Γιώργος Σπυρόπουλος: Γραφειοκρατία και εμπόδια από την Αρχαιολογική και Δασική υπηρεσία στο «Δωδεκάπορτο»

Γιώργος Σπυρόπουλος: Γραφειοκρατία και εμπόδια από την Αρχαιολογική και Δασική υπηρεσία στο «Δωδεκάπορτο»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Σπηλαιολογικού Συλλόγου Σάμου, κ. Γιώργος Σπυρόπουλος.

Σημαντική αποψίλωση έχει παρατηρηθεί στην περιοχή που βρίσκεται το ΚΥΤ Σάμου, καθώς πρόσφυγες – μετανάστες κόβουν διαρκώς δέντρα χωρίς βέβαια να υπάρχει η απαραίτητη άδεια.

Ο κ. Σπυρόπουλος έχει ζητήσει στην περιοχή «Δωδεκάπορτο», έναν ιστορικό χώρο με μνημείο, να απομακρυνθούν τρεις χαρουπιές που προκαλούν φθορές και έχει βρει μπροστά του απέραντη γραφειοκρατία και εμπόδια από τη δασική και αρχαιολογική υπηρεσία.

00Dodekaporto02

Το «Δωδεκάπορτο» είναι του 10ου αιώνα, έχει 12 πόρτες εις μνήμη των 12 Αποστόλων και με ενέργειες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου, το είδε κάποιος ειδικός, έγιναν κάποιες μελέτες αλλά το θέμα κάπου κόλλησε.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο χώρος, το «Δωδεκάπορτο», έχει μέσα 5-6 χαρουπιές που φτάνουν σε ύψος πάνω από 20μ. Τα κλαδιά τους πέφτουν πάνω στον τοίχο και συγκεκριμένα σε 4 πόρτες από τις 12 και τις έχουν κόψει».

00Dodekaporto01

Ο κ. Σπυρόπουλος απευθύνθηκε στην αρχαιολογική υπηρεσία αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά από εκεί άρχισαν τα βάσανα. Η αρχαιολογική τον παρέπεμψε στο δασαρχείο και από εκεί του ζήτησαν άδεια του ιδιοκτήτη για να μπορέσουν να μπουν.

Αφού πήρε την απαραίτητη άδεια ο κ. Σπυρόπουλος με άτομα του Σπηλαιολογικού μετέβη στην περιοχή με πρόθεση να κόψει τις χαρουπιές. Εκεί όμως ήρθε αντιμέτωπος με την αρχαιολογική υπηρεσία που δεν το επέτρεψε, ούτε με γερανό όπως προτάθηκε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος, με το νέο δασικό νόμο έχει εγκαταλειφθεί όλη η Σάμος.

Φωτογραφίες: Νίκος Τσούλος

VKDMarketMegalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 209 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 315 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 2 κρούσματα στη Σάμο

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση που εξεδόθη το Σάββατο, αναφέρεται: “Σήμερα ανακοινώνουμε 315 νέα κρούσματα του

Περισσότερα »