Γιώργος Στάντζος: Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία. Φτάνει. Η ανακοίνωση της Κυβέρνησης, μας βρίσκει άκρως αντίθετους αλλά τώρα πια και απέναντι

Γιώργος Στάντζος: Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία. Φτάνει. Η ανακοίνωση της Κυβέρνησης, μας βρίσκει άκρως αντίθετους αλλά τώρα πια και απέναντι

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (12/02), ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Στάντζος, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που πρόκειται να γίνουν τις ερχόμενες ημέρες για το μεταναστευτικό στην Αθήνα, για την κοροϊδία της Κυβέρνησης σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, για την καθημερινότητα των πολιτών η οποία έχει αλλάξει δραματικά. Επίσης αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον Βουλευτή Σάμου κ. Στεφανάδη και όπως είπε: «Οι εργολάβοι κάποια στιγμή και αυτό είναι απειλή, δεν προσφέρουν υπηρεσίες ούτε στον βουλευτή, ούτε στην πατρίδα. Είναι απλά παπαγαλάκια για την πάρτη τους». Αναλυτικά παρακάτω τα όσα ανέφερε ο κ. Στάντζος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία. Φτάνει. Η ανακοίνωση της Κυβέρνησης, μας βρίσκει άκρως αντίθετους αλλά τώρα πια και απέναντι.
Δεν μας σεβάστηκαν ως νησιώτες ακρίτες. Θα πράξουμε μόνοι μας στα πλαίσια του νόμου και της δημοκρατίας. Η επίταξη ιδιωτικών περιουσιών στην περιοχή Ζερβού, προκειμένου να δημιουργήσουν μεγαθήρια «φυλακών» στο Δήμο μας, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ξεπερνάει το κάθε όριο.
Αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν υπάρχει ούτε βούληση ούτε σχεδιασμός για τον απεγκλωβισμό των μεταναστών προσφύγων από το νησί μας.
Το ΚΥΤ στη πόλη της Σάμου θα κλείσει, είτε το θέλουν είτε όχι.
Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης είναι καταστροφικός και σχεδόν εκδικητικός για μια κοινωνία που έχει εκφράσει έμπρακτα τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης .
Η τακτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση είναι καταδικαστική και εξοντωτική για έναν ολόκληρο τόπο. Δεν υπολογίζει τις ζωές και το μέλλον μας. Τελικά τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί;
Η εισήγησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 11/02/2020 είναι:

Να μην συμμετάσχουμε ως Δήμος στη συνάντηση της Πέμπτης με τους Υπουργούς. Θα δώσουμε δυναμικό παρόν μόνο στην κινητοποίηση.

Να μην αποδεχτούμε κανένα αντισταθμιστικό όφελος που σχετίζεται με την παραμονή προσφύγων-μεταναστών.

Οι όποιες διαχρονικές διεκδικήσεις της τοπικής μας κοινωνίας αφορούν το μέλλον της και μόνο. Δεν θα επιτρέψουμε να μας ξεχάσουν.

Σίγουρα παίρνει διαστάσεις διαφορετικού τύπου, κάποιοι συνάδελφοι προφανώς τις είχαν προβλέψει γιατί ήξεραν τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του μηχανισμού και καλό θα ήταν να μας είχαν ενημερώσει πιο πριν. Η νομική υπηρεσία του δήμου, μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Σάμου και όποιοι νομικοί μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή προκειμένου και να κλείσει το ΚΥΤ Σάμου και να μην δημιουργηθεί υπερδομή, αυτού του χαρακτηριστικού και των μεγεθών στην περιοχή «ΖΕΡΒΟΥ», είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει απόφαση του Δ.Σ και να προχωρήσουμε τάχιστα οι δύο δικηγόροι του δήμου με τον Δικηγορικό Σύλλογο.

Τα σύνορα του Αιγαίου και της πατρίδας φυλάσσονται από τις ψυχές των Νησιωτών μας».

«Δυστυχώς είναι άλλη μια συνεδρίαση του Δ.Σ. που ξεκινάει με αυτό το μείζον θέμα» και όπως είπε ο κ. Στάντζος σε άλλους δήμους ξεκινούν με φυσιολογικό τρόπο την συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, το μέλλον, το στήσιμο των δομών του Δήμου.

«Δυστυχώς για εμάς, όπως και για πολλούς δήμους του Β. και Αν. Αιγαίου, ούτε η καθημερινότητα μας είναι ίδια, ούτε το παρόν και πολύ φοβάμαι ούτε και το μέλλον. Είμαστε ένα δημοτικό συμβούλιο που καταφέραμε και ξεπεράσαμε τις επιμέρους διαφορές και εκτιμήσεις, τις οποίες τις κρατάει ο καθένας για την παράταξή του ή για τον εαυτό του. Έχουμε ομογενοποιηθεί και στο πλαίσιο της διεκδίκησης και στους τρόπους δράσης» .

Για την κινητοποίηση στην Αθήνα, «Η κινητοποίηση θα γίνει, στις 10 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών που ήταν ο αρχικός τόπος συνάντησης με τους Υπουργούς Υγείας, Ασύλου και τον υπουργό Εσωτερικών. Όσοι μπορείτε από εσάς, καλό είναι, να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι. Έχει ειδοποιηθεί η Αδελφότητα Σαμίων και θα είναι και οι λοιποί δήμοι του Β. Αιγαίου».

Ο κ. Στάντζος ζήτησε από το Δ.Σ. να καταθέσει τρόπους και μεθόδους διεκδίκησης ή αλλαγή του διοικητικού πλαισίου, όπως και να μείνουν ενωμένοι. «Σίγουρα οι σειρήνες είναι πολλές, όπως και τα συμφέροντα και τα πολιτικά και τα οικονομικά, γύρω από το γνωστό θέμα στο αιγαίο που γίνεται με δράση διαφόρων Μ.Κ.Ο, πολιτικά κόμματα, σχηματισμούς, κοινωνικές συναθροίσεις με πολιτικές ανάγκες. Οτιδήποτε λοιπόν να κατατεθεί».

00SinedriasiDimotikouSymvoulioy01

Διάθεση συζήτησης προτάσεων στο Δ.Σ καθώς οι διαπιστώσεις, όπως τόνισε ο κ. Στάντζος, δεν βοηθούν την δεδομένη στιγμή.

«Οικοδομείται ένα κέντρο, όπως το είχε προγραμματίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, το είχε δημοπρατήσει και το συνεχίζει η νυν. Το μέγεθός του στη φάση της κατασκευής είναι πολύ μεγάλο από μόνο του και αυτό που έρχεται διά της επιτάξεως σίγουρα είναι 4 φορές πάνω».

Δεν πρέπει να υπάρξει υπερδομή, τόνισε ο κ. Στάντζος και χρειάζονται προτάσεις συγκεκριμένες στο Δ.Σ. και όχι στα κοινωνικά δίκτυα ή στα ΜΜΕ.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον Βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη:

«Ο Βουλευτής Σάμου έκανε μία συνέντευξη στην οποία χρησιμοποιεί επίθετα εναντίον μου. Με ξέρουν όλοι χρόνια, έχω μάθει τις παρεξηγήσεις να τις λύνω πρόσωπο με πρόσωπο. Είχαν αναλάβει πάλι οι εργολάβοι, είναι το δεύτερο περιστατικό, όχι να μεταφέρουν κριτική έναντι της άσκησης του βουλευτικού λειτουργήματος, κριτική επί του προσώπου του, την οποία δεν την έκανα ποτέ. Οι εργολάβοι κάποια στιγμή και αυτό είναι απειλή, δεν προσφέρουν υπηρεσίες ούτε στον βουλευτή, ούτε στην πατρίδα. Είναι απλά παπαγαλάκια για την πάρτη τους. Είναι οι γνωστοί αυλοκόλακες των αυλών, οι οποίοι το μόνο που κάνουν για να υπάρχουν και να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους είναι να πουλάνε σε αυτούς που θεωρούν αφεντικά, εκδουλεύσεις.

Η παρεξήγηση λύθηκε, ας βρεθεί ραδιοφωνική εκπομπή (ουδέποτε) που έθιξα τον βουλευτή Σάμου. Άλλο αν ζήτησα να είναι παρών στις διαδηλώσεις και το ζητάω από εδώ. Ουδέποτε τον κ. Στεφανάδη, τον κ. Σεβαστάκη, ουδέποτε κανέναν άλλον βουλευτή. Έχω μάθει στην μικρή πολιτική μου διαδρομή να σέβομαι τις πολιτικές προσωπικότητες και επειδή έχω μεγαλώσει μέσα σε ένα καμίνι πολιτικό, να μην βάζω επίθετα. Δεν προσφέρεται υπηρεσίες εσείς, παπαγαλάκια της κακιάς ώρας. Και η οργή μου σταματάει εδώ και θα ακολουθήσουν και επώνυμα, όταν χρειαστεί. Με τον βουλευτή Σάμου συνεργαζόμαστε, παρ’ όλες τις διαφορές μας και υπάρχουν για το καλό του νησιού. Δεν προσφέρεται υπηρεσίες όλοι εσείς».  

VKDMarketMegalo

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα