Γιώργος Στάντζος: «Προσφύγαμε στη δικαιοσύνη, εδώ που πρέπει να είναι το απάγκιο του καθενός Έλληνα και Ευρωπαίου πολίτη» (ηχητικό)

Γιώργος Στάντζος: «Προσφύγαμε στη δικαιοσύνη, εδώ που πρέπει να είναι το απάγκιο του καθενός Έλληνα και Ευρωπαίου πολίτη» (ηχητικό)

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ενημερώνει τους πολίτες ότι σήμερα στις 11.00 π.μ, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Κοινότητας Σαμίων, επισκέφτηκαν την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου από την οποία ζήτησαν την άμεση παρέμβασή της προς την Αστυνομική Αρχή, τη Λιμενική Αρχή, τη Διεύθυνση Δασών, το Υγειονομικό και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, προκειμένου να ασκήσουν άμεσα τις εκ του νόμου αρμοδιότητες τους, με δεδομένο ότι παραβιάζονται κατάφωρα και συστηματικά τα δικαιώματα των πολιτών της πρωτεύουσας.

Ειδικότερα ζήτησε την καθημερινή Αστυνόμευση της πόλης, την παρέμβαση των Δημοσίων Υπηρεσιών, Υγειονομικού, Δασαρχείου και Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου ούτως ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο ΚΥΤ Σάμου και στους πέριξ αυτού χώρους.

Επεσήμανε και μετέφερε ακόμα στην κα Εισαγγελέα το γεγονός ότι οι πολίτες βιώνουν απαράδεκτες νομικά και πραγματικά καταστάσεις και ότι αισθάνονται ανασφαλείς λόγω της έλλειψης επαρκούς αστυνόμευσης, της δραματικής αύξησης των σκηνών και των παραπηγμάτων του χώρου πέριξ του ΚΥΤ αλλά και το γεγονός ότι λόγω των καιρικών συνθηκών η κατάσταση θα χειροτερεύσει και σε βάρος των προσφύγων.  

Η Εισαγγελέας ενημέρωσε τους παρισταμένους και τους διαβεβαίωσε ότι θα πράξει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος δήλωσε τα εξής:

«Φυσικά δεν διαμαρτυρόμαστε στην κυρία εισαγγελέα, δεν θέλουμε να γίνει κανενός είδους τέτοια παρερμηνεία. Έχουμε περάσει τις 8.000, ξέρουμε όλοι τις αρνητικές συνέπειες, υπάρχει μια κατάσταση πλήρους ανομίας .

Ζητήσαμε λοιπόν από την εποπτεύουσα αρχή να ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες, προκειμένου να μειωθούν, αν όχι να εξαλειφθούν στο μέτρο του δυνατού, τα φαινόμενα λεηλασιών ιδιοκτησιών, τα φαινόμενα πλήρους ανομίας μέσα στην πόλη της Σάμου, υφίσταται αυτή την στιγμή, προστασίας δικαιωμάτων και των μονίμων κατοίκων και των δικαιωμάτων των μεταναστών- προσφύγων.

Προσφεύγουμε λοιπόν στη δικαιοσύνη, εδώ που πρέπει να είναι το απάγκιο του καθενός Έλληνα και ευρωπαίου πολίτη, όταν θίγονται ακρογωνιαία δικαιώματα της φύσης και της υπόστασής του.

Είμαστε εδώ λοιπόν, η δημοτική αρχή, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων και θα παραμείνουμε έως ότου λάβουμε διαβεβαιώσεις ότι θα ασκηθούν τα νόμιμα.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει, ζητάμε άμεσα μέτρα με την ενίσχυση της αστυνομίας και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου εμείς όλοι να αισθανθούμε ασφαλείς και βέβαια παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας ότι στη Σάμο δεν δεχόμαστε παρά μόνο ένα μικρό χώρο καταγραφής , κλείσιμο του ΚΥΤ της πόλης της Σάμου και μεγάλη μαζική και άμεση αποσυμφόρηση από τον πληθυσμό που βρίσκεται πάνω στο νησί μας.

Στην επίσημη απάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη φαίνεται ξεκάθαρα ότι θα έχουμε παράλληλα λειτουργία δύο δομών στα νησιά. Αυτό επ’ ουδενί δεν πρόκειται να γίνει επιτρεπτό και αποδεκτό από εμάς.

Λάβαμε προφορικές διαβεβαιώσεις ότι η ερμηνεία δεν είναι αυτή η οποία εδόθη από όλα τα μέσα και τα Αθηναϊκά και τα τοπικά και από εμάς, είναι διαφορετική. Είναι ζήτημα πλέον του δημοτικού συμβουλίου να εκτιμήσει την κατάσταση από εδώ και πέρα».

00Nefeli01


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »