Γιώργος Ελευθερόγλου: Ζητάμε 2.000 μπουκάλια νερό την ημέρα, μέχρι να επισκευαστεί η ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης

Γιώργος Ελευθερόγλου: Ζητάμε 2.000 μπουκάλια νερό την ημέρα, μέχρι να επισκευαστεί η ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος τη δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών, κ. Γιώργος Ελευθερόγλου.

Έπειτα από τις αναλύσεις νερού που κοινοποιήθηκαν στις 02/12/2019, στον Δήμο Ανατολικής Σάμου και αφορούν την περιοχή της τοπικής κοινότητας Μυτιληνιών, διαπιστώθηκε ότι η περιεκτικότητα του νερού σε Αρσενικό-(As) σε δύο σημεία εντός του οικισμού ήταν άνω των επιτρεπτών ορίων. Κατά συνέπεια, το νερό κρίθηκε ακατάλληλο για πόση και για παρασκευή φαγητού, ενώ είναι κατάλληλο για λοιπές οικιακές χρήσεις.

Έγιναν προσπάθειες μεταφοράς νερού από το Κρυφονέρι και από ιδιωτική γεώτρηση, γεγονός που δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι αυτή την στιγμή. Ο κ. Ελευθερόγλου ζητά τουλάχιστον 2.000 μπουκάλια νερό την ημέρα για τους κατοίκους, ώσπου να επισκευαστεί η ζημιά που υπάρχει.

«Το φίλτρο που έχουμε και κρατά το αρσενικό θέλει συντήρηση και αλλαγή ορισμένων εξαρτημάτων, οπότε μέχρι να ευοδωθούν, θα αναγκαστούμε για ένα χρονικό διάστημα να χρησιμοποιούμε εμφιαλωμένο».

Το έργο αλλαγής των δικτύων ύδρευσης κηρύχτηκε έκπτωτο και θα αναλάβει νέος εργολάβος με πλειστηριασμό. Η συντήρηση και οι επισκευές που χρειάζονται στο φίλτρο θα πραγματοποιηθούν άμεσα.

Το δημοτικό σχολείο της περιοχής ενημερώθηκε για το θέμα και ήδη έχουν μοιραστεί νερά στο σχολείο, στο ιατρείο και την κοινότητα.

Με το θέμα των ασφαλιστικών μέτρων για την παύση των εργασιών στο νέο ΚΥΤ στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ», δεν υπάρχει κάποιο νεότερο.

00Nefeli00


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος. Μεγάλο

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Πρώτο «καμπανάκι» ΕΟΔΥ -2 νεκροί & 97 νέα κρούσματα το τετραήμερο. ΠΟΥ: Η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι διασωληνωμένοι – 2.186 νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109.655, εκ

Περισσότερα »