Γιώργος Κολλάρος: «Θέλουμε να δώσουμε πνοή στην πόλη, να μπορεί ο πολίτης να την επισκέπτεται»

Γιώργος Κολλάρος: «Θέλουμε να δώσουμε πνοή στην πόλη, να μπορεί ο πολίτης να την επισκέπτεται»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου και πρόεδρος του Δ.Σ Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Κολλάρος.

Τον τελευταίο καιρό κλειστός παρέμενε ο χώρος εντός του παλαιού λιμανιού στην πόλη της Σάμου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται και τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης.

«Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με το πάρκινγκ στην πόλη της Σάμου, να μην πω αξεπέραστο, δυσεπίλυτο και τεράστιο. Υπάρχουν πάρα πολλές διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο εστίασης αλλά και των λοιπών επισκεπτών όσον αφορά το θέμα του πάρκινγκ. Εμείς ως Δήμος και το Διαδημοτικό Λιμενικό ταμείο, πραγματοποιήσαμε μια συνάντηση με τον κ. Λιμενάρχη Σάμου και τον παρακαλέσαμε τουλάχιστον τη θερινή περίοδο, που δυστυχώς δεν έχει αρχίσει ακόμα η τουριστική σεζόν, αλλά ελπίζουμε να έχουμε κάποιους επισκέπτες μετά τις 15 Ιουλίου και τον παρακαλέσαμε ν’ ανοίξει το κομμάτι αυτό του λιμένα που είναι κλειστό, προκειμένου να μπορούν οι άνθρωποι οι οποίοι επισκέπτονται την πόλη και οι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να περάσουν την ώρα τους στα καταστήματα, τα οποία είναι κατά μήκος της παραλιακής οδού, για να μπορούν οι άνθρωποι να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους.

Θα πάρουμε και άλλες αποφάσεις όσον αφορά τα πάρκινγκ στην πόλη της Σάμου, το που θα παρκάρουν τα δίκυκλα, που θα γίνεται η φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων κ.τ.λ.».

Θα γίνουν προσπάθειες για την ασφάλεια του λιμένα αλλά και των αυτοκινήτων με βάση τους νόμους αλλά και με την σύμφωνη γνώμη του Λιμενικού.

«Όλα αυτά γίνονται για να δώσουμε μια πνοή στην πόλη, να μπορεί ο πολίτης να την επισκέπτεται, διότι πως θα επισκεφτεί κάποιος την πόλη αν δεν του έχουμε το κατάλληλο υπόβαθρο και προϋποθέσεις;».

Όλες οι αποφάσεις βασίστηκαν στην εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και των πολιτών, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή με τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω κορωνοϊού.

Ο βιολογικός καθαρισμός, είναι ένα πρόβλημα χρόνων και θα πρέπει «να πάρουμε την σύμφωνη γνώμη και των μηχανικών, του Τ.Ε.Ε Σάμου, την επιστημοσύνη ανθρώπων από το ΕΜΠ οι οποίοι θα κάνουν και πραγματογνωμοσύνη και αυτοψία και θα δούμε ποια είναι η προσφορότερη λύση, να βάλουμε σε μια σύμβαση ρήτρες καλής εκτέλεσης παράδοσης και εκ του αποτελέσματος να κρίνουμε και ν’ αποδώσουμε ευθύνες, διότι δεν μπορεί να γίνονται έργα και να έχουμε αυτά τα προβλήματα, να είναι έργα τα οποία δεν λειτουργούν, έργα που έχουν τόσα προβλήματα και για τους πολίτες και για την ίδια την πόλη».  

Για το θέμα της επίταξης των οικοπέδων πλησίον του νέου ΚΥΤ στην περιοχή «Ζερβού» και την προσφυγή που έχει γίνει στο Σ.τ.Ε, σε κάθε περίπτωση ισχύει νομικά και αναμένεται η απόφαση, η αίσθηση του κ. Κολλάρου είναι ότι θα είναι θετική, ενώ στο θέμα μετανάστευσης θα πρέπει ν’ αλλάξει η πολιτική.

00Spitiko

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιώργος Στάντζος: «Γενναία αποσυμφόρηση του ΚΥΤ και ο υπόλοιπος πληθυσμός στου «ΖΕΡΒΟΥ». Μην μας πανικοβάλλει το επίπεδο 2 ή 3..»

Γιώργος Στάντζος: Καθυστερούν οι αδειοδοτήσεις για τις κατεδαφίσεις με ότι αυτό συνεπάγεται

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιος Στάντζος και αναφέρθηκε στα

Περισσότερα »