Γιατί πάω κουβά σε ματς που έχω διαβάσει

Γιατί πάω κουβά σε ματς που έχω διαβάσει

Ακόμα κι αν έχετε κάνει την καλύτερη δυνατή ανάλυση γύρω από μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση, υπάρχει πάντα ένα γεγονός που μπορεί να λάβει χώρα και είτε να επαληθεύσει την πρόβλεψη σας είτε να την στείλει… στον κουβά! Το γεγονός αυτό είναι που ποτέ δε θα είστε σε θέση να προβλέψετε!

Ένα από αυτά τα γεγονότα που αλλάζουν ολοκληρωτικά την εξέλιξη μιας αναμέτρησης και συνεπώς επηρεάζουν τα μέγιστα την έκβαση του πονταρίσματος σας είναι η αποβολή ενός ποδοσφαιριστή, κάτι που μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες:

Ο διαιτητής

Το πόσο αυστηρός μπορεί να είναι ένας διαιτητής προκειμένου να κερδίσει το σεβασμό των παικτών ή το πόσο εύκολα μπορεί να βγάζει από το τσεπάκι την κίτρινη και κυρίως την κόκκινη κάρτα είναι ένα στοιχείο που οι παίκτες του στοιχήματος δε μπορούν να γνωρίζουν την ώρα που τοποθετούν τα πονταρίσματα στους αγώνες της επιλογής τους.

Η βαρύτητα της διοργάνωσης

Οι αγώνες του Champions League ή των διεθνών διοργανώσεων (Euro/Mundial) ωθούν συνήθως τους διαιτητές να παρουσιάζουν πιο αυστηρή συμπεριφορά και να δείχνουν την κόκκινη κάρτα με μεγαλύτερη ευκολία συγκριτικά με τα εθνικά πρωταθλήματα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι διαιτητές που σφυρίζουν στις μεγάλες αυτές διοργανώσεις αποτελούν την «ελίτ» και είναι ιδιαίτερα πεπειραμένοι. Στο πλαίσιο αυτό δε διστάζουν να υποδείξουν την αποβολή ενός παίκτη όταν κρίνουν ότι πρόκειται για σωστή και δίκαιη απόφαση.

Η κούραση των ποδοσφαιριστών

Ένας κουρασμένος παίκτης που υστερεί σε ταχύτητα από τον αντίπαλο του, στην προσπάθεια ανάκτησης της μπάλας υποκύπτει πολύ συχνά σε σκληρό ή ακόμα και επικίνδυνο μαρκάρισμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις φλερτάρει έντονα με την κόκκινη κάρτα και αν τελικά τη δεχθεί δε θα οφείλεται στην αυστηρότητα του διαιτητή, αλλά στη δική του έλλειψη φυσικής κατάστασης.

Η απειρία των ποδοσφαιριστών

Ένας ποδοσφαιριστής με σχετικά μικρή εμπειρία, είναι πιο πιθανό να υποπέσει σε λάθη, να διακατέχεται από εκνευρισμό την ώρα του αγώνα ή ακόμα και να καταφεύγει σε συνεχείς και ακατάλληλους τρόπους διαμαρτυρίας προς τον διαιτητή. Πρόκειται για περιπτώσεις όπου κινδυνεύει να αποβληθεί άμεσα.

Το άσχημο κλίμα

Η κακή βαθμολογική θέση μιας ομάδας, η έντονη κριτική από τον Τύπο και η τεταμένη ατμόσφαιρα με τους φιλάθλους είναι στοιχεία που δύναται να κάνουν τους ποδοσφαιριστές ιδιαίτερα νευρικούς και συνεπώς να τους οδηγήσουν σε λάθη που τελικά θα κοστίσουν τόσο στους ίδιους όσο και στην ομάδα τους.
Απώλεια αυτοελέγχου

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τον οποίο οι ποδοσφαιριστές ζουν ιδιαίτερα έντονα, μια απόφαση κατά της ομάδας τους που δε τους βρίσκει σύμφωνους μπορεί να τους οδηγήσει να χάσουν τον αυτοέλεγχο και να προβούν σε επιπόλαιες ενέργειες. Σε τέτοιες καταστάσεις, είναι συχνό φαινόμενο να αποβάλλονται προκαλώντας τελικά κακό στην ίδια τους την ομάδα.

Η σημασία της χρονικής στιγμής

Επιστρέφοντας στο στοιχηματικό κομμάτι, εύκολα γίνεται αντιληπτό πως έχει μεγάλη σημασία το χρονικό σημείο που λαμβάνει χώρα η αποβολή ενός παίκτη. Μια αποβολή στα πρώτα δέκα λεπτά έχει σαφώς περισσότερες συνέπειες από ότι αν συμβεί λίγο πριν το τελικό σφύριγμα.

Συνέπειες στην ποδοσφαιρική σας ανάλυση

Μετά την αποβολή ενός παίκτη, υπάρχουν 3 πιθανά αποτελέσματα για την πρόβλεψη σας:

Το πρώτο σενάριο θέλει την ομάδα στην οποία ποντάρατε να μένει με 10 παίκτες και η επαλήθευση της πρόβλεψης σας να αποβαίνει ιδιαίτερα δύσκολη.

Υπάρχει πάντα όμως η περίπτωση, μετά την αποβολή η υπόλοιπη ομάδα να αναδείξει ένα ιδιαίτερα μαχητικό πνεύμα και να μην πτοηθεί από το αριθμητικό μειονέκτημα.

H τελευταία περίπτωση είναι αυτή που θέλει ποδοσφαιριστή από την αντίπαλη ομάδα να αποβάλλεται, κάτι που – θεωρητικά πάντα – φέρνει πιο κοντά την επαλήθευση της πρόβλεψης σας.

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι πως η αποβολή ενός παίκτη αποτελεί γεγονός που μπορεί να διαταράξει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη μιας αναμέτρησης και δυστυχώς όσο καλή κι αν είναι η μελέτη σας, το συγκεκριμένο δεδομένο δε μπορεί να συμπεριληφθεί στην προσωπική σας ανάλυση.

Στο Stoiximatikesetaireies.gr θα βρεις όλα τα μυστικά της winmasters!


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα