Γιώργος Κολλάρος: Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν προνόησαν να πράξουν τα δεδομένα, τα αυτονόητα για την καθημερινότητα του πολίτη

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Γιώργος Κολλάρος, υποψήφιος του συνδυασμού ΑΝΑ.Σ.Α με επικεφαλή τον κ. Γιώργο Στάντζο.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση γνωριμίας με το νέο συνδυασμό και τα «βαφτίσια» της παράταξης, στην οποία θα είναι υποψήφιος ο κ. Γιώργος Κολλάρος. Υπάρχει ικανοποίηση από την πρώτη συνάντηση με τον κόσμο καθώς ήταν πολύ ξαφνική πρόσκληση, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων. Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων πρέπει να γίνει μέχρι και πριν 20 ημέρες από τις εκλογές.

«Σε λίγες ημέρες θα δώσουμε στη δημοσιότητα το καταστατικό μας, τις θεσμικές μας θέσεις, με βάση μια προκήρυξη την οποία ετοιμάζουμε, μία ομάδα του αυτοδιοικητικού μας και σιγά – σιγά θα μπούμε στον προεκλογικό μας αγώνα. Επισκέψεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες, φυσικά στην πόλη της Σάμου και τα χωριά».

Όπως είπε ο κ. Κολλάρος, αυτές οι εκλογές γίνονται σε μια πολλή δύσκολη οικονομική – κοινωνική συγκυρία για το νησί. Δεν θα δοθούν υποσχέσεις ότι εν μία νυκτί θα αλλάξουν τα πάντα, όμως υπάρχει ικανότητα καθώς στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκονται άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τόνισε δε πως ο τόπος έχει πιάσει πάτο ως τουριστικός προορισμός, εξαιτίας του προσφυγικού – μεταναστευτικού, που έχει δημιουργήσει πολλά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν προνόησαν να πράξουν τα δεδομένα, τα αυτονόητα για την καθημερινότητα του πολίτη.

Όλα τα θέματα προσφυγικού, αθλητισμού, τουρισμού έχουν αναταθεί σε επιστημονικές ομάδες και όσα άπτονται στην αυτοδιοίκηση. Κατά την προσωπική του άποψη ο κ. Κολλάρος είπε πως η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες. Κλείσιμο του Ηοt Spot, καθώς συντελείται ανθρωπιστικό έγκλημα, θα πρέπει ν’ αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τους μεταναστευτικούς νόμους. Να κλείσει και να μεταφερθεί αλλά να είναι μόνο για προσωρινή παραμονή και ταχύρυθμες διαδικασίες παροχής ασύλου.

Για τα τμήματα ΔΥΕΠ ο κ. Κολλάρος θεωρεί πως είναι θετικό γιατί δεν μπορείς να αποκλείσεις από την εκπαίδευση κανένα παιδί, όμως θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει τις απαραίτητες υποδομές, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όχι πρόχειρες προσπάθειες και λάθος χειρισμούς.

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα