Γιώργος Στάντζος: Ξέρουμε την αναστάτωση που έφερε η ανακοίνωση για την ακαταλληλότητα του νερού, αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή για εμάς

Γιώργος Στάντζος: Ξέρουμε την αναστάτωση που έφερε η ανακοίνωση για την ακαταλληλότητα του νερού, αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή για εμάς

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε o Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιος Στάντζος.

Τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε αναστάτωση στους κατοίκους της πόλης της Σάμου, λόγω της ανακοίνωσης του Δήμου για ότι το νερό δεν είναι πόσιμο.

«Είναι κατανοητή η αναστάτωση και για την υπηρεσία και για την πολιτική ηγεσία του Δήμου. Ήταν μονόδρομος η ανακοίνωση η οποία υπήρξε. Δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα διαφορετικό, έπρεπε να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Το πρώτο μέτρο ήταν άμεσα να ανακοινωθεί και να αποσταλεί υπηρεσιακά στις σχολικές μονάδες και τις κοινότητες και το δεύτερο είναι ενέργειες.

Από χθες ξεκίνησαν οι ενέργειες και πρώτο μέλημα είναι να υπάρξει χλωρίωση με βεβαίωση επιστημονική, ότι δηλαδή η αναλογία δεν θα οδηγήσει σε υπερχλωρίωση και θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος εκ νέου, προκειμένου να δούμε ότι αποκαταστάθηκε το όλο πρόβλημα. Ξέρουμε την αναστάτωση που έφερε η ανακοίνωση αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή για εμάς».

Προτεραιότητα η υγεία των πολιτών και σκοπός να αλλάξει ο τρόπος οργάνωσης όλου του συστήματος ύδρευσης, με έναν πιο οργανωμένο και σωστό τρόπο διαχείρισης των δεξαμενών και των δικτύων. Αυτό που θέλει ο κ. Στάντζος είναι να γίνουν άμεσα ενέργειες προκειμένου να γίνουν τα πράγματα λίγο καλύτερα, παρόλο τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην αυτοδιοίκηση. Ως βοήθεια στο συγκεκριμένο θέμα, ο δήμος μοίρασε εμφιαλωμένα νερά στις σχολικές μονάδες και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για τις ευπαθείς ομάδες.

Επίσκεψη και τεχνική σύσκεψη για την πρόοδο του έργου “Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών Αιγαίου“ που δημιουργείται στο Ηραίο της Σάμου, πραγματοποίησε ο κ. Στάντζος.

«Το Μουσείο έδωσε φτερά, ότι αυτό το νησί έχει τις προδιαγραφές και τους ανθρώπους και τα μέσα για να πετάξει εκτός νησιού, εκτός Αιγαίου, εκτός Ελλάδας». Το μουσείο, όπως είπε ο κ. Στάντζος πρέπει να αποκτήσει το δικό του φορέα διαχείρισης ώστε να φέρει την αναπνοή που χρειάζεται η Σάμος.

Για τον Δημοτικό Κήπο, ο κ. Στάντζος είπε πως το έργο προχωράει κανονικά, αν και την δεδομένη στιγμή δεν γίνονται εργασίες. Γίνεται προσπάθεια, από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, ο κήπος να αποκτήσει την παλιά του όμορφη περίφραξη. Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το έργο θα κλείσει, θα φυλάσσεται και θα είναι λειτουργικό και ότι δεν θα μετατραπεί σε ένα «γκέτο» για τους μετανάστες-πρόσφυγες.

Για το ΞΕΝΙΑ, ο κ. Δήμαρχος αναμένει ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών ενώ θα πραγματοποιήσει και επιτόπια επίσκεψη.

Για τη διευρυμένη σύσκεψη που έχει ζητήσει ο Δήμος Σάμου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, κ. Κουμουτσάκο, αναμένεται η οριστική ημερομηνία διεξαγωγής της.

Το μεταναστευτικό παραμένει ένα τεράστιο πρόβλημα, «η Σάμος είναι στο κόκκινο, δεν είναι Μόρια, εκεί υπάρχει θέμα, αλλά η Σάμος έχει σχετική κατάληψη της πρωτεύουσας του νομού. Είναι ασύμμετρη απειλή, πολλαπλή σε όλα τα ζητήματα και στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και εθνικής ασφάλειας».  

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Λογικό φαβορί η Γρανάδα

Αν υπάρχει ένα αρνητικό στο ποντάρισμα της Γρανάδα στο Europa League, είναι το έλλειμμα ευρωπαϊκής εμπειρίας. Ο μόνος δισταγμός για ισχυρό ποντάρισμα στους Ισπανούς είναι

Περισσότερα »
ΝΤ Σάμου ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση 7 Οκτώβρη - Απόφαση δικαστηρίου για Χ.Α.

ΝΤ Σάμου ΑΔΕΔΥ: Μήνυση κατά εργαζομένων του Επαρχείου Ικαρίας, του Προέδρου και της Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, Ικαρίας.

Η Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την επιχείρηση τρομοκράτησης και φίμωσης της φωνής και των διεκδικήσεων των Εργαζομένων της Π.Ε Ικαρίας και

Περισσότερα »