Γιώργος Στάντζος: Λάβαμε δεσμεύσεις ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι το χρονοδιάγραμμα εκκένωσης της Σάμου υλοποιείται κανονικά

Γιώργος Στάντζος: Λάβαμε δεσμεύσεις ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι το χρονοδιάγραμμα εκκένωσης της Σάμου υλοποιείται κανονικά

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιος Στάντζος.

Εορτάσθηκε η 107η επέτειος Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα παρουσία του ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Οι θετικές αντιδράσεις του κόσμου και όσων έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις, άφησαν ικανοποιημένο τον κ. Στάντζο και τόνισε την έντονη σημειολογία της παρουσίας του ΠτΔ.

«Το θέμα είναι ότι η επόμενη μέρα δυστυχώς, είναι ακριβώς ίδια με την προηγούμενη, έχουμε συνεχείς ελεύσεις μεταναστών –προσφύγων, αν δεν κάνω λάθος σήμερα υπερβαίνουμε τον αριθμό των 100. Ώρα με την ώρα που περνά, η κατάσταση συνεχίζει να χειροτερεύει. Είχα σήμερα στο γραφείο μου επίσκεψη από κατοίκους της περιοχής που γειτνιάζουν με τη νότια πύλη εισόδου του ΚΥΤ, οι οποίοι όχι απλά εδώ και πάρα πολλούς μήνες η ζωή τους έχει αλλάξει, υποφέρουν κυριολεκτικά, όχι με την παρουσία, αλλά με όλων των τύπων τις παραβατικές συμπεριφορές των ομάδων που κινούνται ανεξέλεγκτα αυτή τη στιγμή μέσα στην πόλη. Αυτή είναι η πραγματικότητά μας, προσπαθούμε να τη διαχειριστούμε με ψυχραιμία ωσότου δούμε έμπρακτη υλοποίηση των μέτρων της κυβέρνησης, έμπρακτη όμως».

Δικαιολογημένες και οι αντιδράσεις των κατοίκων για την κατάσταση που βιώνουν τα τελευταία χρόνια με το προσφυγικό -μεταναστευτικό.

0011Noe201901

«Είναι από τις λίγες κοινωνίες, τουλάχιστον σε επίπεδο εθνικού κορμού, που είναι απόλυτα δικαιολογημένες. Αρκετά αδικαιολόγητες είναι πολλές άλλες κοινωνίες που δυστυχώς βλέπω ότι η συμπεριφορά τους πιάνει τόπο, αυτού του είδους οι αντιδράσεις τελικά πιάνουν τόπο και ένας λαός που συμπεριφέρεται με ψυχραιμία εδώ και πάρα πολλά χρόνια πρέπει να ανταμειφθεί, να μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω αυτό τον όρο, για την μη υλοποίηση των μέτρων. Ο Υφυπουργός και ο Ειδικός Γραμματέας δήλωσαν και μας επιβεβαίωσαν και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι το χρονοδιάγραμμα εκκένωσης της Σάμου υλοποιείται κανονικά. Αναμένουμε λοιπόν, δίνοντας την εύλογη πίστωση χρόνου. Το θέμα είναι ότι την καθημερινότητά μας δεν μας τη δίνει».

Πολλά τα προβλήματα, ειδικά για τους κατοίκους που βρίσκονται κοντά στη νότια πύλη του ΚΥΤ, οι οποίοι είναι κυριολεκτικά εξαγριωμένοι.

Πρέπει να υπάρχει συνεχής αστυνόμευση εκείνη της περιοχής, να νιώθουν ασφαλείς και η περιοχή να είναι καθαρή από απορρίμματα. Ο Δήμος πράττει τα δέοντα κάθε μέρα, όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι εργάτες δεν προλαβαίνουν τη συσσώρευση που υπάρχει. Όπως είπε ο κ. Δήμαρχος θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με μέτρα συγκεκριμένα, ενώ θα πρέπει να υπάρξει και ενίσχυση από πεζή περιπολία.

«Φοβάμαι και τρέμω για τα χειρότερα, πρέπει να ληφθούν μέτρα. Αν η πολιτεία δεν τα λάβει, θα τα λάβουμε ως Δήμος, με οποιοδήποτε τρόπο».

Η Διοίκηση του ΚΥΤ δεν κάνει τίποτα, οπότε προχωρώντας στα μέτρα που θα λάβει ο Δήμος θα είναι και η σύνταξη έκθεσης προς την πολεοδομία για τις αυθαιρεσίες και τις καταπατήσεις ιδιωτικών και δασικών εκτάσεων.

«Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία, υπάρχει Διοίκηση στο κέντρο, υπεύθυνη για τον πληθυσμό και για την υγιεινή του κέντρου, την ασφάλεια και την τροφή του και οφείλει να έχει κανόνες».

VKDMarketMegalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα