Γιώργος Διονυσίου: Οι επόμενες κινήσεις μας θ’ αποφασιστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο σε άμεσο χρονικό διάστημα

Γιώργος Διονυσίου: Οι επόμενες κινήσεις μας θ’ αποφασιστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο σε άμεσο χρονικό διάστημα

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Διονυσίου.

Την Πέμπτη(13/02) πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κατοίκους και φορείς των νησιών του Αιγαίου που μαστίζονται από το θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Ο κ. Διονυσίου ήταν παρών, μαζί με στελέχη και φορείς απ’ όλη την Σάμο και την Περιφέρεια. Στην εκπομπή μίλησε κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης.

«Είναι μία συγκέντρωση που από πλήθους κόσμου είναι αρκετά ικανοποιητική. Αυτή την στιγμή φύγαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών και κινούμαστε προς την Βουλή, συνεχίζουμε εκεί την διαμαρτυρία μας. Είναι μία ειρηνική, εκτός από ένα μικροσυμβάν στο οποίο παραβρέθηκαν κάποιοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκεί δημιουργήθηκε μία ένταση έτσι ώστε ν’ αποχωρήσουν, αλλά κατά άλλα είναι μία πολύ καλή διαμαρτυρία.

Έχουν έρθει από όλα τα νησιά. Η μέρα δεν βόλευε καθόλου εμάς τους Σαμιώτες που δεν έχουμε καθημερινή συγκοινωνία με καράβι, αλλά παρόλα αυτά έχουν έρθει Σαμιώτες των Αθηνών, φοιτητές και έχουν έρθει και κάποιοι κάτοικοι της Σάμου».

Από την πλευρά του Δήμου ήταν 4 άτομα, ενώ από την αντιπολίτευση ήταν ο κ. Αρχοντούλης, ο κ. Τζίχας και ο κ. Ζάχαρης και φυσικά ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Πλέον υπάρχει το Φ.Ε.Κ για την επίταξη 216 στρεμμάτων γύρω από νέο ΚΥΤ στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ».

«Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση δεν ρώτησε φυσικά κανέναν, δεν ήρθε με κανέναν σε συνεννόηση για να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο της επίταξης, οπότε ουσιαστικά αιφνιδιαστήκαμε όσον αφορά το συγκεκριμένο μέτρο και γι αυτό είμαστε και κάθετα αντίθετοι στην απόφαση που πήρε. Για αυτό έγινε και η διακοπή οποιασδήποτε συνεννόησης με τους υπουργούς η οποία είχε κανονιστεί».

Αυτό που δέχεται ο Δήμος, είναι μόνο η απόφαση που είχε παρθεί των 1.200 ατόμων στην δομή, καμία μεγαλύτερη. Οι επόμενες κινήσεις θα αποφασιστούν στο ΔΣ σε άμεσο χρονικό διάστημα.

Zarbanis340X230

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Παράταση στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Παράταση στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, ενημερώνει τους κατοίκους ότι  λόγω των κείμενων διατάξεων, οι οποίες θέτουν αποκλειστικές προθεσμίες, εκδόθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου και απεστάλησαν

Περισσότερα »
Επιστολή Γιώργου Κυριαζή στον Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη για προβλήματα επιχειρήσεων σχετικά με Covid-19

Επιμελητήριο Σάμου: Να δοθεί παράταση για τις αιτήσεις χρηματοδότησης 1ης φάσης 2020 μεταφορικού ισοδυνάμου

Επιστολή στη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου για παράταση κατάθεσης αιτήσεων χρηματοδότησης για την 1η φάση 2020 του Μεταφορικού Ισοδυνάμου  που

Περισσότερα »