Γιώργος Κυριαζής: Να κλείσει το υφιστάμενο HOT SPOT της Σάμου που λειτουργεί παράνομα

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Επειδή η κατάσταση πλέον στο  νησί της Σάμου εξαιτίας της παραμονής 6500 προσφύγων και μεταναστών είναι ανεξέλεγκτη και οριακή και σε κάθε περίπτωση   σε βάρος των ίδιων των προσφύγων-μεταναστών οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά ζώντας σε απάνθρωπες συνθήκες και επειδή αντικειμενικά η τοπική κοινωνία στο σύνολο της δοκιμάζεται σκληρά το Επιμελητήριο Σάμου, φορείς του Νησιού και Σύλλογοι επαγγελματικοί και επιστημονικοί  αποφάσισαν χθές 9-1-2019 μετά από σύσκεψη να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να αναγκάσουμε την κεντρική εξουσία να πράξει τα αυτονόητα και να ζητήσουμε:

1.- Να απεγκλωβίσει χωρίς χρονοτριβή τους μετανάστες που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις διεθνούς προστασίας  προς την ενδοχώρα και να άρει τις συνέπειες της ανισορροπίας της πληθυσμιακής σύνθεσης και ισορροπίας της πόλης.

2.- Να απελαθούν άμεσα οι παραβατικοί.

3.- Να απεγκλωβίσει τους πρόσφυγες των οποίων τα αιτήματα ασύλου έχουν γίνει ήδη δεκτά αλλά παραμένουν παρά τη θέληση τους στο νησί.

4.- Να μεταφέρει τις ευάλωτες ομάδες προσφύγων προς την ενδοχώρα.

5.- Να απεγκλωβίσει άμεσα η Κυβέρνηση όπως άλλωστε υποσχέθηκε ο αρμόδιος Υπουργός 2000 μετανάστες από το νησί σε άλλα κέντα παραμονής προσφύγων.

Τέλος να κλείσει το υφιστάμενο ΗΟΤ ΣΠΟΤ Σάμου που λειτουργεί παράνομα και έχει με την ανοχή της Κυβέρνησης «αιχμαλωτίσει» χιλιάδες ανθρώπους με αποτέλεσμα την εξαθλίωσή τους και με τρομακτικές επιπτώσεις τόσο για τους ίδιους όσο και για την τοπική κοινωνία.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Κυριαζής

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σάμου

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »