Γιώργος Κολλάρος: Τέθηκαν ερωτήματα που πρέπει ν’ απαντηθούν από τον Υπουργό Νότη Μηταράκη για το ΚΥΤ στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ»

Γιώργος Κολλάρος: Τέθηκαν ερωτήματα που πρέπει ν’ απαντηθούν από τον Υπουργό Νότη Μηταράκη για το ΚΥΤ στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ»

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την με αριθμό πρωτ. 366/23-7-2020 απόφασή σας, αποφασίσατε τη συγκρότηση 7μελούς επιτροπής προκειμένου αυτή να διενεργήσει διαγωνισμό για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών δομών και διακριτών χώρων στα νησιά Σάμο, Κω και Λέρο» με προϋπολογισμό 107.000.000 ευρώ. Μεταξύ των μελών και μετά από εισήγηση-πρόταση της ΚΕΔΕ περιλαμβάνεται και ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου του οποίου η τοποθέτηση έγινε εν αγνοία του, άλλωστε στις 27/7/2020 με επιστολή του εξέφρασε απερίφραστα την αντίθεση του δηλώνοντας ότι η συμμετοχή του στην εν λόγω επιτροπή δεν είναι ούτε αποδεκτή ούτε ανεκτή.

Επειδή όπως γνωρίζετε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου με την με αριθμό 34/25-2-2020 απόφασή του “ δεν αποδέχτηκε και απέρριψε το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων, απαίτησε δε την κατάργηση της Π.Ν.Π. που αφορούσε τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού και έθεσε ως βασικό αίτημα και στόχο τον άμεσο απεγκλωβισμό του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες και τη μεταφορά τους, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές χώρες. Με την εν λόγω απόφαση αποδεχτήκαμε ΜΟΝΟ μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί με οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου, τέλος ζητούσαμε να δοθούν από το Υπουργείο σας ΑΜΕΣΑ γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου (ΚΥΤ) στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Αυτή είναι η απόφαση του Δημοτικού μας συμβουλίου, αυτή θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα και με βάση το περιεχόμενο της θα πορευθούμε και θα ενεργήσουμε στο μέλλον.

Επειδή παρά την αντίθετη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας το Υπουργείο σας ετσιθελικά προχωράει στη διενέργεια διαγωνισμού για το προαναφερόμενο έργο καθώς και στην υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών δομών και διακριτών χώρων στο νησί της Σάμου.

Επειδή με βάση την προκήρυξη και το περιεχόμενο της σύμβασης περιλαμβάνονται πλην των άλλων και κατασκευές για καταλύματα μικρής διάρκειας παραμονής και με δεδομένο ότι η Δημοτική Αρχή , οι Δημοτικές παρατάξεις και ο λαός της Σάμου έχει πλήρη άγνοια του περιεχομένου των διοικητικών διαδικασιών, της μελέτης, της σύμβασης και γενικά του έργου (υπερδομή) το οποίο σκοπεύετε να υλοποιήσετε σας καλούμε να μας γνωστοποιήσετε εγγράφως τι ακριβώς θα περιέχει η δομή αυτή και τι είδους κατασκευές θα γίνουν στην έκταση αυτή.

Συνακόλουθα ζητάμε να μας πληροφορήσετε εγγράφως γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση των εργασιών του ΚΥΤ Ζερβού, χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του και επιτέλους γιατί δεν επισπεύδονται οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου καθώς και η αποσυμφόρηση του νησιού που στενάζει καθημερινά από τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της λειτουργίας της ακατάλληλης και επικίνδυνης δομής στη πόλη της Σάμου.

Σε κάθε περίπτωση προκειμένου να αποσαφηνιστούν και να απαντηθούν πλείστα όσα ερωτήματα που αφορούν την επέκταση του ΚΥΤ, το υπό κατασκευή ΚΥΤ Ζερβού, η υφιστάμενη δομή στη πόλη και προκειμένου η τοπική κοινωνία να πληροφορηθεί από τα καθ’ ύλην αρμόδια χείλη τι πραγματικά συμβαίνει και τι πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον ζητάμε την παρουσία σας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Αυγούστου ώρα 19.00 μ.μ.

Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε άμεσα την απάντηση σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  

00Groomers22

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Νίκος Ζάχαρης: Το ίδιο το Υπουργείο θα έπρεπε να έχει προνοήσει για τους χώρους καραντίνας Covid-19 για τους μετανάστες- πρόσφυγες

Νίκος Ζάχαρης: Το ίδιο το Υπουργείο θα έπρεπε να έχει προνοήσει για τους χώρους καραντίνας Covid-19 για τους μετανάστες- πρόσφυγες

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Ζάχαρης, επικεφαλής του συνδυασμού « Η Σάμος αλλάΖΕΙ». Μεγάλη κουβέντα γίνεται

Περισσότερα »
Κορονοϊός: 209 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 315 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 2 κρούσματα στη Σάμο

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση που εξεδόθη το Σάββατο, αναφέρεται: “Σήμερα ανακοινώνουμε 315 νέα κρούσματα του

Περισσότερα »