Γιώργος Κολλάρος: Υπάρχουν άνθρωποι (πρόσφυγες – μετανάστες) που παρά τη θέλησή τους παραμένουν στο νησί γιατί έτσι εξυπηρετούνται συμφέροντα

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου κ. Γιώργος Κολλάρος, σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο κ. Παναγιώτης Δημητράς από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, κατά του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και άλλων φορέων της Σάμου για ξενοφοβική ρητορική μίσους.

Ο κ. Κολλάρος θεωρεί μεγάλη τιμή, όπως είπε, το γεγονός ότι το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, που εκπροσωπείται από τον κ. Δημητρά, αναφέρεται στους συλλόγους και κατέθεσε αυτή τη μήνυση.

«Δίνει το δικαίωμα έτσι, να πούμε πράγματα που μέχρι στιγμής δεν έχουμε πει για το προσφυγικό\μεταναστευτικό και να έχετε υπόψη σας, ό,τι έχουμε γράψει στο εξώδικο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Εμείς οι ίδιοι έχουμε συλλέξει στοιχεία από την εισαγγελία Σάμου για τις παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες είναι εκατοντάδες, καθημερινά έχουμε κρούσματα κλοπών, συρράξεων και άλλων παραβατικών συμπεριφορών. Αυτό στηλιτεύσαμε με το εξώδικο και καλέσαμε τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να πράξει τα δέοντα».

Στην αναφορά που γίνεται στο εξώδικο, για ρητορική μίσους και ξενοφοβισμό, ο κ. Κολλάρος απαντά πως, το μόνο που αναφέρθηκε από πλευρά τους είναι πως ο μόνος ηθικός αυτουργός είναι ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και οι εμπλεκόμενοι και ότι υπάρχει καταγεγραμμένη παραβατική συμπεριφορά.

Όπως τόνισε ο κ. Κολλάρος, υπάρχουν και άλλα αδικήματα και συμπεριφορές που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, ενώ τις βιώνουν οι πολίτες της Σάμου.

Η συμπεριφορά του Σαμιώτη πολίτη είναι πιο ήπια ως προς τις κινητοποιήσεις, όμως ο κ. Κολλάρος θεωρεί πως αυτή τη φορά «Θα έχουμε τη σύμπραξη του κόσμου. Είναι ένα θέμα που καίει όλους μας και θα πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε και να σηκωθούμε από τον καναπέ, να βγούμε να φωνάξουμε και να διατρανώσουμε σε όλους, ότι δεν πάει άλλο, η κατάσταση είναι οριακή και μη αναστρέψιμη».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος, έχει κάνει αίτημα στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε η κοινοβουλευτική ομάδα να τροποποιήσει και να αλλάξει το νόμο εξέτασης ασύλου. Το ιδανικότερο θα ήταν το ΚΥΤ, να είναι κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης και μετά από τις διαδικασίες, αφού αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός, να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να κινούνται ή να μεταβαίνουν σε άλλες δομές ή να κινούνται ελεύθερα.

«Δεν είναι μόνο η καταγραφή ή η ταυτοποίηση και η παροχή ασύλου σε 1ο και 2ο βαθμό. Εδώ υπάρχουν ευάλωτες ομάδες που παραμένουν στη Σάμο, υπάρχουν ανιθαγενής, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν το άσυλο στα χέρια τους, έχουν την κάρτα και παραμένουν στη Σάμο, δεν τους δίνουν την άδεια να φύγουν. Τα πράγματα είναι δύσκολα, υπάρχουν άνθρωποι που παρά τη θέληση τους παραμένουν στο νησί γιατί έτσι εξυπηρετούνται συμφέροντα».

Niotis

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου και ταρακούνησε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, δηλαδή στο «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή

Περισσότερα »