Γιώργος Στάντζος: Οι θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ξεκάθαρες στο μεταναστευτικό, θέσεις οι οποίες σχεδόν στο σύνολο μας βρίσκουν σύμφωνους

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε και μίλησε o νεοεκλεγέντας δήμαρχος Δήμου Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος, για την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σάμο.

Οι νέοι δήμαρχοι (κ.κ. Στάντζος και Λυμπέρης), είχαν ολιγόωρη συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου με τον κ. Μητσοτάκη, όπου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το νησί της Σάμου και ιδιαίτερα το μεταναστευτικό.

«Εγώ έφυγα ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το περιεχόμενο της συζήτησης αλλά και προσωπικά από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ένας αξιόλογος άνθρωπος και πολιτικός, ο οποίος έχει μάθει να ακούει και ο πολιτικός που έχει μάθει ν’ ακούει, ιδιαίτερα τη βάση, θεωρώ ότι εκ των πραγμάτων έχει ένα πολύ μεγάλο προτέρημα».

Ως προς τη συζήτηση, ο κ. Στάντζος κρίνει ιδιαίτερα θετική τη συγκρότηση της σύσκεψης, όπως και το περιεχόμενο και δηλώνει ικανοποιημένος, «οι θέσεις του (Κυρ. Μητσοτάκη) ήταν ξεκάθαρες στο μεταναστευτικό, θέσεις οι οποίες σχεδόν στο σύνολο μας βρίσκουν σύμφωνους , θέλω να πιστεύω η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας της Σάμου και εφάπτονται πλήρως με το πλαίσιο το οποίο εγώ κατήλθα στις δημοτικές εκλογές και με το πλαίσιο το οποίο εξελέγην. Θεωρούμε ότι από την επομένη των εκλογών θ’ αποκτήσουμε όχι απλά έναν καλό συνομιλητή, αλλά τις ορθές και άμεσες πρακτικές προκειμένου να ανακουφιστεί το νησί μας».

Να κλείσει το ΚΥΤ Σάμου, να γίνει απεγκλωβισμός του κόσμου και το νέο μικρό, να έχει ελεγχόμενη ροή, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, οι οποίες θα εξασφαλίζουν και στους μετανάστες καλές συνθήκες διαβίωσης αλλά θα δώσουν και την δυνατότητα στο νησί να επιστρέψει στην καθημερινότητα.

Για την μετεγκατάσταση, εφόσον υπάρχουν οι προδιαγραφές, κλειστού τύπου και ελεγχόμενης ροής, είναι και οι θέσεις του κ. Μητσοτάκη.

Το χωροταξικό, ένα άλλο θέμα, όπως και ο διαχωρισμένος των δήμων. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η ομάδα του ήδη επεξεργάζεται νομοσχέδιο προκειμένου να προβούν σε κινήσεις ως προς τον ’’ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ’’, ενώ ετοιμάζεται υπόμνημα από τους Δημάρχους και με τη βοήθεια του πρώην Δημάρχου κ. Αγγελόπουλου, σχετικά με τις διορθωτικές κινήσεις επούλωσης των προβλημάτων που δημιούργησε η διάσπαση.

Προσπάθεια να βελτιωθεί το νομοθετικό πλαίσιο και να αλλάξει το όνομα της Αν. Σάμου, όπου θα είναι και από τις πρώτες αποφάσεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Κύριο θέμα να απαλλαγεί το νησί από τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού, ενώ παράλληλα θα γίνουν διεκδικήσεις για την απορροφητικότητα κονδυλίων για τις ζημιές από έχει υποστεί η Σάμος τα τελευταία χρόνια.

Kotsiras Arvanitaki MEDIA 140x760pxl v02

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα