Γιώργος Κυριαζής: «Λύση δεν είναι η επιδότηση της ανεργίας, λύση είναι όπως έχουμε ζητήσει, η επιδότηση της εργασίας.

Γιώργος Κυριαζής: «Λύση δεν είναι η επιδότηση της ανεργίας, λύση είναι όπως έχουμε ζητήσει, η επιδότηση της εργασίας.

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σάμου και Περιφερειακός σύμβουλος, κ. Γιώργος Κυριαζής.

Τα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19 έχουν πλήξει τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, λόγω της κατάστασης που επικρατεί παγκοσμίως και ειδικά στην Ελλάδα, με τις επιχειρήσεις να προσπαθούν να κάνουν νέο ξεκίνημα.

«Με την κατάσταση αυτή που θα επικρατήσει, τις ακυρώσεις των τουριστικών γραφείων, που δεν θα έρθουν κάποια τουριστικά γραφεία και προφανώς δεν θα ανοίξουν και κάποια ξενοδοχεία, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στο νησί μας. Άνθρωποι που δούλευαν στην εστίαση, στις ξενοδοχειακές μονάδες δεν θα κάνουν τα μεροκάματα και την απασχόληση που είχαν πέρυσι. Αυτό θα έχει ως συνέπεια το εισόδημά τους να είναι μειωμένο κατά μεγάλο ποσοστό.

Λύση προφανώς δεν είναι η επιδότηση της ανεργίας, λύση είναι όπως έχουμε ζητήσει και έχουμε πει επανειλημμένα και στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στο Υπουργείο Οικονομικών, η επιδότηση της εργασίας.

Πρέπει ως Σαμιώτες να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις και να κοιτάζουμε τα χρήματά μας να ανακυκλώνονται στον τόπο μας, γιατί τότε και μόνο θα έχουμε και εμείς κάποια απολαβή από όλο αυτό που γίνεται. Διαφορετικά όταν τα χρήματά μας τα διώχνουμε έξω από το Νομό καταλαβαίνετε ότι αυτά δεν ξανάρχονται ποτέ πίσω και δεν υπάρχει η αλυσίδα της οικονομίας».  

Γίνεται κάποια μορφή καμπάνιας για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων ώστε να υπάρξει αλληλοϋποστήριξη.

Το να δοθούν τοπικά προϊόντα για τη σίτιση μεταναστών δεν το βλέπει εφικτό ο κ. Κυριαζής, με τον τρόπο που γίνεται η σίτιση, όμως κάλλιστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τοπικά προϊόντα σε παιδικούς σταθμούς, πρατήρια, γηροκομεία, νοσοκομεία.

Ο κ. Κυριαζής τόνισε δε, ότι θα ήταν καλύτερα για τη διατροφή των μεταναστών να έμπαινε το αντίστοιχο ποσό διατροφής, ώστε να γίνει ανακύκλωση των χρημάτων στον τόπο.

Για τα έργα της Περιφέρειας, ο κ. Κυριαζής θεωρεί πως δόθηκαν αόριστες απαντήσεις από τον κ. Μουτζούρη, «θέλανε κάποια έργα να τα ξεφορτωθούν και να τα δώσουν στους δήμους, άρα να φταίνε οι δήμοι μετά που δεν έγιναν τα έργα, προφανώς οι δήμοι το πήραν χαμπάρι αυτό που πάει να γίνει και δεν δέχτηκαν. Για έργα που πάνε για δημοπράτηση μου λες πάρτα τώρα εσύ δήμε να τα κάνεις; Προφανώς κάποια έργα δε θέλουν να γίνουν».

Βασικό να προχωρήσει στο νησί το θέμα του χωροταξικού, που παραμένει ένα μεγάλο αγκάθι για την ανάπτυξη του τόπου.  

00Bazaar

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 416 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου

Περισσότερα »