Γιώργος Ελευθερόγλου: Θέλουμε ξεκάθαρες θέσεις για το τι μέλλει γενέσθαι για το ΚΥΤ στη «Ζερβού». Σύσκεψη το Σάββατο (22/06) στο πνευματικό κέντρο Μυτιληνιών

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καταδικάζει ομόφωνα την κατάθεση αγωγής από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Βαθέος σε βάρος εκπαιδευτικού

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά και μίλησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιληνιών κ. Γιώργος Ελευθερόγλου.

Η Κοινότητα ζητάει να σταματήσει ή να ματαιωθεί το έργο για την δημιουργία του νέου ΚΥΤ Σάμου. Έχουν γίνει κάποιες επαφές με νομικούς για την αποτροπή αυτών των γεγονότων, οι οποίοι δουλεύουν το όλο θέμα και το πώς θα κινηθούν για την ματαίωση του έργου.

Ο κ. Ελευθερόγλου, θέλει να τους δοθεί (και από τους νεοεκλεγέντες ή υποψηφίους για τις εθνικές εκλογές), «ξεκάθαρη θέση για το τι μέλλει γενέσθαι, τι θα πράξουν αύριο αν βγουν βουλευτές, ο Περιφερειάρχης, ο νέος Δήμαρχος …». Όλοι πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους και να πάρουν θέση ξεκάθαρη και υπεύθυνη, ώστε να ξέρει και ο Σαμιακός λαός τι να ψηφίσει.

Με τη συζήτηση που θα γίνει με το συντονιστικό όργανο της Κοινότητας θα παρθούν αποφάσεις για τις κινήσεις. Μία πρόταση που κατάθεσε ο κ. Ελευθερόγλου, είναι η περιοχή ’’ΝΗΣΙ’’ στον Κότσικα, που μπορεί να ισοπεδωθεί και να μεταφερθούν εκεί οι μετανάστες ώστε να μην έχουν άμεση επαφή με τους Σαμιώτες.

PerKilo760X140

Άλλη πρόταση είναι ακατοίκητες βραχονησίδες να διαμορφωθούν με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ώστε να μην υπάρχει αλλοίωση της Ελληνικότητας, του θρησκεύματος και του τουριστικού χαρακτήρα του νησιού.

Δύσκολες ως προς την υλοποίηση οι προτάσεις, αλλά όπως είπε ο κ. Ελευθερόγλου «αν υπολογίσουμε τη ζημιά που έχει υποστεί η νήσος Σάμος, από όλη αυτή την κατάσταση και τα έξοδα που έχουν δημιουργηθεί για να γίνει αυτό το ΚΥΤ στο Βαθύ και το νέο στου Ζερβού, ίσως και ένα νέο προς το Καρλόβασι… Αν όλα αυτά τα χρήματα τα διαθέσουμε σε μια βραχονησίδα θα ησυχάσει όλος ο χώρος της Σάμου μια και καλή».

Από την στιγμή που άρχισαν οι μεγάλες ροές θα έπρεπε, από την πρώτη στιγμή , να γίνει το ΚΥΤ σε σημείο που δεν θα ενοχλεί την τοπική κοινωνία και να λυθεί το πρόβλημα στη ρίζα του.

Στην έκτακτη σύσκεψη το Σάββατο στις 7μ.μ στο πνευματικό κέντρο Μυτιληνιών, θα καλεστούν όλοι οι υποψήφιοι ώστε να γνωρίζουν τι θέση θα πάρουν οι υποψήφιοι βουλευτές στο θέμα του νέου Κ.Υ.Τ και τι πρέπει να γίνει, όπως και οι νέες δημοτικές αρχές.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το έγγραφο (κλίκ επάνω στις εικόνες για μεγένθυνση) που απέστειλε η Κοινότητα Μυτιληνιών στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

2

3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε όσους το έχουν ανάγκη

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε όσους το έχουν ανάγκη

H Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ανατολικής Σάμου, φροντίζοντας πάντα για τη στήριξη των συμπολιτών μας, διευρύνει το έργο της παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε όσους

Περισσότερα »
Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου. Πρόεδρος η κα Μαρία Κονδύλη - Πανουράκη. Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Σωτηράκης

Μαρία Κονδύλη: «Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε, να ομορφαίνουμε τον τόπο μας, τα λιμάνια μας»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου κα Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη. Από την ανάληψη των καθηκόντων

Περισσότερα »