Γιώργος Διονυσίου: 40€ ο τόνος για τα απορρίμματα του Δήμου Δυτικής Σάμου που μεταφέρονται στην ΟΕΔΑ

Γιώργος Διονυσίου: 40€ ο τόνος για τα απορρίμματα του Δήμου Δυτικής Σάμου που μεταφέρονται στην ΟΕΔΑ

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Διονυσίου.

Η διάσπαση των δήμων στο νησί της Σάμου, έφερε και προβλήματα στην διαχείρισή τους, όπως προέκυψε και το θέμα για την πληρωμή της αποκομιδής των σκουπιδιών.

«Αυτό που έχει μοιραστεί είναι οι υποχρεώσεις, όσον αφορά τα διαθέσιμα έχουμε αποδώσει το κληροδότημα Αλεξάνδρου και τώρα αυτό που εκκρεμούσε ουσιαστικά είναι η προγραμματική σύμβαση για την αποκομιδή των απορριμμάτων στην ΟΕΔΑ της Ανατολικής Σάμου. Είχαμε μία καθυστέρηση όσον αφορά την συνεννόηση με τον Δήμο Δυτικής Σάμου για να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση και μετά από διαβουλεύσεις και συζητήσεις, καταφέραμε και καταλήξαμε και από ότι έχω ενημερωθεί έχει περάσει και από το ΔΣ Δυτικής Σάμου η προγραμματική σύμβαση.

Απλά ακόμα δεν μας έχει έρθει υπογεγραμμένη γιατί έχουν ζητήσει να γίνει κάποιος έλεγχος και για αυτό το λόγο κρατάμε αυτή την στιγμή το υπόλοιπο διαθέσιμο ποσό, ώστε να δούμε πως θα καταλήξει και αυτή η προγραμματική σύμβαση, ποια θα είναι η ημερομηνία έναρξής της για να αποδοθεί το υπόλοιπο ποσόν, για να δούμε αν θα κρατήσουμε αυτά τα οποία ήδη έχουν πετάξει στην ΟΕΔΑ Ανατολικής Σάμου και να δούμε πιο είναι το υπόλοιπο το οποίο περισσεύει και να δοθεί στον δήμο Δυτικής».

Το κόστος μεταφοράς ανέρχεται στα 40€ ο τόνος, ενώ τα απορρίμματα ετήσια από το Καρλόβασι υπολογίζονται περίπου στους 7.000 τόνους, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία προηγούμενων χρόνων. Γίνονται ενέργειες να δοθεί ζωή στην ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων) γιατί αλλιώς θα υπάρξει πρόβλημα, ενώ θα γίνει εντατική ενημέρωση και για την ανακύκλωση.

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει πολύς λόγος για λύματα που φεύγουν από το ΚΥΤ Σάμου και πηγαίνουν στον βιολογικό Καρλοβάσου. «Αυτό που έχει γίνει, είναι ότι πάνε κάποια λύματα τα οποία φεύγουν από τις χημικές τουαλέτες που υπεύθυνοι είναι οι Γιατροί χωρίς Σύνορα. Οπότε για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει κάποια αρμοδιότητα ο δήμος».

Για τους λογαριασμούς ύδρευσης υπάρχει παράταση, λόγω των δυσλειτουργιών που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της καραντίνας. Για τα ανταποδοτικά τέλη από το υπουργείο, «είχαμε πει ότι αυτά τα χρήματα θα δοθούν πίσω στους πολίτες με υπηρεσίες, για όλα αυτά τα χρόνια που έχουν στερηθεί κάποια πράγματα και όλα τα έργα που ανακοινώσαμε και είπαμε στο προηγούμενο ΔΣ, αφορούν ηλεκτροφωτισμό, ύδρευση και γενικότερα όλα αυτά έχουν να κάνουν με το ΚΥΤ , είτε λόγω νερού και μειωμένης ροής που έχει το νερό λόγω μεγάλης κατανάλωσης στο ΚΥΤ, έχουμε εντάξει κάποια έργα ώστε να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε κάποιες δυσλειτουργίες που έχει όσον αφορά την υδροδότηση.

Έχουμε βάλει στόχο να αλλαχθούν όλοι οι κάδοι του Δήμου, να μπουν καινούργιοι κάδοι, σύγχρονοι, καθαροί γιατί οι περισσότεροι κάδοι που έχουμε είναι είτε σπασμένοι, είτε έχουν να πλυθούν αρκετά χρόνια, ώστε να υπάρχει μεγάλη δυσοσμία. Είναι δηλαδή έργα τα οποία έχουν να κάνουν με ανταποδοτικά».

Έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για εμβολιασμό των υπαλλήλων και μέτρα ατομικής προστασίας για τους υπαλλήλους και να έχουν όλα τα απαραίτητα για την εργασία τους και την προσωπική τους ασφάλεια. Η ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ, παραμένει ως έχει με κάλυψη από τον δήμο.

Groomers01

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »