Γιώργος Κολλάρος: Η πραγματικότητα είναι πως υπάρχει ειλημμένη απόφαση και προχωράνε κανονικά οι διαδικασίες για το νέο ΚΥΤ στην περιοχή «Σφαγεία Κνίτη» (Ηχητικό)

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καταδικάζει ομόφωνα την κατάθεση αγωγής από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Βαθέος σε βάρος εκπαιδευτικού

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε και μίλησε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, κ. Γιώργος Κολλάρος.

Η αίσθηση που αποκόμισε ο κ. Κολλάρος μετά την επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος είναι γνώστης του προβλήματος, είναι θετική.

«Προσωπικά αποκόμισα θετική εντύπωση από τα λεγόμενα, τις δεσμεύσεις και γενικά τη διαλογική συζήτηση με τον κ. Κουμουτσάκο. Θεωρώ ότι πάμε προς την σωστή κατεύθυνση εάν δηλαδή όσα υποσχέθηκε τα δούμε στην πράξη, θα αναπνεύσουμε από το μεταναστευτικό-προσφυγικό. Γνωρίζεται ήδη ότι είναι ειλημμένη η απόφαση για το κλείσιμο του υφιστάμενου Hot Spot και τη μετεγκατάσταση στην περιοχή Ζερβού.

Αυτό που του είπα είναι ότι, η δομή πρέπει να είναι κλειστή, αυτοί που επιθυμούν και αιτούνται άσυλο να μετακινούνται με λεωφορεία για συγκεκριμένη ώρα, 2-3ωρη άδεια εξόδου όπως γίνεται στην Κω και αλλού. Θα πρέπει αυτή η δομή να έχει όλα εκείνα τα εχέγγυα παραμονής των προσφύγων σε συνθήκες ανθρώπινες, νερό, γιατρούς, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χώρο να παίζουν τα παιδιά, να είναι μία δομή που τηρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές» .

Πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου είναι η αλλαγή του νομικού πλαισίου όσων αφορά την άρση του γεωγραφικού περιορισμού και τις διαδικασίες ασύλου, διαφορετικά θα παραμένει περισσότερος κόσμος.

Δέσμευση του Υπουργού ήταν η αλλαγή του νόμου. Στην πράξη δεν είναι απλό, αλλά όλα είναι θέμα βούλησης των φορέων που ασχολούνται με τις διαδικασίες. Οι συμβάσεις είναι διεθνείς και κάποια πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν καθώς υπάρχουν συμβάσεις με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Η πραγματικότητα είναι πως υπάρχει ειλημμένη απόφαση και προχωράνε κανονικά οι διαδικασίες για το νέο ΚΥΤ στην περιοχή «Σφαγεία Κνίτη», άλλωστε γι αυτό επισκέφτηκε και ο Υφυπουργός την συγκεκριμένη περιοχή.

«Ο μοναδικός που είπε στην σύσκεψη αυτή να μην κλείσει το Hot Spot της πόλης της Σάμου, να παραμείνει με μία δυναμικότητα 300-400 ατόμων, ήταν ο κ. Νίκος Μάρκου. Ήταν απίστευτο αυτό που είπε διότι, δεν μπορεί να είσαι σε μία οργάνωση “Samos SOS” και όλα τα χρόνια να προσπαθείς με διαφόρους τρόπους να πείσεις την Σαμιακή κοινωνία ότι πρέπει να κλείσει το κολαστήριο και παρουσία του Υπουργού να έρχεσαι και να λες να παραμείνει στην πόλη».

Αυτό που τόνισε ο κ. Γιώργος Κολλάρος και το δήλωσε και στον κ. Κουμουτσάκο, είναι ότι είναι παράνομο και κακώς δόθηκε η υπογραφή του προϊστάμενου της Π.Υ Σάμου για να λειτουργήσει το ΚΥΤ και υπάρχουν υγειονομικές παραβάσεις και σε κάθε περίπτωση το κολαστήριο πρέπει να κλείσει και να μεταφερθεί. Είναι κάτι που το είπε και στην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου.

PerKilo760X140

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήλωση Κώστα Τζίχα για τη χθεσινοβραδινή φωτιά στο ΚΥΤ

ΔΗΛΩΣΗ του Κώστα Τζίχα, δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Ανατολικής Σάμου

Πρώτα απ’ όλα εκφράζουμε την οδύνη μας για τον χαμό 2 νέων παιδιών και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Επίσης εκφράζουμε τη συμπαράστασή

Περισσότερα »
Αναβολή προγραμματισμένων αγώνων βόλεϊ 31/10 και 01/11 λόγω σεισμού και πένθους

Αναβολή προγραμματισμένων αγώνων βόλεϊ 31/10 και 01/11 λόγω σεισμού και πένθους

Οι προγραμματισμένοι αγώνες βόλει για 31/10-1/11/20 αναβάλλονται λόγω σεισμού και πένθους. Πενθούμε όλοι για δυο όμορφα παιδιά που χάθηκαν τόσο απρόσμενα. Πενθούμε  για το άδικο του θανάτου αθλητές

Περισσότερα »