Γιώργος Κολλάρος: Από τη στιγμή που δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα (μεταναστευτικό – προσφυγικό), ελαχιστοποιείς τις συνέπειες

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου (Δ.Σ.) Σάμου, κ. Γιώργος Κολλάρος.

Εξώδικη διαμαρτυρία κατάθεσε ο Δ.Σ. με τη συμμετοχή συλλόγων της Σάμου, κατά του Ελληνικού Δημοσίου (ΥΜΕΠΟ) και της Διοικήτριας του ΚΥΤ Σάμου . Αυτό συνέβη μετά από απόφαση που είχε παρθεί για διάφορες δράσεις όσον αφορά το μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού.

Η διαδικασία από εδώ και πέρα έχει να κάνει, με την προθεσμία που έχει δοθεί στη διοικήτρια του ΚΥΤ και τον ΥΜΕΠΟ κ. Βίτσα, ώστε να προβούν στις ενέργειες που πρέπει, καθώς με τις πράξεις τους δημιουργούν τεράστια προβλήματα τόσο στους ίδιους τους μετανάστες όσο και στην τοπική κοινωνία.

«Αν παρέλθει άπρακτη αυτή η προθεσμία, η οποία εμείς έχουμε θέσει, θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις όπως έχουμε ήδη προαποφασίσει».

Εντός δεκαπέντε(15) ημερών, από την ημέρα που θα λάβει ο Υπουργός τη διαμαρτυρία, αναμένονται περαιτέρω ενέργειες, σε συνδυασμό με τις υποσχέσεις που έχει δώσει στο Δήμο και τους φορείς.

Ήδη έχει δημοσιευτεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η προκήρυξη για το νέο κέντρο που θα δημιουργηθεί. Από πλευρά του Δ.Σ. υπάρχουν ενστάσεις ως προς αυτό (νέο κέντρο), «Δεν θέλω να γίνομαι μάντης κακών, όμως, όπως διάβασα στην προκήρυξη, το να βρεις στη Σάμο ένα χώρο περίπου 30 στρεμμάτων, που να μην είναι δασικό, είναι πολύ δύσκολο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του κ. Κολλάρου, συγκεντρώνονται υπογραφές για την κατάσταση των κέντρων υποδοχής και την επίπτωση που έχει στις τοπικές κοινωνίες. Το σημαντικό και λόγω χειμώνα είναι να λειτουργήσει ο Υπουργός άμεσα καθώς, όπως έχει αποδείξει το Υπουργείο βαδίζει με ρυθμούς «χελώνας», όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δ.Σ.

Οι μετανάστες που αποχωρούν τελικά από το νησί, δεν έχουν σημασία καθώς, οι αφίξεις είναι πολύ περισσότερες. Το θέμα είναι τι προγραμματισμός υπάρχει γι’αυτούς που θα έρθουν, την ασφάλεια, την υγιεινή και γενικότερα τι θα γίνει με τις αυξανόμενες ροές.

«Είναι ένα θέμα δύσκολο και δεν βλέπω, από την πλευρά της κυβέρνησης, ένα πρόγραμμα».

Προσωπικά ο κ. Κολλάρος, κατανοεί πως είναι ένα πρόβλημα δυσεπίλυτο και από την στιγμή που δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα, ελαχιστοποιείς τις συνέπειες. Πράγμα που δεν γίνεται, ούτε ως τοπική κοινωνία και ο Υπουργός δεν έχει την πολιτική βούληση να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες. Οι πληροφορίες που μαθαίνονται καθημερινά, δεν είναι τόσο καλές, υπάρχουν κλοπές, αύξηση στα λοιμώδη νοσήματα και γενικότερα αυξανόμενα προβλήματα.

Αυτό που είχε προτείνει ο Δ.Σ. Σάμου, στους φορείς που θα πήγαιναν στη συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ήταν να θέσουν τελεσίγραφο στον κ. Βίτσα, ώστε να γίνουν κάποιες ενέργειες από μέρους του.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »