Γιώργος Ελευθερόγλου: Ευχαριστώ όλους τους κατοίκους του νησιού που προσέφεραν ότι είχε ο καθένας για τη συγκέντρωση του χρηματικού ποσού 10.000€

Έναρξη την Τρίτη 24/09 των Τμημάτων Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της κοινότητας Μυτιληνιών κ. Γιώργος Ελευθερόγλου.

Στις 05/09 και στις 12:20 έγινε κατάθεση από τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών ποσού 10.000€. Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την κατάθεση προσφυγής στο ΣΤΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) κατά της απόφασης του τέως Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα για τη χωροθέτηση του νέου ΚΥΤ στην περιοχή Ζερβού (σφαγεία «ΚΝΙΤΗ»).

Η κοινότητα κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ και να το καταθέσει στο δικηγόρο προκειμένου αυτός με τη σειρά του να προσφύγει στο συμβούλιο της Επικρατείας, για την απόφαση που είχε λάβει ο κύριος Βίτσας, ο πρώην υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, για τη χωροθέτηση του σημείου που προβλέπεται να γίνει το νέο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.

«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους κατοίκους του νησιού που βέβαια προσέφεραν ότι είχε ο καθένας». Ο κ. Ελευθερόγλου δηλώνει πολύ συγκινημένος από την προσφορά των ανθρώπων και ο δικηγόρος σημειώνει ότι με το που θα κατατεθεί η προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας θα μπλοκάρει τη διαδικασία εδώ για την κατασκευή του κέντρου στη θέση Ζερβού (σφαγεία Κνίτη).

Η συνεισφορά των κατοίκων του νησιού ήταν μεγάλη και από άλλα σημεία εκτός δημοτικής κοινότητας Μυτιληνιών. Υπήρξε πλήρη διαφάνεια σε όλη την διαδικασία, ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένα όλα τα στοιχεία με ονόματα, τηλέφωνα και διευθύνσεις και τα χρήματα μέχρι τελευταίο cent.

Αυτό που έχει τονιστεί από τον δικηγόρο είναι το ’’πάγωμα’’ των διαδικασιών, γεγονός βέβαια που μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, αλλά δεν γνωρίζουν αν θα υπάρξει πλήρης αναστολή, καθώς το κράτος μπορεί να προβεί σε νέες ενέργειες.

VKDMarketMegalo

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα