Γιώργος Κολλάρος: Κα Εισαγγελέα αναζητήστε επιτέλους ευθύνες από κάθε εμπλεκόμενο στο μεταναστευτικό διότι απροκάλυπτα παρανομούν σε βάρος των μεταναστών αλλά και των γηγενών

Γιώργος Κολλάρος: Κα Εισαγγελέα αναζητήστε επιτέλους ευθύνες από κάθε εμπλεκόμενο στο μεταναστευτικό διότι απροκάλυπτα παρανομούν σε βάρος των μεταναστών αλλά και των γηγενών

Επιστολή στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου απέστειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου κ. Γιώργος Κολλάρος σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν εντός και πέριξ του ΚΥΤ Σάμου. Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμη Κυρία Εισαγγελέα είχαμε από καιρό επισημάνει ότι η πέριξ του ΚΥΤ παραγκούπολη εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια, την υγεία και την απρόσκοπτη διαβίωση των κατοίκων της πόλης.
Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο ΚΥΤ και στους πέριξ αυτού χώρους είναι ανεξέλεγκτη, έκρυθμη και κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να προδικάσει τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Πρόσφυγες και μετανάστες ανέστιοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι γύρω από το ΚΥΤ αλλά και στη πόλη της Σάμου κάτω από άθλιες συνθήκες επικίνδυνου συνωστισμού εν μέσω πανδημίας.
Φωτιές, εκρήξεις, συρράξεις, καταστροφές, βιαιοπραγίες, ρύπανση περιβάλλοντος, καταστροφή δασικών εκτάσεων κλπ , συνθέτουν μια εικόνα που εν μέσω της πανδημίας του covid-19 επιτάσσει την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος. H σύλληψη μερικών μεταναστών και οι ποινές “χάδι” που όπως ο νόμος προβλέπει αναγκαστικά τους επιβάλλονται δεν λύνει το πρόβλημα. Το πρόβλημα θα επιλυθεί αν ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες του μεταναστευτικού, με άλλα λόγια με άμεσο απεγκλωβισμό , διαχωρισμό προσφύγων-μεταναστών και πιστή εφαρμογή του νόμου. Αναζητήστε επιτέλους ευθύνες από τον αρμόδιο Υπουργό, τον Δκτή του ΚΥΤ και κάθε εμπλεκόμενο στο μεταναστευτικό διότι απροκάλυπτα παρανομούν σε βάρος των μεταναστών αλλά και των γηγενών.
Είστε υποχρεωμένη να επέμβετε αφού οι διαμένοντες στις παράγκες μετανάστες διαπράττουν καθημερινά αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, αφού οι πρόχειρες κατασκευές (παράνομες) στις οποίες διαμένουν αποτελούν εστίες ρύπανσης, μόλυνσης και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και σε κάθε περίπτωση αφού κινδυνεύει άμεσα η ασφάλεια , η υγεία και η ζωή Ελλήνων πολιτών.
Πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές , στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, προβείτε σε κάθε αναγκαία ενέργεια και σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία Μετανάστευσης και Δημόσιας Τάξης φροντίστε για την εκκένωση της παραγκούπολης, την εφαρμογή του νόμου αλλά και της ομαλής, ειρηνικής και απρόσκοπτης διαβίωσης των κατοίκων της πόλης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ
ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

VKDMarketMegalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »