Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Εκστρατεία εμβολιασμού 790 παιδιών στη Σάμο

Εκστρατεία εμβολιασμού για όλα τα παιδιά από 6 μηνών έως 16 ετών στη Σάμο πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο, 1 – 2 Δεκεμβρίου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Συνολικά 790 παιδιά εμβολιάστηκαν κατά της ιλαράς, της ερυθράς, της παρωτίτιδας και της πολιομυελίτιδας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και σε άλλες δομές στη Σάμο.

«Όταν σε έναν καταυλισμό που χωράει 648 ανθρώπους, μένουν περίπου 4.000, μπορεί ο καθένας να φανταστεί σε τι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής ζουν οι πρόσφυγες εδώ στη Σάμο. Μέσα σε δύο ημέρες εμβολιάσαμε εκατοντάδες παιδιά από 6 μηνών έως 16 ετών. Οι πρόσφυγες περίμεναν υπομονετικά στη σειρά για να θωρακίσουν τα παιδιά τους από την ιλαρά, την ερυθρά, την παρωτίτιδα και την πολιομυελίτιδα. Ο εμβολιασμός δεν είναι προνόμιο, είναι ανάγκη» αναφέρει ο Αντώνης Ρήγας, Συντονιστής της ομάδας.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εμβολίασαν τους τελευταίους τρεις μήνες (Οκτώβριο – Νοέμβριο – Δεκέμβριο) περίπου 2.500 παιδιά σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την Κυριακή (25/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα,

Περισσότερα »