Γιάννης Ζώης: Η διαδρομή για να μεταβούμε στο κέντρο της πόλης από τη «Βλαμαρή» έχει μεγαλώσει και είναι πολύ δύσκολο ειδικά για τους πιο ηλικιωμένους ανθρώπους

Γιάννης Ζώης: Η διαδρομή για να μεταβούμε στο κέντρο της πόλης από τη «Βλαμαρή» έχει μεγαλώσει και είναι πολύ δύσκολο ειδικά για τους πιο ηλικιωμένους ανθρώπους

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου κατοίκων «ΒΛΑΜΑΡΗΣ» κ. Γιάννης Ζωής.

Η Αστυνομία στο πλαίσιο των μέτρων για την πρόληψη από τον κορωνοϊό στο ΚΥΤ Σάμου, έκλεισε εδώ και μέρες σημεία του Περιφερειακού δρόμου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν προβλήματα στην μετακίνησή τους και ν’ αναγκάζονται να κάνουν κύκλο περίπου 6 χιλιομέτρων για να βρεθούν στην πόλη της Σάμου.

«Μίλησα τηλεφωνικά με τη διοίκηση της Τροχαίας Σάμου και μου είπαν ότι είναι στο πλάνο, ότι η κίνηση πρέπει να γίνεται έτσι, μέσω του κόμβου Τζερέτα, από τη Νεάπολη στο Βαθύ. Εμείς προτείναμε ότι υπάρχει άλλος τρόπος, ο παλιός δρόμος που ούτως ή άλλως ανεβοκατέβαινε κάποτε, ν’ αλλαχτεί όσο είναι σε ισχύ τα μέτρα. Εξάλλου δεν είμαστε και τόσο χιλιάδες κόσμος ώστε να δυσκολέψουμε την κίνηση από εκεί πέρα. Την ημέρα βγαίνουμε όλοι μια φορά, άντε 50 αυτοκίνητα».

Η διαδρομή για το κέντρο της πόλης έχει μεγαλώσει και είναι πολύ δύσκολο ειδικά για τους πιο ηλικιωμένους ανθρώπους. Σε επικοινωνία του κ. Ζώη με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Στάντζο, ανέφερε πως και ο ίδιος είχε επικοινωνήσει για το θέμα εξεύρεσης λύσης για την κυκλοφορία από την περιοχή της Βλαμαρής.

«Ελπίζουμε κάτι να γίνει διότι είναι δυσκολία, πραγματική δυσκολία, δεν είναι απλά περνάει η ώρα μας, να κάνουμε το γύρο».

Ο σύλλογος συνήθως τέτοια εποχή προετοίμαζε την παραλία της Μουρτιάς για την καλοκαιρινή σεζόν, ευελπιστούν πως θα επανέλθει η κανονικότητα. Στην περιοχή ανά διαστήματα δημιουργούνται προβλήματα από τους μετανάστες-πρόσφυγες. Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν κάποια έργα στην περιοχή της Βλαμαρής, ενώ το θέμα ύδρευσης είναι σε ικανοποιητικό σημείο.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ανακοίνωση – πρόσκληση για διορθωτική ή αρχική δήλωση τετραγωνικών μέτρων ακινήτων

Νέες ώρες και ημέρες για το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 142/03-08-2020 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου, ανακοινώνεται ότι για το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου, καθιερώνεται η ημέρα Παρασκευή

Περισσότερα »