξη «ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ», του κ. Σίμου που δήλωσε την υποστήριξή του, αλλά και όλο τον κόσμο.

«Είμαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό μου και η παράταξη που εκπροσωπώ ακόμα πιο αυστηρή με τον εαυτό της. Είμαι ευχαριστημένος από τους συνεργάτες μου, οι οποίοι κατάφεραν να αποδείξουν ότι η φερόμενη ως εμπειρία δεν είναι σημαντικό, η όρεξη για δουλειά, η επιστημοσύνη, η διάθεση για συνεργασία θα έλεγα ότι είναι τα σημαντικότερα προσόντα και να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τον πρόεδρο του Δ.Σ., τους Αντιδημάρχους και τους υπόλοιπους συναδέλφους που ανεξαρτήτου παράταξης κατ’ επιλογή μου είναι και από την αντιπολίτευση. Πιστεύω αυτά είναι τα προσόντα, η αγάπη για τον τόπο, η διάθεση συνεργασίας.

Με τον εαυτό μου λοιπόν μόνο αυστηρότητα και εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος, δεν είναι θέμα αν υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά σ’ αυτόν τον δήμο, δεν του έφτανε η δοκιμασία της διάσπασης μέσα σε μια νύχτα, έχει το μεταναστευτικό- προσφυγικό μέσα στην πόλη, ο μοναδικός δήμος που το έχει μέσα στην πρωτεύουσα, να γιγαντώνεται με όλες τις αρνητικές συνέπειες.

00Samos1

Προστέθηκε η παράμετρος του κορωνοϊού που ουσιαστικά λειτούργησε με ένα τεράστιο επί και ετοιμάζουν ήδη την επόμενη ημέρα με σοβαρούς κραδασμούς γιατί αυτές είναι προτεραιότητες όσο αφορά την κοινωνία και ειδικά την απασχόληση. Μας τρομάζει όλους αυτό που έρχεται, επιχειρήσεις που ήταν πολύ υγιείς, μικρής κλίμακας που είναι εδώ στο νησί, που δούλευαν πάνω στον τουρισμό θα δοκιμαστούν πολύ σοβαρά το επόμενο διάστημα και βέβαια οι εργαζόμενοι οι οποίοι κυριολεκτικά θα μείνουν άνεργοι.

Αυτές είναι οι προτεραιότητες, εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς θα κάνουμε αυτό που μπορούμε. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε παντού, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις, με διάθεση συνεργασίας θα είμαστε παντού και πάντα. Άρα δεν θα είμαστε απόντες στην μεγάλη αυτή πρόκληση της επόμενης ημέρας των κραδασμών».

Σχετικά με το ΚΥΤ και προεκλογικά, «Λέγαμε ότι πρέπει να κλείσει το ΚΥΤ της πόλεως, το ΚΥΤ της ντροπής που έχει απαξιώσει και τον τόπο αλλά και τις ανθρώπινες ζωές και υπάρξεις και να εκτελεστεί το έργο όπως είχε προγραμματιστεί στην περιοχή ’’ΖΕΡΒΟΥ’’. Αυτά λέγαμε πριν, αυτά λέμε και μετά. 

Σαν άνθρωπος δικαιούμαι να απογοητεύομαι, σαν θεσμός δεν δικαιούμαι να δηλώνω απογοητευμένος. Ο αγώνας συνεχίζεται, το θέμα όπως έχει αποδειχτεί δεν είναι μόνο θέμα πολιτικής διάθεσης της εκάστοτε κυβέρνησης, είναι πολυπαραγοντικό και πάνω από όλα γεωπολιτικό. Εγώ θα δηλώσω ικανοποιημένος γιατί δικαιώθηκε η επιλογή, η πολιτική και προεκλογικά και μετεκλογικά της δημιουργία τους ΚΥΤ στην κλίμακα που έχουμε πει στου «ΖΕΡΒΟΥ». Ενώ πριν τις εκλογές το λέγαμε δύο παρατάξεις, οι παρατάξεις ενοποιήθηκαν πλην μίας στην πάροδο του χρόνου, σε αυτή την επιλογή ως η λιγότερη που φέρνει τις μικρότερες επιπτώσεις».

Σημαντική παράμετρος η φύλαξη των συνόρων, πράγμα που έχει φέρει μηδενικές ροές, ενώ το επόμενο βήμα είναι η ολική αποσυμφόρηση του νησιού από τους μετανάστες. Παράταση των μέτρων για το ΚΥΤ λόγω κορωνοϊού, που οδήγησε σε μειωμένη εμφάνιση στην πόλη της Σάμου μεγάλου πληθυσμού του ΚΥΤ. Διεκδικήθηκαν αποζημιώσεις για όσους έχουν πληγεί από το μεταναστευτικό- προσφυγικό από το 2015.

«Για το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση στο υπουργείο στην οποία ο Δήμος Δυτικής Σάμου πήρε 2.000.000€ , ο Δήμος Ανατολικής Σάμου πήρε 1.000.000€, είναι μια αντιστρόφως ανάλογη σχέση όσο αφορά τον πληθυσμό, με επιλογή του υπουργείου».

Τα χρήματα κατευθύνθηκαν σε συγκριμένες δράσεις που ήδη είναι σε τροχιά υλοποίησης με το 15% να πηγαίνει στην τουριστική προβολή της Σάμου. Για το μεγάλο θέμα του βιολογικού θα υπάρξει τις αμέσως επόμενες ημέρες συνάντηση της δημοτικής αρχής με τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων και των κοινοτήτων. Το έργο του «ΞΕΝΙΑ» συνεχίζεται, ενώ το έργο του ηγεμονικού κήπου είναι στην διαδικασία ολοκλήρωσης.

00CharismaMikro

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ Σάμου στη νότια πλευρά

Συνελήφθησαν (3) ανήλικοι αλλοδαποί στη Σάμο, για το αδίκημα του εμπρησμού σε εγκαταστάσεις του ΚΥΤ

Συνελήφθησαν την Κυριακή (20/09) στη Σάμο, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρείς (3) ανήλικοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική

Περισσότερα »