Γιώργος Κολλάρος: Οφείλετε άμεσα να στελεχώσετε το Πρωτοδικείο Σάμου, το Ειρηνοδικείο Ικαρίας και Καρλοβάσου με υπαλλήλους

Γιώργος Κολλάρος: Οφείλετε άμεσα να στελεχώσετε το Πρωτοδικείο Σάμου, το Ειρηνοδικείο Ικαρίας και Καρλοβάσου με υπαλλήλους

Επιστολή προς τον κ. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον κ. Πρόεδρο Εφετών Αιγαίου απέστειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου κ. Γιώργος Κολλάρος για την ελλιπή στελέχωση του Πρωτοδικείου Σάμου και των Ειρηνοδικείων Ικαρίας και Καρλοβάσου. Απαιτούμε άμεση τοποθέτηση υπαλλήλων στις ως άνω δικαστικές υπηρεσίες και λύσεις μόνιμες και όχι παροδικές που δεν επιλύουν τα προβλήματα αλλά τα μεγιστοποιούν συμπληρώνει ο κ. Γιώργος Κολλάρος. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, η υπομονή , η αντοχή και η αναμονή των μελών του Δ.Σ Σάμου όσον αφορά το θέμα της πλήρωσης των κενών θέσεων γραμματέων στο Πρωτοδικείο Σάμου, στο Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου και τώρα στο Ειρηνοδικείο Ικαρίας εξαντλήθηκε.

Από το Μάρτιο του 2018 επί της ουσίας το Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου δεν λειτουργεί και γραμματέας της έδρας του Ειρηνοδικείου Σάμου ( σε βάρος της λειτουργίας του) μεταβαίνει στο Καρλόβασι. Στο Ειρηνοδικείο Ικαρίας η μοναδική υπάλληλος που υπηρετεί η οποία τοποθετήθηκε με απόσπαση έφυγε με αναρρωτική άδεια λόγω εγκυμοσύνης και το Ειρηνοδικείο επί της ουσίας δεν λειτουργεί!!!!

Στο Πρωτοδικείο Σάμου η κατάσταση είναι τραγική από τις 11 οργανικές θέσεις που προβλέπονται στο Πρωτοδικείο Σάμου με δύο θέσεις επιμελητών Δικαστηρίων και μία (1) θέση δακτυλογράφου- χειριστού Η/Υ και μία (1) ΙΔΑΧ οι καλυμμένες σήμερα είναι πέντε επίκειται δε τον επόμενο μήνα η συνταξιοδότηση μιάς υπαλλήλου!!!!!!

Τέλος σας υπενθυμίζουμε τη δέσμευση σας πριν από ένα χρόνο (σε μένα προσωπικά αλλά και στον Πρόεδρο των Δικαστικών Υπαλλήλων Σάμου) για την αλλαγή του ΠΔ που υποχρεώνει υπάλληλο του Πρωτοδικείο Σάμου να εκτελεί καθήκοντα γραμματέα της έδρας του Εφετείου την οποία δεν τηρήσατε αφού το θέμα «πάγωσε» μετά από πολιτικές παρεμβάσεις.

Αρχίζει το δικαστικό έτος με τους χειρότερους οιωνούς, με προβλήματα στις όλες τις δικαστικές υπηρεσίες που επιτείνονται και αυξάνονται εξαιτίας φυσικά και του προσφυγικού-μεταναστευτικού που επιβαρύνει δικαστές, υπαλλήλους και πολίτες.    

Οφείλετε άμεσα να στελεχώσετε το Πρωτοδικείο Σάμου, το Ειρηνοδικείο Ικαρίας και Καρλοβάσου με υπαλλήλους αλλά και το θέμα της μεταβατικής έδρας Εφετείου ούτως ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα , η απονομή δικαιοσύνης και η εξυπηρέτηση των πολιτών που άμεσα πλήττονται από την άρνηση της Πολιτείας να πράξει τα αυτονόητα.

Απαιτούμε άμεση τοποθέτηση υπαλλήλων στις ως άνω δικαστικές υπηρεσίες και λύσεις μόνιμες και όχι παροδικές που δεν επιλύουν τα προβλήματα αλλά τα μεγιστοποιούν. Οι πρόχειρες λύσεις με «συνταγές παρελθόντων ετών» όπως μεταβάσεις υπαλλήλων από το Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο Έδρας σε Καρλόβασι και Ικαρία τίποτα απολύτως δεν προσφέρουν στην εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων του Νομού Σάμου και στην απονομή της δικαιοσύνης. Άλλωστε τώρα κανένας υπάλληλος δεν μπορεί να μετακινηθεί έστω και για μία ή δύο ημέρες εκτός έδρας αφού ήδη καλύπτει άλλα κενά.

Απαιτούμε λύση εδώ και τώρα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.ΣΑΜΟΥ

ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ»

 

00Dodekanisossamostoday760x140

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπέγραψαν την 21 Δεκεμβρίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης ο  Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Περισσότερα »
Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Ανακοίνωση Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με διευκρινήσεις για τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων

Σε συνέχεια της από 02/01/2021 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Τα όπλα θήρας,

Περισσότερα »