Γιώργος Στάντζος: «Αυτό που απαιτούμε είναι να κλείσει το HOT SPOT της Σάμου και να γίνει ένα μικρό κέντρο, κλειστό με προδιαγραφές»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά και μίλησε ο νέος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γεώργιος Στάντζος.

Έπειτα από σχετικό αίτημα αντιπροσώπων – υπευθύνων για το προσφυγικό – μεταναστευτικό της Γερμανικής Πρεσβείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα στο Δημαρχείο της Σάμου με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γεώργιο Στάντζο παρουσία συνεργατών του, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αποτελεσματική αντιμετώπιση και διαχείριση των επιπτώσεων του προσφυγικού – μεταναστευτικού στο νησί της Σάμου και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα του Νομού.

«Η συγκεκριμένη σύσκεψη έγινε μετά από αίτημα, αν και εφόσον επιθυμούσαμε, να υπάρξει συνάντηση με τους εκπροσώπους Γερμανικής πρεσβείας, οι οποίοι είναι η αρμόδιοι στο υψηλότερο επίπεδο για τη μεταναστευτική πολιτική.  Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν είχαμε κανένα λόγο να αποφύγουμε αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Να είναι σίγουροι οι συμπατριώτες μας ότι τα πράγματα ειπώθηκαν όπως έπρεπε να ειπωθούν, η εικόνα εξάλλου από μόνη της είναι εύγλωττη, είναι εικόνα ντροπής, είναι εικόνα ενός μη οργανωμένου κράτους, είναι εικόνα η οποία ντροπιάζει και εκθέτει στο σύνολο της την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά τα θέματα συζητήθηκαν, σε ένα καλό κλίμα συνεργασίας. Πιστεύω ότι υπάρχει ένας δίαυλος, τουλάχιστον στην οργανωμένη παρέμβαση στα ζητήματα του μεταναστευτικού και με έκπληξη για άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε ότι ο μεγαλύτερος όγκος των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε σχέση με τη μετανάστευση και τα αντισταθμιστικά οφέλη προκειμένου να «επουλωθούν» οι πληγές για τον τόπο μας, παραμένουν ανεκμετάλλευτα με υπαιτιότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης».

Υπήρχε η πλήρη γνώση με ποιους έγινε η σύσκεψη και όπως είπε ο κ. Στάντζος, υπάρχει η Ευρώπη, υπάρχει η πολιτική της ασφάλειας των συνόρων και μεταναστευτικής πολιτικής αλλά υπάρχουν και εθνικές πολιτικές. Βέβαια όπως τόνισε την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει το Ελληνικό κράτος.

«Η Σάμος έχει μετατραπεί σε μια ανοιχτή φυλακή… » ενώ θα πρέπει όλοι μαζί σαν μια κοινότητα με σεβασμό στη νομιμότητα, να δοθεί προτεραιότητα στα συμφέροντα του τόπου. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στους Μυτιληνιούς για την δημιουργία του νέου ΚΥΤ στην περιοχή και ο κ. Στάντζος θεωρεί εύλογες τις ανησυχίες του τοπικού πληθυσμού και τις οποιεσδήποτε αντιδράσεις.

Θεωρεί επίσης πως πρέπει να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο καθώς οι θεσμικοί και νόμιμοι εκπρόσωποί μας, είναι ο Δήμος Σάμου.

«Αυτό που απαιτούμε είναι να κλείσει το HOT SPOT της Σάμου και να γίνει ένα μικρό κέντρο, κλειστό με προδιαγραφές». Η πόλη αυτή τη στιγμή έχει χάσει την κανονικότητα της και κατέχεται πλήρως από πολυπληθείς ομάδες οι οποίες κινούνται ανεξέλεγκτα και εκφράζουν στοιχεία παραβατικότητας.     

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Νότης Μαριάς: Και νέο «δωράκι» στον Ερντογάν από τη Γερμανική  Προεδρία της ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης παραμονές των κυρώσεων

Μήνυμα του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Καθηγητή και πρώην Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

«Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». Με αυτή τη φράση αποδόθηκε η γενναία υπεράσπιση της Πατρίδας μας από τον λαό μας όταν στις 28 Οκτωβρίου 1940

Περισσότερα »
Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. 1547 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Σήμερα ανακοινώνουμε 1547 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Μήνυμα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για την 28η Οκτωβρίου

Στον Πολιχνίτο και στις  εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου  του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940,  παραβρέθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρουσία του  Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου και

Περισσότερα »